Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128673
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

Arcydzieło!!!

ocenił(a) film na 8

Panie i panowie ten film to po prostu arcydzieło z najwyższej pułki. Poszłem do kina z nastawieniem że się nie zawiodę na tym filmie gdyż wcześniej oglądałem same zwiastuny i z tego względu poszłem do kina bo pomyślałem że to może być inny film od np.Harrego Pottera. I nie żałuje że poszłem do kina nie oglądając wcześniej jeszcze pierwszej części. Ale szkoda że poszło się tylko raz do kina. Warto wydać pieniądze na tak zrobione filmy jak ten. W tym filmie było wszystko co dla widza jest potrzebne. A muzyka w filmie rewelacyjna. Oddawała wszystkie odczucia jakie były w filmie i przy niej też można było przeżywać razem z bohaterami całą pokazaną historię. A walka na końcu filmu i ten dramat pokazany głównych bohaterów wzbudzało duże wzruszenie, po prostu z wrażenia mi szczęka opadła.Już nie mogę sie doczekać kiedy ten film wyjdzie na dvd i oczywiście następnej części. Myślę że będzie również dobra jak druga część.

ocenił(a) film na 10
CinemaMen

W pełni zgadzam się z ta opinią! To jak ukazali bohaterów. Np. Zuzanna - pogodzona z perspektywą że nigdy już nie zobaczy Narnii, nagle wraca. Boi się teraz, że znowu to utraci.

CinemaMen

Nie chcę być złośliwy - "poszłem" to jest jakiś niezidentyfikowany dotychczas wyraz. Pisze się "poszedłem" ;) I nie wiem, czy to było celowo zastosowane, ale drażniące jest ciągłe "poszłem do kina, poszłem do kina". Co do samego filmu - arcydzieło to wszak nie jest, ale film bardzo dobry na pewno.
Pozdrawiam.

CinemaMen

nie mówi sie 'poszłem' tylko 'poszedłem'.

film jest cudowny ^^
najbardziej podobała mi sie muzyka. Harry Gregson-Williams jak zwykle sie spisał xD