7,3 143 tys. ocen
7,3 10 1 142615
7,1 57 krytyków
Operacja Argo
powrót do forum filmu Operacja Argo

5/10

ocenił(a) film na 5

film porządnie zagrany z przewidywalnym scenariuszem. Bez wodotrysków i szalonych akcji pościgowych. Może dlatego tylko 5 ? Nie wcale nie.

Film oparty na faktach i możne dlatego Hollywood nic nie ubarwiał. Jakoś mnie nie poruszył. Takich filmów z serii "Escape" było już trochę - też zastanawiam się za co te nagrody ...

ps. zastanawia mnie jedno, jeżeli Irakijczycy fotografowali ich i mieli ich zdjęcia wcześniejsze - co mogło ich zdradzić (i notabene zdradziło) - to dlaczego nie zmienili wyglądu. Farbowanie włosów i golenie wąsów chyba byłoby naturalne w takim momencie.

Ale polecam.

Fanwebfilm

Irańczycy,film dzieje się w Iranie

ocenił(a) film na 5
wodniq

no tak, Irak srirak :O)

Fanwebfilm

Jak dla mnie za nudny. Początek ciekawy i końcówka dała trochę napięcia. Specjalnie się nie dziwię że Irańczycy krytykują ten film bo po prostu amerykanie zrobili z nich głupców do kwadratu. Najlepiej oddaje to scena z prezentem w postaci szkiców koncepcyjnych do filmu.

madmax707

Odniosłem podobne wrażenie,zaś z widzów poprzez pokazanie Błękitnego Meczetu zaś potem wnętrza Aya Sofii.

ocenił(a) film na 8
madmax707

Też bym się jarała, gdybym dostała w prezencie szkice koncepcyjne film.

ocenił(a) film na 6
Fanwebfilm

Nie mogli zmieniać wyglądu tak znacząco, bo takie zdjęcia mieli w paszportach i byłoby jeszcze bardziej podejrzane jakby wyglądali inaczej. Było to powiedziane w filmie w którymś momencie.

Fanwebfilm

Ja oceniłem go na 8, bo to jednak solidne kino. Zastanawia mnie jednak czemu tyle nagród zdobywa, nie jest jakiś WYBITNY. Mam w każdym razie nadzieje, że Ocara za najlepszy film nie zdobędzie, co najwyżej za najlepszy scenariusz adoptowany.

ocenił(a) film na 7
Fanwebfilm

Robili im zdjęcia, bo zapewne ichniejszy "wywiad" sprawdzał filmowców. Po to ich "zaprosili" na ten bazar, by sprawdzić autentyczność, zrobić zdjęcia. Wyżej już ktoś napisał, dlaczego nie mogli znacząco zmienić wyglądu.