PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614165}
7,3 142 tys. ocen
7,3 10 1 142207
7,1 70 krytyków
Operacja Argo
powrót do forum filmu Operacja Argo

Według mnie Ben Affleck z tytułu swojej osoby i talentu (jeśli ktoś w nim jakiś talent dostrzega) nie dał ani nie odebrał temu filmowi.
Film polecam, niedosyt będzie.

ocenił(a) film na 8
Misiacki

w takim napięciu ostatnio trzymał mnie mecz naszych piłkarzy, dobre

amp_litude

Prawdziwy, pełnowartościowy chłopak

ocenił(a) film na 8
Misiacki

Kibicować w filmie osobom, których się nawet dobrze nie zna, bo Affleck zmiótł ich charakteryzację i nakreślił ich tylko powierzchownie, to rzadkość u mnie. Jeszcze Amerykanom, za którymi nie przepadam w tego rodzaju filmach. A jednak się udało. Ben na swój sposób zrobił dobrą robotę i zdał egzamin.

Misiacki

HEHE

ocenił(a) film na 6
Misiacki

trzymajacy w napieciu - zgoda, ale ostatnie sceny lekko podkoloryzowane chyba - rozumiem dla zwiekszenia oglądalności

adamxx68

Cały film jest mocno przerysowany, a ostatnie sceny w szczególności. Porównanie faktów z fikcją filmową opisano ładnie tutaj:
http://en.wikipedia.org/wiki/Argo_(2012_film)#Historical_accuracy

Markmanaman

Jest przerysowany bo dlaczego nie powinien być przerysowany?
To nie dokument tylko film fabularny oparty na pewnych faktach historycznych, które
reżyser mógł przedstawić jak tylko sobie uwidział. To nie jest kino prawdziwe tylko amerykańskie i
i bez zbędnej obłudy trzeba przyznać, że fajnie się takie kino ogląda.

Mnie film wciągnął, był przyjemny, klimatyczny, nie nudziłem się, spedziłem fajnie 2 godziny.
Film pt."Argo" Bena Afflecka spełnił rolę jaką powinien spełniać każdy dobry film - wzbudził we mnie
jakieś emocję, w tym wypadku głównie pozytywne.

Misiacki

Ależ ja w żadnym miejscu nie pisałem tego, jako zażut. :) Zgadzam się z Tobą. O ile w końcówce przeszkadzało mi zbyt wiele zdarzeń, które szczęśliwie musiały wydarzyć się w jednym czasie, to jako całość film się broni. Jestem zadowolony, że go zobaczyłem.