PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=285624}

Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 128 tys. ocen
6,8 10 1 128380
5,4 27 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

Nie zapomnę tego lata. Poszedłem sobie tydzień przed tym na "Indy'ego". Potem byłem na "Narnii" jeszcze cztery razy. Za każdym razem dobrze się bawiłem i chyba przezywałem jakieś catharsis. Szkoda tylko że nie byęłm więcej razy na wersji z napisami.

ocenił(a) film na 10
thedagusia_13

To prawda. Ale nie wszyscy jej doświadczają, niestety...

ocenił(a) film na 10
Julia_20

ojoj, napisałam post nie tam, gdzie chciałam... ;p

ocenił(a) film na 10
Tatar

Ja tak marzyłem by się znaleźć na planie czegoś takiego... Jednocześnie zastanawiał się, czy podołałbym takiemu zadaniu.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Jak bym umiała mowic po angielsku tak jak ty to bym nie zwlekała i wyjechała do anglii do szkoły aktorskiej...:(

ocenił(a) film na 10
knatalia01

A jak bym sie stała aktorką to juz by mi było łatwiej spodkać sie z jakąs sławną osobowoscia ;]

ocenił(a) film na 10
knatalia01

Na pewno.

knatalia01

Widzę że masz dużo marzeń...ale aby stać się aktorką musisz mieć talent.

ocenił(a) film na 10
thedagusia_13

No oczywiście że trzeba mieć talent;] ale żeby go rozwijac trzeba iśc też do szkoły aktorskiej:) ja narazie nie odkryłam w sobie żadnych talentów;) heh

ocenił(a) film na 10
knatalia01

Ja myślałem nad szkoła aktorską. Ale wolę tam nie pójść. Z doświadczenia wiem, że lepiej nie iść na kierunek na który chce się od tak z uczuć.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Ja tak mam z Japonistyką... chciałabym isc ale nie jestem pewna... alee jeszcze czas ^^

ocenił(a) film na 10
Tatar

no fajnie jest spełnić swoje marzenia;] choć czasem są trudniejsze niż się wydaje...

ocenił(a) film na 10
knatalia01

a ja myślałam że lepiej jest spełnic swoje marzenia...

ocenił(a) film na 10
knatalia01

Ja to co przeszedłem porównałem do małżeństwa. Tzn. niechciane małżeństwo z rozsądku okazało sie trwalsze od tego z miłości... mówię tak o moich studiach.

knatalia01

Można spełnić swoje marzenia jeśli ma się na to ochotę...każdy napewno spełni marzenie aby studiować.

ocenił(a) film na 10
thedagusia_13

A ochota może bardzo łatwo przejść, jeżeli to co się lubi staje się obowiązkiem.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Z jednej strony to jest właśnie dziwne, bo jeśli coś lubimy, to wręcz powinniśmy być zadowoleni, że jest tak, a nie inaczej... A często tak nie jest.

Julia_20

Ja tam jest zadowolna z tego co robię nie narzekam.A ludzie teraz stają się coraz dziwnijesi i źli i dlatego tak jest.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Ja chyba jednak będe dązyła do tego żeby spełnic swoej marzenia:)

ocenił(a) film na 10
knatalia01

Łatwo się mówi. Ale wykonać znacznie ciężej. Po spróbowaniu czegoś można coś znienawidzieć.

Tatar

Jeśli będziesz miał ochotę i ciężko pracował to napewno spełnią się twoje marzenia...

ocenił(a) film na 10
Tatar

zawsze tak jest gdy komus cos sie wydaje latwe a potem okazuje sie ze to nie jest takie proste:) mam nadzieje ze mi sie to nie znudzi

ocenił(a) film na 10
knatalia01

Lepiej nie zajmować sie na poważnie tym, co się lubi. Traci się wtedy orzyjemność tego.

ocenił(a) film na 8
Tatar

Nieprawda. Jeśli masz zainteresowania, należy je rozwijać. Na przykład, ja jestem tancerką. Od trzech lat trenuję prawie codziennie taniec towarzyski. A kiedy doszłam do wniosku, że chcę trenować taniec, to miałam oglądać tylko filmiki na youtubie i myśleć "O ludzie, jak ja bym chciała tak tańczyć!"? Ale żeby tak się stało, to musiałam coś z tym zrobić. I co? Trenuję, staram się, jestem coraz lepsza. I nie osiadam na laurach, tylko zawsze staram się rozwijać swoje umiejętności.
A co do aktorstwa, to moje niespełnione marzenie z dzieciństwa. Tylko że niestety, w tym chyba nie mam szans. Nie chcę grać w teatrze, a do filmu bardzo trudno się dostać. Więc pozostaje mi tańczyć i być w tym coraz lepszą ;)

ocenił(a) film na 10
Irethi

Ja nie dawno nie wiedziałam czym chce się zajmować. Wszyscy moi znajomi wiedzieli co chca robic w zyciu tylko ja nie! I teraz doszłam do wniosku ze chcialabym coś takiego robić. POczątki zawsze są trudne. Każdy musiał zaczynać od zera:)

ocenił(a) film na 10
knatalia01

Ale tych, którym coś wychodzi jest bardzo, ale to bardzo niewiele.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Niestety:( i ja do nich nie należe ale sprobować zawsze warto

