PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678962}
7,1 6,6 tys. ocen
7,1 10 1 6630
2,7 3 krytyków
One Direction: This is Us
powrót do forum filmu One Direction: This is Us

Tandetny zespól tworzący jarmarczne piosenki. Jak to w ogóle można uznać za wspaniały zespół??? Istnieją tylko dzięki swoim nastoletnim fankom,bo spośród im podobnym,niczym się nie wyróżniają...NICZYM. Upodobały sobie tych chłoptasiów nastoletnie latorośle bez wykształconego gustu muzycznego,którym podoba się plastik fantastik. Nie doszukasz się tutaj ani niczego oryginalnego,pompatycznego,dogłębnego,nie znajdziesz też niepowierzchownych tekstów. Za to kiczu i fuszerki jest w bród. Lecicie na ich wygląd i wszędzie stawiacie serduszka co jest bardziej niedorozwinięte niż ich teksty. Cała ta aura powoduje,że mają taki odbiór wśród normalnych ludzi jaki mają.
Najbardziej humorystyczne jest to,że wszystkie nagle poczułyście wstręt do Biebera i piszecie,że One Direction jest lepsze a Bieber to g*wno...PRZECIEŻ TO TEN SAM POZIOM !! I nagle przestałyście ubóstwiać Biebera...ten dopiero jest biedny-sława jednak chwiejna jest :D
Kolejną komiczną sprawą jest to,iż mówicie o przesłaniu ich piosenek...JAKIM PRZESŁANIU?
Mądrości gimnazjalne to przesłanie??? Każda piosenka,książka,każdy film ma jakieś przesłanie,ale tu chodzi o to na jakim poziomie jest to przesłanie...czy jest to jakieś pseudo przesłanie czy autentyczne i bezprecedensowe przesłanie z prawdziwymi wartościami do mądrych ludzi. Wcześniej skierowałam pytanie do użytkowniczki Andzia1997(rok mówi już samo za siebie)-jakie przesłanie znajdzie np w piosence "one way or another". Do dnia dzisiejszego odpowiedzi nie otrzymałam a szkoda,bo jestem ciekawa. Wiecie co to teenage kicks? Jeśli wiecie,to po jakie licho piszecie o wartościach i przesłaniu?!

http://hg.joemonster.org//mg/albums/new/121211/Beyonce_queen.jpg Dla porównania
http://demotywatory.pl//uploads/201303/1362483580_xkxzb5_600.jpg

panienka_2

Darymny futer tłumaczyć to tym dziołchom

victrish

Dobrze powiedziane :D
Załączam jeszcze jeden fajny obrazek...
http://fabrykamemow.pl/uimages/services/fabrykamemow/i18n/pl_PL/201208/134555825 3_by_Directionerx_500.jpg?1345558253

ocenił(a) film na 7
panienka_2

Piosenka One Way Or Another nie jest ich piosenką to jest jedynie cover, nic więcej. Tu oryginał: youtube.com/watch?v=mFerLNdpwO4
Jestem fanką, ale całkowicie zgadzam się z tym co napisałeś. Ich teksty piosenek są o niczym i bez przesłania.

paulina107

Fajnie by było gdybyś jeszcze zwracała uwagę na nick użytkownika,z którym piszesz,bo nie wiem czy mam traktować jako niedopatrzenie to,że napisałaś "nazwałeś" czy jest to zamierzone działanie fanki,która działa w złości :P Jeśli się mylę,przepraszam.

ocenił(a) film na 7
panienka_2

Nie nie jestem chora szurniętą fanką, nienawidzę takich, po prostu nie popatrzyłam się na nazwę, zwykłe, jak to powiedziałaś-niedopatrzenie ;)

panienka_2

Masz 100% racji. Ale cokolwiek byś nie napisała, i tak zaraz przyjdą psychofanki i powiedzą, że się nie znasz, 1D są wspaniali, są lepsi od Bitelsów (bzdura totalna), że zazdrościsz itd. XD

KUNOvonLICHTENSTEIN

To typowe dla dzieci,nic na to nie poradzimy. Tylko,że przeraża mnie jakie teraz to młode pokolenie jest głupie...mroczne czasy dla polskiej latorośli,nawet Imperator popadłby w odrętwienie xD

ocenił(a) film na 1
KUNOvonLICHTENSTEIN

to one wiedzą kim byli Beatlesi?

Nick_Fury

Znają ich z obrazków :D

KUNOvonLICHTENSTEIN

Wyzywają wszystkich od hejterów. Chyba nie znają znaczenia.

ocenił(a) film na 6
Ofeflia

Lubię One Direction, ich muzykę, energię, humor i nawet te proste, podnoszące na duchu teksty, ale nie jestem psychofanką. Nie mam zamiaru rozpisywać się tutaj na temat tego, jak ten zespół jest 'najlepszy' - bo, uwaga uwaga, KAŻDY MA INNY GUST :) Ale według mnie to dobrze, że są oni tak popularni. Głównymi odbiorcami ich muzyki są nastolatki i uważam, że muzyka jak i teledyski 1D są fajną odskocznią od wszechobecnego seksu, narkotyków i imprez w większości teledysków muzyki pop. A porównanie z Beatlesami uważam za jak najbardziej trafne. Nawet moi rodzice - fanatycy Beatlesów w czasach swojej młodości - stwierdzili, że czują się jakby mieli Deja vu. Za 40 czy 50 lat, gdy znowu zmieni się język i nasz sposób wyrażania emocji, uznamy dzisiejszych wykonawców za największych romantyków :))

ocenił(a) film na 7
panienka_2

Życie jest brutalne.
PS. One way or another to utówr Blondie. Obrażasz Blondie?!
I na dodatek piszesz, że teksty Eda Sheerana nie mają przesłania. Wstydź się!

