5,6 27 tys. ocen
5,6 10 1 26719
4,2 12 krytyków
Ondine
powrót do forum filmu Ondine

Nuda

ocenił(a) film na 2

Zanudziłam się na śmierć. Walczyłam żeby nie zasnąć. Wlecze się bez końca, różne wątki splatają
się ze sobą co mogłoby dać całkiem dobry efekt, lecz niestety tak nie jest. Nic się nie trzyma kupy.
Wszystko takie przeciągane i rozlazłe. A gdzie atmosfera baśni która miała być? W ogóle jej nie
odczułam. Nuda.

Sunvie

Myślę podobnie...Zmarnowany całkiem ciekawy pomysł i rewelacyjny materiał na zdjęcia! Brakowało :: klimatu, plenerów, pięknych zdjęć, budowania napięcia, motywacji postępowania bohaterów, spójności akcji i przekonania widza do tego co się dzieje na ekranie...Colin przystojny, ale nie miał jak się wykazać; Bachleda zgrabna, nijaka i kiepska...Liczyłam na bajkową ucztę wizualną i stopniowanie napięcia a tu - klapa. Jedyne co wyniosłam i za co dałam 3 to jedno zdanie, które zapamiętałam: "Cierpienie jest łatwe, nad szczęściem trzeba popracować".

użytkownik usunięty
Gnieszka666

dokładnie, zgadzam się w 100%, w ogóle Colin jakby był onieśmielony Bachledą i nie umiał się odnaleść (no bo gra sie tak jak przeciwnik pozwala) a ona w ogóle nie udźwigneła tej roli, za bardzo wycofana i przez to film jest bez sensu... jedyną ciekawą rzeczą w całym filmie jest śliczna piosenka końcowa :)

ocenił(a) film na 6

..aczkolwiek owo onieśmielenie szybko minęło.....
jak dla mnie złą aktorkę tutaj pokazano - dokładnie jest tak jak piszecie - wycofana,senna,nijaka,kiepska - tak, to ta aktorka która robi nieustannie ''karierę'' w hollywood - coś tak jak wieczny student; w jej wieku juz mają tam ugruntowaną pozycje albo nagrody na koncie, inni jeszcze wcześniej - nikogo nie oczarowała - albo coś umie albo nie - dla mnie nie umie - ale jakoś tak jest,że wiele panienek z polskich dobrych domów chce zrobić karierę a ma zaplecze by sie wybić bo sa pieniądze rodziców - inni młodzi i zdolniejsi - w tym ambitniejsi - nie maja takiego zaplecza.....
Colin jest niezłym aktorem - ma w sobie coś ale film istotnie trochę zmarnowany.....