5,6 27 tys. ocen
5,6 10 1 26719
4,2 12 krytyków
Ondine
powrót do forum filmu Ondine

Kiedy ludzie przestaną zazdrościć i zaczną oceniać film jak należy?
Właśnie wróciłam z seansu i jestem usatysfakcjonowana. Nie spodziewałam się
wielkiej akcji tylko właśnie spokojnego filmu o magicznym klimacie.
Wszystko to dostałam. Alicja wyglądała ślicznie a Colin po raz kolejny
udowodnił, że jest dobrym aktorem. Mam nadzieje, że ocena filmu się
utrzyma, bo absolutnie się z nią zgadzam. 7/10

ocenił(a) film na 7
Catarzyna

Co to znaczy "jak należy"?
Oglądnij "Życie ukryte w słowach" jeśli szukasz "spokojnego filmu o magicznym klimacie". Boję się jednak, że będziesz się potem wstydzić każdego pozytywnego komentarza na temat "Ondine".

ocenił(a) film na 8
Catarzyna

jak najbardziej się zgadzam. Nie lubię Bahledy, ale uważam, że pasowała do tej roli. I irytuje mnie to, że zamiast oceniać film, ludzie krytykują jej udział w nim. mnie to nawet nie przyszło do głowy, zwłaszacza po początkowych napisach: "w roli głównej: Colin Farrel" i... nic.
Daję 8/10

ocenił(a) film na 5
unexceptional

To że w spotach reklamowano film nazwiskim Farrell to chyba oczywiste, Alicja to zupełny noname w branży i rola w Ondine tego nie zmieni. Trafiła jej sie "życiowa" rola i tak można jej występ w filmie spuentować ;)
Nic do niej nie mam ale w tym filmie była jak obcy element i chyba taki był pomysl rezysera żeby powierzyć jej ta rolą. To moje przekonanie bynajmniej nie wynika z jakiegoś specjalnego (zamierzonego) wczucia się Alicji w postać którą gra, przeciwnie niestety dla mnie jej rola bije kiepskim aktorstwem po oczach.

Logan87

Mnie tam nic nie bije po oczach. Mnie Ona ani ziębi, ani parzy. Co do filmu to trochę nudny, ale przecież to nie thriller sensacyjny. Za dużo pitolenia o tym, kim ona to niby jest itp. Film raczej spokojny, na raz i do kosza. Daję 6/10.

ocenił(a) film na 7
Catarzyna

Zgadzam się z opinią Catarzyny. Wg. mnie jest to właśnie spokojny film, o bajkowym klimacie, w który jednak wkrada się brutalna rzeczywistość... Mnie ten film się podobał - nie wprawił w jakiś szczególny zachwyt, ale oglądając go miło spędziłam deszczowe popołudnie... Pozdrawiam serdecznie!