PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678962}
7,1 6,6 tys. ocen
7,1 10 1 6629
2,7 3 krytyków
One Direction: This is Us
powrót do forum filmu One Direction: This is Us

Mimo, że nie widziałam tego filmu i nie mam zamiaru go obejrzeć chcę poruszyć temat dlaczego w
ogóle ten film powstał. A więc byli sobie normalni chłopacy, którzy poszli do X Factor czy czegoś
takiego. I co dalej? Wydaje mi się, że przedtem w ogóle się nie znali, a w programie, żeby mieli
większe szanse na zwycięstwo połączyli ich w zespół. Doszli do finału czy nawet wygrali i teraz,
żeby zrobić większe show są przyjaciółmi od lat, a przecież poznali się dopiero kilka lat temu w
programie. Oni są tylko maszynkami do pieniędzy, które wystawiła duża wytwórnia płytowa. A więc
dlaczego ten film powstał? Żeby jego twórcy i członkowie zespołu zarobili znowu grube pieniądze.
Bo po co robić film o zespole, który ma tylko kilka własnych piosenek z innego powodu niż dla
pieniędzy?

ocenił(a) film na 10
crazyfrog

Z takim myśleniem polecam obejrzeć film. No8 ; ) Tam są odpowiedzi na twoje pytania.
Owszem Chłopcy przed pierwszym castingiem do XF się nie znali. Pochodzili z różnych miast. Poznali się w XF. Połączyli ich w zespół bo inaczej by odpadli. Nie każdy z nich na castingu dostał 4 razy TAK. Simon zdecydował się w 10 minut że weźmie ich do swojej grupy, bo widział że mają talent. Owszem może i pomyślał też że na niego zarobią kiedyś tam, no bo heloł to jest normalny biznesem, a za coś trzeba w końcu wyżyć. Następne nie wygrali XF, zdobyli 3 miejsce, przegrali, ale Simon zaproponował im kontrakt bo jak jury w XF mówili "Ci chłopcy zawojują świat". Po pierwszym odcinku na żywo mieli już setki fanów, a to się wcześniej nie zdarzało. Ludzi widzieli ich talent i głosowali. Chłopcy w wywiadach nie ukrywają tego że znają się dopiero od programu. Nawet w książce "Siła Marzeń - życie w One Direction" opisują że wcześniej się NIE ZNALI. Piszą że poznali się na castingu, że Simon zdecydował zrobić z nich zespół i że pojechali do domku ojczyma Harrego żeby się dopiero poznać.
Okay są największym zespołem tych czasów więc automatycznie są maszynkami do pieniędzy. Sony, M!M na pewno na to patrzą, w końcu są ludźmi, jakbyś to ty ich odkrył/odkryła też byś patrzyła na pieniądze no nie oszukujmy się. Ale chłopcy sami w sobie dużo nie kupują na te pieniądze co oni mają. W 2014 roku będę miliarderami a jakoś się wcale z tym nie obnoszą.
Film powstał po to żeby pokazać jacy oni są naprawdę, oni przed kamerami nie grali, są nadal fatalnymi tancerzami tam, grupą przyjaciół którzy się wydurniają. Nie mają tak mało wcale piosenek, bo 2 albumy wydane + 3 będzie w listopadzie, nie wszystkie oni napisali, ale sporą część. Został też stworzony, specjalnie w 3D tak żeby osoby które nie mogą iść na koncert, nie widziały ich nigdy w życiu mogli by poczuć się przez ten czas jakby tam byli, jakby sami brali w tym udział. Bo fani są cześcią 1D, to oni go tworzą i chłopcy sobie zdają sprawę, z tego że gdyby nie ja i miliony innych fanek oni by nie spełnili swoicj marzeń nie zaszli by tu gdzie zaszli. Sami powiedzili że gdyby ktoś spytał ich w 2010 roku gdzie widzą siebie za kilka lat nigdy nie wymyśliliby czegoś takiego. Nikt się tego nie spodziewał. Pieniądze to nie wszystko dlaczego ten film został stworzony. Polecam ci obejrzeć z takimi pytaniami, oni tam wszystko wyjaśniają ; )