PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=285624}

Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 128 tys. ocen
6,8 10 1 128381
5,4 27 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

Czy ten cykl dotrwa do 7 części? Mam pewne wątpliwości, chociaż........ A co wy sądzicie?

użytkownik usunięty
delicateblonde

dotrwa. Myślę, że jak coś zaczęli to skończą. Zwłaszcza, eż "Opowieści" świetnie się nadają na cykl filmowy... np. w "Harry Potterze" aktorzy rosną szybciej niż film się robi :D a tutaj w III części tylko najmłodsi zostają...potem Eustachy i ta dziewczyna...potem chłopiec tytułowy :P potem młody Prefessorek i końcówka gdy są dorośli....

Nakręcą bo jak nie to będą mieć ze mną do czynienia! :D

ocenił(a) film na 6

Wydaje mi się, że kiedyś w newsach na filwebie przeczytałem, że producenci "Opowieści z Narnii" wykupili prawa do jakiejś innej znanej trylogii czy serii książek dla dzieci i młodzieży (nie mogę sobie przypomnieć tytułu). No i kosztem nakręcenia tamtej serii ma być zakończenie ekranizacji "Narnii" na trzeciej części.

użytkownik usunięty
CLiCK

hmm...co jak co ale Disney to duża firma i może kilka serii jednocześnie kręcić..... :D co do Walden Media to to też nie jest jakaś mała firma...trochę tych filmów nakręciła :P cóż....kiedy to czytałeś? Bo jak jakiś czas temu to to może takie plotki tylko były....

ocenił(a) film na 6

Czytałem to jakiś miesiąc temu. Oczywiście to mogą być plotki, też mi się wydaje że udało by im się nakręcić dwie serie, chyba że nie chcą. Zobaczymy.

ocenił(a) film na 6
CLiCK

Oj taaaak... gdyby tak dotrwali chociaż do "Srebrnego krzesła", które przez wielu uważane jest za najlepszą część cyklu. Moim zdaniem jest to jedna z najlepszych. Moją ulubioną jest "Siostrzeniec czarodzieja" ale obawiam się, iż nie dotrwają do niej. Niemniej życzę sobie oraz innym fanom aby było inaczej :)

użytkownik usunięty
Elof

reżyser dwójki i jedynki mówił, że mają nakręcić wszystkie..nawet są wstępne plany by najpierw nakręcić "Ostatnią Bitwę" a potem "Siostrzeńca..." jak już zaczeli to muszą skończyć...

Jak będzie zysk to i zekranizują wszystkie części. Mam nadzieję, że skończą jak już zaczęli.

carla_29

wg mnie jest tak jak napisał poprzednik,zresztą seria Lewisa ma spore grono fanów i nawet tylko dla nich to zrobią.poza tym teraz nastał taki czas że kręcą na nowo wszystkie filmy na podstawie książek.mam nadzieję że dotrwają aczkolwiek trochę to potrwa.
jednak postaram się poczekać.

delicateblonde

Mam nadzieję. Świetnie się ogląda. Tylko ten inny reżyser to ,,rzecz" niepewna...

Arbonne

niech zostanie jak jest.
bo z tym reżyserem czuje się jakbym sama była w Narnii tylko Edek mnie nie zauważa ;( xD

ocenił(a) film na 10
paczek93

Wg mnie wszystkie części muszą zostać obowiązkowo sfilmowane i to (też obowiązkowo) przez Andrew Adamsa. No bo skoro taki Harry Potter ma swoje filmowe odbicie to Narnia tym bardziej powinna je mieć.

ocenił(a) film na 5
jakaja

Sprawa jest prosta jak film będzie zarabiał to nowe części powstaną, jeśli nie zarobi to nie ma szans na 7 części. Głupio by było gdyby przerwali w połowie, ale tak to jest zamiast napisać książke w 3 - 4 tomach to dla kasy się pisze 7. Opowieści z Narnii to całkiem fajny cykl, ale czemu jest aż tak popularnyy tego nie wiem. Ale i tak w porównaniu z Eragonem to i książka i film jest o niebo lepsza od tej bajeczki o smoku.

użytkownik usunięty
Coen_3

Nie rozumiesz tego, jak niektórzy nie rozumieją popularności "Harry'ego Pottera" albo np. ja nie rozumiem popularności "Władcy Pierścieni". Po prostu nie które osoby lubią taki typ literatury, że zwykli bohaterowie przenoszą się do niezwykłego świata. No bo jaki fam Narnii nie marzy by znaleść taką starą szafę czy obrazek statku Narnijskiego (po z III części)? :D

PO prostu trzeba to rpzyjąć do wiadomości, że nie którzy lubią to a niektórzy co innego, a jeszcze inni i to i tamto. Nie da się tego zrozumieć :D

ocenił(a) film na 9
delicateblonde

na razie pewna jest tylko cześć trzecia. osobiście czekam jeszcze na czwartą, choć dam głowę, że po sukcesie tych filmów nakręcą i kolejen...

ocenił(a) film na 6
celticspirit

Ciekaw jestem jak potraktują w 3 części spotkanie Edmunda z Aslanem, która będzie miała miejsce w dość szczególnej sytuacji. Jest to jeden z najistotniejszych wątków w książce i boję się, iż zostanie potraktowany przez pryzmat poprawności politycznej.
Ech... teraz tylko trzeba czekać...

użytkownik usunięty
Elof

dawno już nie czytałam "Wędrowca..." chodzi ci o już na brzegu? Jak Aslan nie będzie miał, choć przez chwilkę postaci Baranka i ten Jego tekst, że jest i w naszym świcie, wykasują to uznam że film spaprali :/

ocenił(a) film na 6

Co do sceny, którą przywołujesz to owszem, też się troszkę o nią obawiam... To MUSI być baranek.

ocenił(a) film na 6
Elof

Tfu... co ja gadam... chodziło mi o Eustachego ;)

użytkownik usunięty
Elof

no właśnie :D teraz to to ze Smokiem? W ogóle ciekawe jak oni zrobią tą scenę...no.... SPOLIER.....z Eustachy rusza lewą ręką :P smok też, on prawą, skom swoje i: ŁAAA!! Jestem smokiem!!!! Dobra drobny offtop, to jest temat o Kaspianie :D Może się przeniesiemy do strony z "Podróżą..:" ? :D

ocenił(a) film na 6

Ok. racja, na temat 3 części koniec. Tutaj pozostańmy przy Kaspianie ;)

ocenił(a) film na 9
delicateblonde

3 część, inny reżyser, inna muzyka!!... bedzie tak samo jak ze shrekiem. Kiedy film reżyserował Adamson było dobrze (shrek, shrek 2) oddał pałeczke komu innemu i zastaliśmy ten samą schematyczną historyjke ktora juz nie bawila... :(

użytkownik usunięty
incom

z tym, że pamiętajmy - Shrek III miał na siłę wymyśloną fabułę, tutaj już mają podstawy tylko zamienić to na film :D

ale prawda - ostatniej części Shreka brakowało tego czegoś...

ta................ shrek 3 był bardzo naciągany.

użytkownik usunięty
delicateblonde

Zostańmy przy Kaspianie ;D

Miejmy nadzieję że nakręcą wszystko... To kasowe produkcje, przynoszące miliony. CIĄG DALSZY MA BYĆ! ^^

Wogóle muzyka do filmu była prześwietna, ale końcówka [filmowa] raczej odbiegała [no troszkę] od książkowej. Ten pocałunek ^^ łał xD