5,6 27 tys. ocen
5,6 10 1 26719
4,2 12 krytyków
Ondine
powrót do forum filmu Ondine

Patrząc na niektóre komentarze odnoszę wrażenie, że na siłę chcecie skrytykować ten film, tylko dlatego, że jest tam Alicja, tak na przekór, po złości. No i po co to? Film może nie był porywający i pełen akcji, ale właśnie taki jego urok :) Ciekawy, mogę zaryzykować i powiedzieć nawet, że oryginalny. Mi najbardziej spodobało się w nim to, że pomimo baśniowej otoczki pozostał jednak bardzo realistyczny, brawa za to. Przez całość przewijała się tajemnica Ondine, wszystkie te jakby niedokończone wypowiedzi, niedopowiedziane słowa i nie-niezaprzeczanie... Dla mnie rewelacja :) Szkoda tylko, że po zmianie filmweba, nie mogę oceniać ;(

ocenił(a) film na 8
dr_dorota

Obejrzałam ten film ponieważ byłam ciekawa dlaczego wszyscy tak źle go oceniają i milo się zaskoczyłam. Widziałam wiele beznadziejnych, a takze fajnych filmów a "Ondine" bardzo mi sie podobało Załamal mnie tylko moment kiedy Syracusie znowu zaczal pić, ale film moim zdaniem wart obejrzenia :)

ocenił(a) film na 8
martyna0052

Racja, ten film nie był wcale zły, a nawet mi się podobał:) Nie wiem co dało taki efekt, ale film miał specyficzny, fajny klimat. Świetnie oddana była też specyfika małego, rybackiego miasteczka, gdzie ludzie obracają się tylko w swoim towarzystwie, a każdy obcy jest podejrzany. Film mówiący o nadziei i układaniu życia od nowa. Poza tym byłam przez cały film ciekawa czy rzeczywiście główna bohaterka ma być tą selkie czy tylko tak udaje przed chorym dzieckiem;)