Opętanie

Stir of Echoes
1999
6,7 16 tys. ocen
6,7 10 1 16418
6,2 9 krytyków
Opętanie
powrót do forum filmu Opętanie

"Zemsta po latach" + "Szósty zmysł" + azjatyckie horrory o długowłosych duchach + jakikolwiek film z motywem sugestii posthipnotycznej, albo czymś w tym rodzaju + coś tam jeszcze. Solidnie zrobiony, ale nie podobało mi się mało racjonalne zachowanie głównego bohatera, i to, że film w finale zamienia się w thriller. Poza tym, scenariusz jest mało zaskakujący - nie byłem jeszcze w połowie filmu, a już wiedziałem jak się skończy.

Malignus

"jakikolwiek film z motywem sugestii posthipnotycznej" - K-Pax z Kevin'em Spacey (mój ulubiony).

ocenił(a) film na 5
Malignus

Zgadzam się z Tobą Malignus. Nic specjalnego, również szybko domyśliłam się przebiegu wydarzeń, oraz zakończenia. 5/10.

ocenił(a) film na 8
Malignus

Akurat "Szósty zmysł", który nawiasem mówiąc jest jednym z moich ulubionych filmów, powstał później niż ten film (tylko 5 dni później, ale później :P). "Ring" (bo chyba ten film masz na myśli mówiąc o azjatyckich horrorach o długowłosych duchach) powstał wcześniej ... ale tylko o miesiąc, także jeśli chcesz zasugerować, że ten film jest wtórny to słabe przykłady.
Mnie akurat to że film jak to określiłeś zamienia się w thriller się podoba, bo ten gatunek wyjątkowo mi podchodzi, także ja z czystym sumieniem daję mocne 8/10.
Dziwi mnie niska ilość głosów, bo w samej telewizji ten film już pamiętam kilka razy leciał.