PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=372807}

Opactwo Northanger

Northanger Abbey
2007
6,8 9,0 tys. ocen
6,8 10 1 9020
Opactwo Northanger
powrót do forum filmu Opactwo Northanger

Fantastyczni aktorzy (JJ i te jego słodkie uśmiechy i teksty :D, wspaniała i bardzo naturalna Felicity, mniejsze rólki również bardzo dobrze obsadzone). Pozatym scenariusz by Andrew Davies więc jest wiele naprawdę ładnych scen n.p.na balach ("perhaps I don't keep a journal at all"), w operze (Mozart! i te smutne spojrzenia Tilney'a) czy w Northanger (zrywanie jabłek, przy kominku i mokra przejażdżka w błocie i "Catherine how could you?"). Prześliczna muzyka (również ta "taneczna" na balach) i wiele, wiele innych zalet. Jak dla mnie może trochę za krótki, ale nie można mieć wszystkiego. Ogólnie uroczy, zabawny i bardzo interesujący film :) Ten filmik to dla mnie już klasyk łącznie z "Dumą" '95 i "Rozważną i romantyczną" '95.

użytkownik usunięty
silmarien

ja również jestem zachwycona!

ocenił(a) film na 9
silmarien

Film naprawdę fajny, lekko i przyjemnie się go oglądąło. Przyznam Ci rację, że JJ ma słodki usmiech. W 100%%% Polecam ten filmik:)
Pozdrawiam 8-)

ocenił(a) film na 9
silmarien

Film był uroczy tak jak główna bohaterka a najbardziej podobał mi się JJ Feild Cudny;-) Książki co prawda nie czytałam ale teraz mam zamiar . ;-)

kfiatek25

Mi również bardzo podobał mi się ten film. Lekki i przyjemny, dobry na niedzielne popołudnia. Świetna gra głównych aktorów, piękne krajobrazy i muzyka. Jest to jeden z moich ulubionych filmów.

ocenił(a) film na 9
silmarien

Więc zachęcona przez film przeczytałam książkę i tak zapewniłam sobie udane wakacje z słoneczkiem na plaży i dobra książką .. a teraz znów chętnie obejrzę ekranizację;-)

silmarien

mi też się bardzo spodobał - obsada mi się zdaje, że odpowiednia. JJFeild, Felicity Jones.. muzyka też nie zawiodła :) myślę, ze jest OK...

ocenił(a) film na 10
silmarien

Świetny film, doskonałe tempo, doskonała obsada. Jeśli jakaś wada to może za bardzo skrócone zakończenie - ale z drugiej strony mocny , wyraźny akcent.