dawno nie widziałam tak dobrej adptacji książki. ba! dawno nie widziałam tak dobrego filmu. wszystko było idealne: magia, uczucia, pejzaże, akcja, ludzie, atmosfera, muzyka...
i kiedy na to wszystko patrzylam czulam sie jakbym gdzies to juz kiedys widziala bo wszystko bylo tak jak to sobie wyobrażałam kiedy czytałam książkę.
to było.... łał.
poprostu łał.
brak mi słów.
Zgadzam się z Tobą:) Chociaż Adamson przenosząc powieść na ekran dokonał dość licznych zmian w fabule, wiele dodał , wiele też ujął, to jednak efekt tego jest wspaniały. Film bardzo wyczuty, niczego mu nie brakuje, nic nie jest przesadzone. Wystarczy lubić tego typu filmy i można przenieść się do cudownego świata magii:) A muzyka zwala mnie z nóg do tej pory (a słucham jej od ponad roku), jeden z najlepszych, jak dla mnie, soundtracków.
Co tu dużo mówić bardzo dobry film, szkoda tylko, że wrócili do zwykłego świata...
Po prostu cudny. Przyjemnie się ogląda. Aktorzy całkiem. Muzyka śliczna. Może trochę niedopracowany komputerowo, ale można wybaczyć bo i tak wrażenie zostawa po sobie super.
Buhahahahaha- gdzie dycha dla tego filmu. Owszem, nie był zły, ale mimo wszystko są dziesiątki lepszych. Według mnie zasługuje na 6/10 i nic więcej. Ale oczywiście macie prawo do swojej oceny.
Kiedy oglądałem pierwszą część w telewizji pierwszy raz to wyłączyłem - jakoś nie te klimaty ;) Za drugim razem obejrzałem całość i okazało się że to jednak troszku inne klimaty - nawet mi się podobało. Ba! Ja chciałem mieć taką szafę ;) Pomimo 20 lat :) Jednak po obejrzeniu pierwszej części nigdy bym się nie spodziewał że kontynuacja może być tak genialna! Jestem po prostu w szoku po obejrzeniu tego filmu! Już teraz wiem że chcę kolejne części... i do Narnii też chcę ;)
10/10 z autorem pierwszego postu zgadzam się całkowicie.
I może kiedyś nawet książki przeczytam!
Pozdrawiam wszystkich!
adaptacja ksiązki jest akurat zerowa! Kocham ten film , ale uwazam,ze film,
a ksiązka mimo ze powinni opowiadac o tym samym opowiadaja o zupełnie czym
innym! Wg mnie film , ktory rozpoczął watek miłosny między zuzą a
kasppianem to żenada!