Opętanie

Stir of Echoes
1999
6,7 16 tys. ocen
6,7 10 1 16418
6,2 9 krytyków
Opętanie
powrót do forum filmu Opętanie

Kiedy oglądałem ten film po raz pierwszy (bylem niepełnoletni), zrobił na mnie duże wrażenie, jednakże teraz skapcaniałem ;P i wiele się w mojej ocenie zmieniło. W telegraficznym skrócie: historia jest oklepana, dialogi rodem z klanu, a postać Lisy jest niemiłosiernie "wqrfiajoonca".

Nie przeczę film ten ma kilka ciekawych momentów ("jazdy" głównego bohatera) no, ale właśnie, są to tylko momenty. W sumie mogę nawet rzecz, ze mam pewien sentyment do tego filmu, ale nawet to nie zmieni faktu, ze oceny wyższej jak 4 zwyczajnie wystawić nie mogę... Dla tych, którym się bardzoooo nudzi :)P

ocenił(a) film na 9
Debesciak

No teraz to widzę, że naprawdę jesteś debeściak, skoro tak surowo oceniasz filmy. Serio koleś, jesteś moim wzorem do naśladowania. Ja nie potrafię tak gnoić filmów, a Tobie się to udaje bez większego, jak widzę, wysiłku. Chciałbym być taki jak ty i szukać wszędzie dziury w całym, a lekkie uchybienia traktować za spapranie całego filmu.

A na poważnie, to nie wiem czego się czepiasz, bo jeśli nie odczuwasz radości z obejrzenia filmu o oklepanej historii, ale w dobrym, a nawet bardzo dobrym wykonaniu, to nie tyle mnie denerwujesz, co po prostu mi ciebie szkoda..

Dałem 9/10 bo: Jak już mówiłem, mimo oklepanego motywu, wykonanie bardzo dobre, wszystko w tym filmie dzieje się dla przyczyny, brak scen, które nic nie wnoszą, No i nie zasnąłem, chociaż jest już po 3 :P

ocenił(a) film na 4
paveu87

Czy gnoić? Po prostu staram sie wykorzystywać caly arsenal dostępnych ocen i oceniać film tak jak na to zasługują, a prawda jest, ze "Opetanie", ma bardzo duza konkurencje w podobnych klimatach (The Ring, Orfanato, Szosty Zmysl, Inni), ktora wypada znacznie znacznie lepiej. Film ogladalo mi sie po japońsku, czyli "jako tako".

W ogóle wystawiając ocenę biorę pod uwage multum czynnikow i nadal wydaje mi sie, ze 4 jest ocena jak najbardziej sprawiedliwą. Twoja argumentacja powyzej dla dziewiatki to by bylo pewnie moje 6 :P

Debesciak

"Kiedy oglądałem ten film po raz pierwszy (bylem niepełnoletni), zrobił na mnie duże wrażenie, jednakże teraz skapcaniałem ;P i wiele się w mojej ocenie zmieniło."
O! I wreszcie ktoś inteligentny i świadomy. Też mam tak często, że wracam do filmów i nie potrafię już znaleźć w nich tej iskry, którą widziałem/czułem gdy oglądałem je w wieku 'młodzieżowym'...po prostu skapciałem ... to smutne.

Tylko miej też świadomość, że taki odbiór -'skapciałego tetryka' - to też twoja wina...nie filmu :>

ocenił(a) film na 5
Debesciak

hehe miałam identyczne odczucia, dialogi koszmarne, aktorstwo jak z sędzia anna maria wesołowska. film nawet nieźle się zapowiadał,ale został zwyczajnie zmarnowany

ocenił(a) film na 2
Debesciak

dla mnie to cały ten film był jak klan, scenariusz jak dla głupszej części nastolatków i słabe ujęcia jak w telenoweli. do tego jeszcze ta biedna nastolatka w okularkach, żałosne. Nie wiem jak ktoś o zdrowych zmyslach może dac czemuś takiemu 9./10 z całym szacunkiem ale to była tragedia obejrzałam tylko z nudów