Tatar

Dlatego że ludzie od razu chieliby mieć wszystko...jeśli ktosc będzie pracował i uczył się to na pewno coś osiągnie.Zawsze trzeba mieć wiarę.

ocenił(a) film na 10
thedagusia_13

Wiarę... Ja już dawno straciłem wiarę w siebie... Tyle razy się na niej zawiodłem...

ocenił(a) film na 8
Tatar

W tej kwestii niestety się z Tobą zgadzam... :(

ocenił(a) film na 10
Irethi

Już raz umarłem... Nie wierzę w siebie... Tyle razy mi nie wychodziło... a teraz ostatnio wszystko wskazuje na to, że poniosę kolejną klęskę...

Tatar

Jak umarłeś jak wciąż żyjesz...jeśli uwierzysz w siebie na napewno ci wszystko wyjdzie.

ocenił(a) film na 10
thedagusia_13

Jeśli pójdzie nie tak... to może zacznę probować sił w pisaniu... Co ja mówię!.. Jakie mam szanse?!? Przecież ja nie dorastam do pięt najgorszym pseudoliteratom!..

ocenił(a) film na 10
Tatar

Ja tez wiele razy straciłam wiare w siebie ale potem probowałam nabrac sił i sie nie poddac;/

ocenił(a) film na 10
knatalia01

Kiedy upadłem, popadłem w depresję. Do dzisiaj na nią cierpię... Podczas pierwszej połowy zeszłego roku, rozmowy na filmwebie pomogły mi podnieść się na duchu. Zyskałem wiarę w siebie, która ostatnio została podważona...:(

Tatar

O czym wy tu piszecie...zawsze trzeba wierzyć swoje mozliwości bo mogą one się okazać naprade dobre.

ocenił(a) film na 10
thedagusia_13

Wiem tylko tyle, że nic już nie jest proste...

Tatar

Jest proste ale nie wszystko to zalezy od nas.

ocenił(a) film na 10
thedagusia_13

Zależy dla kogo. Ja na przykład, mam skłonność do panikowania i histeryzowania.

Tatar

No to masz problem bo w taki sposób do niczego dojdziesz.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Ja zawsze staram sie opanować swoje emocje ale nigdy mi to nie wychodzi...

ocenił(a) film na 10
Tatar

Ja też kilka razy byłam w dole;/ ale najwiekszym to pewnie będzie ostatnia częśc Opowieści z Narnii i Harrego Pottera:(

ocenił(a) film na 10
Tatar

Może to głupie i dziecinne ale najbardziej przybija mnie to że jak ogladam np. OzN to w pewnej chwili przypominam sobie ze to nie dzieje się naprawde i wtedy nie mam ochoty ogladac tego filmu:(

ocenił(a) film na 10
knatalia01

To dziwne jak dla mnie. Gdy ja oglądam np. OzN czy Władcę Pierścieni, to w tych momentach czuję się, jakbym ja również była w innym świecie. Przez te dwie, trzy godziny czuję się naprawdę świetnie, nie czuję więzi z życiem codziennym... Najgorsze, gdy się kończy film, i trzeba wrócić do tego zwykłego, szarego świata :(

Julia_20

Oglądając Opowieści z Narnii wiem że to jest nieralne i wymślone...ale można też przenieść się w wyobraźnie.

ocenił(a) film na 10
Julia_20

Zgadzam sie z ostatnim zdaniem;( dodam ze wtedy chodze jak bym zycia w sobie nie miala

ocenił(a) film na 10
knatalia01

Ja niestety, za często jestem głową w chnurach. Dużo za dużo. Dlatego nie bardzo chce mi pisać jako hobby.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Ja przez całe życie chodze z głową w chmurach;] nic innego nie robie tylko marze

ocenił(a) film na 10
knatalia01

Ja cąły czas marzę o sukcesie pisarskim. Tyle tylko, że wenę mam za rzadko.

Tatar

No to kiedy masz wene to lepiej to wykorzystać i zacząc coś pisać.

ocenił(a) film na 10
Tatar

hmm... no wene to ja tez mam rzadko o ile ja ją wogóle mam...Ale tobie to dobrze już byłeś statystą (a to już połowa sukcesu) teraz zajmiesz się pisarstwem a ja jeszcze nic nie moge zrobić...:(