7,3 143 tys. ocen
7,3 10 1 142618
7,1 57 krytyków
Operacja Argo
powrót do forum filmu Operacja Argo

Nie polecam go jednak oglądać wszelkiej maści ludziom uważającym się za wybitnych znawców kina i koneserów, bo nie znajdą tutaj nic dla siebie.

Natomiast dla normalnego widza o zdrowym podejściu film jak najbardziej na plus. Polecam.

ocenił(a) film na 8
durendalos

Film na początku nuży, potem się rozkręca aż do końca. Historia bardzo ciekawa aczkolwiek wydaje mi się że film Aflecka nie do końca wykorzystuje jej potencjał, uważam, że można było to zrealizować ciut lepiej. Gra aktorska na wysokim poziomie, podobnie jak zdjęcia i montaż. Podsumowując mam wrażenie, że reżyser mógł więcej wyciągnąć z tej historii dlatego ode mnie mocne 7,5.

durendalos

Zgadzam się z opinią. Jak na film fabularny oparty na wydarzeniach autentycznych jest całkiem niezły. Obejrzałem także "Operacja Argo - Historia Prawdziwa" z Discovery World i okazało się, że wykonano kawał dobrej roboty.
Film dobry i 31-go maja dałem mu aż 9-kę. Zastanawiając się teraz, bardziej zasługuje na 8-kę, ale oceny zmieniać nie będę. Spośród produkcji 2012 roku, był niewątpliwie jednym z lepszych

ocenił(a) film na 1
MojeGBA

oglądałem ten film pińsiąt razy i mi się podobał ino że kaj żech nie popatrzył to same niedoróbki i monkamenty w tym wytworze nagodzony łoskarem. pozdrtawiam piotrek z krowodrze śmierć kubinowi i szkieletrora już nie ma hehe. heheszky