ocenił(a) film na 7
panienka_2

jeżeli naprawdę sądzisz, że rocznik to wyznacznik inteligencji, to gratuluję. irytują mnie ludzie, którzy usilnie starają się oceniać innych i ich wybory, zamiast odciąć się od danego tematu i żyć swoim życiem. piosenki one direction są lekkie w odbiorze, wpadają w ucho, chłopcy mają przyjemne głosy a śpiewają o nastoletniej miłości i beztrosce. co w tym takiego złego? co do przekazu - stwierdzasz, czy piosenka ci się podoba czy nie, dopiero po wsłuchaniu się w tekst? powstało mnóstwo piosenek, które stały się hitami (nie mam tu na myśli tylko muzyki pop), mimo że teksty mówią o nieistotnych sprawach (albo chociażby o miłości, tak jak teksty wyżej wymienionych). chętnie zobaczyłabym twoją listę ulubionych filmów, bo założę się, że nie wszystkie posiadają wyjątkowy 'przekaz'.

majek69

Gdybyś tylko umiała czytać ze zrozumieniem to nie pisałabyś,że mówię o FILMACH z przesłaniem.
Mój post miał na celu opisanie moich uczuć związanych z zespołem i jego piosenkami...w związku z tym nie rozumiem dlaczego nakręcili o nich film skoro nie są fenomenalni i wyjątkowi. I taka z wami rozmowa...ehh

ocenił(a) film na 1
panienka_2

Nakręcili ten badziew, by nastolatki jeszcze bardziej się napaliły na nich. I po co to? No oczywiste, że dla kasy :) Przecież oni śpiewać w ogóle nie potrafią, wszystko jest komputerowo przerabiane, a koncerty to sam czysty playback.

ocenił(a) film na 7
TH1RT3N

co do playbacku, to ewidentnie wypowiadasz się nie znając tematu.

ocenił(a) film na 7
panienka_2

chyba nie łapiesz, ale mój komentarz dotyczący filmów z przesłaniem nawiązuje do roli rozrywki - nie wszystko musi być, jak to nazwałaś "autentyczne i bezprecedensowe z prawdziwymi wartościami do mądrych ludzi", bo nie na tym w/w rozrywka polega.
film został nakręcony dla określonej rzeszy odbiorców, a jeżeli nie czujesz się odbiorcą i prawdopodobnie w ogóle tego nie widziałaś, to po co w ogóle udzielasz się w tych tematach? faktem jest, że ten dokument powstał przede wszystkim dla względów materialnych, ale też po to, by fanki mogły dowiedzieć się więcej o zespole, który lubią i szanują. po co więc twoje bezcelowe hejty?

majek69

>jeżeli naprawdę sądzisz, że rocznik to wyznacznik inteligencji, to gratuluję

aaaa czego gratulujesz,bo nie rozumiem ? xD
owszem,rocznik ma znaczenie,bo to powszechnie znane na świecie,że nastolatki słuchają g*wna,fascynują się filmami typu zmierzch i kochają mdłe romanse. aaa zapomniałam dodać,że mając naście lat ślinią się na widok takich gwiazdeczek jak 1D.

ocenił(a) film na 7
victrish

gratuluję ograniczenia. powszechnie znane? przeprowadzono jakieś badania, że to dotyczy wszystkich nastolatek? twoje stwierdzenie nie trzyma się kupy - uważasz, że jak ktoś przestaje być nastolatką to nagle diametralnie zmienia mu się gust, rzuca mdłe romanse na rzecz ambitnego kina, przeskakuję z popu na rocka? zwróć uwagę na to, że nastolatką się zostaje po skończeniu 11 lat a przestaje się nią być po przekroczeniu 20. znam mnóstwo osób w tym przedziale wiekowym, które potrafią być bardziej inteligentne, wrażliwe i dorosłe mentalnie niż 20-30-40 a nawet i 50-latkowie.

nie udzielałam się na filmwebie od bardzo dawna, teraz już wiem dlaczego. ;)

ocenił(a) film na 7
victrish

I Ty się przejmujesz takimi rzeczami?

byou

Jak już chcesz zabłysnąć jakimś tekstem to wysil się bardziej,bo ani trochę nie było to uszczypliwe. Raczej śmieszne,bo nie umiesz czytać ze zrozumieniem...lepiej nie wagaruj za dużo,bo na maturze będzie kiepsko.
Odpowiedziałam na zarzut "koleżanki" więc się nie wtrącaj chyba,że masz coś sensownego do powiedzenia.

ocenił(a) film na 7
victrish

Eee, że to niby do mnie? Aha. Okej. Spoko. x_X