PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614165}
7,3 142 tys. ocen
7,3 10 1 142205
7,1 70 krytyków
Operacja Argo
powrót do forum filmu Operacja Argo

Witam. Pytanie do tych, którzy widzieli wymienione filmy. Bardzo chciałbym zobaczyć oba te filmy
ale obecnie jestem w stanie wyrwać się tylko raz do kina (zanim wyjadę na święta); Który z tych
filmów bardziej warto zobaczyć. Atlas to eksplozja efektów specjalnych ale zwiastuny zapewniają,
że nie tylko, jednak to właśnie film Wachowskich sprawił recenzentom większy zawód.
Tymczasem Operacja zbiera sporo pozytywnych recenzji ale boję się czy nie wyszło z tego typowy
nudny pretendent do oscara, którego po prostu wypada zachwalać. Z góry dzięki za pomoc.

ocenił(a) film na 5
Lord_Farquaad

Zapewniam że Operacja Argo nie jest nudna, w sumie to naprawdę porządna rozrywka ale Atlas Chmur w kinie wydał się o wiele bardziej imponujący. Nie dziwie się że krytycy wolą od niego film Afflecka, bo Atlas Chmur nie ma aż tyle treści ile udaję, co nie zmienia faktu że do kina polecałbym iść właśnie na Atlas.

M0RiARTY

Operacja argo to lepszy film ale mozna go juz sciagnac w internecie wiec polecam wybrac sie do kina na Atlas chmur

student22

Atlas Chmur to nawet w 720p już jest...

ocenił(a) film na 8
Lord_Farquaad

Operacja Argo .... Jam w Atlasie Chmur nie widziałem wybuchu efektów specjalnych - a 3 godziny ciągłego zmieniania wątków jest trudne do obejrzenia bez przerwy w kinie - wolałem już Skyline Wachowskich.
Operacja Argo trzyma w napięciu i nawet idzie się pośmiać - Argo jego mać ! :D

ocenił(a) film na 6
domelek89

Ooo widzę, że nie tylko mnie przeszkadzało ciągłe zmienianie wątków.

Pomimo tego, że to dwa zupełnie inne gatunki, z tych dwóch zdecydowanie Argo. A jeśli chcesz być także zaangażowany intelektualnie w film, a nie skupiać się tylko na wierzchniej warstwie to poczytaj trochę o sytuacji na Bliskim Wschodzie, Iranie, konflikcie Żydów z Arabami, broni jądrowej, ropie, dolarach i euro... buehehe i wiele wiele więcej ;)

ocenił(a) film na 6
domelek89

Dalsza część to do kolegi wyżej, oczywiście.

ocenił(a) film na 8
Lord_Farquaad

Dzięki za pomoc i opinie. Właśnie wróciłem z kina. Wybrałem Atlas Chmur. To był błąd.

ocenił(a) film na 7
Lord_Farquaad

Trudno porównywać tak totalnie różne filmy, Argo dobre , ale bez szału. Porządny film, trzyma w napięciu. Atlas to bajka dla dzieci, ale ludzie lubią bajki ;)

ocenił(a) film na 10
Lord_Farquaad

TAK SOBIE CZYTAM I CZYTAM
Prosiłeś o polecenie jednego z dwóch
WSZYSTKO WSKAZYWAŁO ŻE WIĘKSZOŚĆ POLECA ARGO
A Ty Wybrałeś Atlas --- hm
NAPISAŁEM Bo Po powrocie z kina po obejrzeniu ATLASU też wydałem opinie i przynajmniej nie jestem odosobniony tylko że mi nikt go nie odradził a Tobie polecili wszyscy ARGO ;-)

ocenił(a) film na 8
PabloPS

Ostatecznie zdecydował następujący czynnik:
- Argo wszyscy zachwalają, o Atlasie są podzielone opinie, więc chciałem wyrobić własną. :)

ocenił(a) film na 10
Lord_Farquaad

Podzieliłeś moją - ja poszedłem bo był dłuższy a ost. obejrzałem Argo i tak mnie wciągnął że sam się zdziwiłem i seans minął nim się zaczął ---- POLECAM