PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614165}
7,3 142 tys. ocen
7,3 10 1 142205
7,1 70 krytyków
Operacja Argo
powrót do forum filmu Operacja Argo

Film wg mnie bardzo dobry, przede wszystkim bardzo dobra obsada, chociażby dawno nie widziany John Goodman czy Ben Affleck idealnie pasujący do roli. Cała historia chociaż wydaje się wręcz niemożliwa, wydarzyła się naprawdę i dlatego tym bardziej akcja filmu, chociaż nie jest to film akcji, sensacja ani horror, trzyma w napięciu lepiej niż nie jeden film, który jest tak promowany. Jak dla mnie jeden z lepszych filmów, który oglądałam w ostatnim czasie, jest wszystko i historia, i bohaterowie, i akcja, i co najważniejsze sens a nawet troszkę humoru. Polecam!

rox.ana

aż się zdziwiłem jaki dobry:) Wydawało mi się że ten incydent w Iranie z pozostałymi zakładnikami nie skończył się szczęśliwie, ale może pomyliłem wydarzenia. Po wstępie myślałem że będzie zbyt brutalny a tu jednak nie aż tak bardzo. Ciekawe ile scen wymyślili w stosunku do prawdziwych wydarzeń...

rox.ana

Solidne trzymające w napięciu kino bez nadmiaru brutalności ze szczyptą humoru i dobrym aktorstwem - wszystko w idealnie wyważonych proporcjach. Warto obejrzeć!