niestety ale w ostatnich latach oskary strasznie straciły swój prestiż. nie dosć że nie zostało
nominowanych do żadnych nagród kilka naprawdę dobrych filmów to jeszcze oskara musiał
zgarnąć film opowiadający historię zwiazaną z USA i wychwalający geniusz amerykanów... i te ich
tajne operacje.. boże ile można;p ale czego sie spodziewać po USA, totalny kicz. Nie dziwota że
wygrywa taki film, niestety ale nie zdziwiłbym się gdyby brane były tyki pod uwagę tylko dwie
pozycje - Argo i Lincoln, w końcu obie są o wielkich pięknych USA :) ale coż... ja na pewno
polecam obejrzeć Zycie Pi, Django czy Nędznicy bo są duzo lepszymi filmami; )
Z tym Życiem Pi to bez przesady. Była to najsłabsza pozycja, co do Django - mogę się zgodzić, ale był to tylko film rozrywkowy, a Nędznicy - świetni. Jednakże filmów jakoś specjalnie wybitnych w tym roku nie było, więc i nie ma na co narzekać (mówiąc o kategorii za najlepszy film).
dla mnie najlepszy byl Wrog numer jeden ale Argo tez bylo spoko. Django to wybitny film no ale wiadomo ze filmy rozrywkowe nie dostaja oscara za najlepszy film. Zycie pi i Nedznicy oceniam pozytywnie ale nie ma co ukrywac ze wszyscy liczyli na wiecej wiec o oscarze za najlepszy film nie bylo mowy