Nie wiem skąd ta krytyka nad tym filmem ? meczą mnie już te komentarze że film "Amerykański itp" przecież to produkcja USA to jaki ma być ? a że film jest trochę podkoloryzowany to co z tego ? film jest na faktach autentycznych to nie znaczy że musi być dokładnie taki sam jak prawdziwa historia. dla mnie film rewelacyjny 9/10 i zasłużony Oscar.
Oscar za co?
Za te bilety w ostatniej chwili, za te odebranie telefonu w ostatniej chwili, a może za ten brak telefonu w wieży. (tu już szczyt ściemy)
Jednym zdaniem - film bazujący na oklepanych i przewidywalnych szablonach i żenującym zakończeniu, Oscar się należy jak nic. (w sensie że i tak nie jest nic warty więc nagroda w sam raz)
można filmowi dodać plusika za trudności w nakręceniu pewnie takiego filmu, za to że to autentyczna historia, którą warto poznać ale...
ogląda się dość średnio, można by powiedzieć "z popcornem", niewiele emocji, napięcia, lekka ciekawość
za film - 5, plusik za to co wyżej, góra wychodzi 6
nikt po raz drugi nie będzie oglądał tego filmu bo nie ma do czego wracać
i jeszcze ten brak pieczatek wjazdowych w paszportach.......zresztą kija pieczatkami....BRAK WIZ ! ;).....Affleck przeciez w Turcji zalatwiał.
--
3/10 to max
Trochę podkoloryzowany? ;D No chyba jednak więcej niż trochę ;P Wszystkie telefony są odbierane w ostatniej sekundzie i Affleck, który ma nieziemskie wręcz szczęście... Poza tym, najpierw wsadzają kij w mrowisko a potem kręcą film o tym jak bohatersko uciekają przed mrówkami....