Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128673
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

Ja go chyba nigdy nie zrozumiem: Ciągle kryje się w lesie i nie ma w ogóle zamiaru pomóc Narnijczykom, tylko czeka trzynaście wieków, aż przyjdzie Łucja i go pogłaszcze.

ocenił(a) film na 10
Altair9

Jakbyś przeczytał wszystkie tomy narnii tp bys wiedział,że Aslan opiekuje się też innymi światami,także naszym.C.S.lewis przedstawił Aslana w postaci Jezusa Chrystusa,w siódmym tomie aslan niszczy narnie i tworzy sąd ostateczny,taki jak w Biblii.A pozatym nic nie dzieje sie tak samo dwa razy:)

ocenił(a) film na 7
gregson7

O w mordę Aslan zniszczy Narnię!!?

Altair9

Aslan jest lwem nieoswojonym więc dlatego często się się niepojawia w Narnia a po zatym opiekuje się też innymi krajami.W jednym masz racje nie pomógł Narnijczykom kiedy Telmarowie zatakowali Kar-Paravel i wygonili wszystkich narnijczyków do Narnii.

ocenił(a) film na 10
Altair9

Tak, a pozatym niezapominajmy o tym ze w Opowiesciach z Narnii mamy wiele nawiązan do chrzescijanstwa, czasem ludzie muszą odnaleźć Boga, nie zawsze przychodzi sam a Narnijczycy poprostu zaczęli juz powoli wątpic w istnienie Aslana.

ocenił(a) film na 10
Altair9

Aslan niszczy Narnie.Ci co w niego wierzyli trafiają do prawdziwej narnii,(jak sie okazuje ta była jedynie cieniem prawdziwej)a ci którzy w niego zwątpili szli w cień.narnia do ktorej trafili wierzący narnijczycy była bez zmartwień i smutkow (tak jak dla nas raj)

ocenił(a) film na 10
gregson7

Halo! Ludzie może byście mi tu faktow nie wyprzedzali bo ja właśnie chce przeczytac wszystkie tomy i zanim sie za to zabiore to wszystko bede wiedziała;] (bez urazy oczywiście:))

knatalia01

No ale przynjamniej wiesz jak się skończą losy Narnii

ocenił(a) film na 10
knatalia01

Kazdy ma prawo sie wypowiadac na forum ;p bo większosc juz raczej przeczytała. Czytaj szybko!

ocenił(a) film na 10
Loona_

Taak łatwo ci powiedzieć "czytaj szybko" po pierwsze nie mam ksiażek a po drugie najblizsza ksiegarnia jest zamknięta:( Kuurde szkoda że aslan zniszczy tą Narnie;(

knatalia01

To do biblioteki wypozyczyć...Alan zniszy Narnie bo ona jest tylko cieniem tej prawdziwej.

ocenił(a) film na 10
Altair9

O Rany! Aslan niszczy krainę ,która była tylko cieniem prawdziwej narnii!!!!!!Lecz do prawdziwej Narnii trafiają tylko dobrzy narnijczycy.To co aslan zniszczył jest jak ziemia.Ci co zyli dobrze trafią do nieba,taka jest prawdziwa narnia.wszyscy bochaterowie oprócz zuzanny która zwątpiła w aslana zostają tam na zawsze,a aslan zmiwnia się w Jezusa i wszyscy zyja długo i szczęśliwie:)

ocenił(a) film na 10
gregson7

:o o rany!!! O w morde! Kurde niech oni szybciej mi ta księgarnie otworza bo juz sie nie moge doczekac tych książek!;]

ocenił(a) film na 7
knatalia01

Kuuuuurde muszę w końcu to przeczytać!!!!

ocenił(a) film na 10
Altair9

ECh szkoda że nic nie jest wieczne:( bo jak przeczytam wszystkie te czesci to potem juz nic nie bedzie i nie bede wiedziala co sie tam z nimi dalej dzieje:(

knatalia01

Co ma się dziać będą żyć szczęśliwie w prawdziwej Narnii.

ocenił(a) film na 10
thedagusia_13

No tak beda życ szcześliwie tak jak w prawie każdej opowieści...

ocenił(a) film na 7
knatalia01

Wczoraj kupiłem wszystkie 7 tomów. Wczoraj też przeczytałem pierwszy, dziś 1/3 drugiego. Ileż tam różnic między książką a filmem...

Altair9

Faktycznie druga część odbiega trochę od filmu...ale też lepiej się ogląda bo w książce dużo się nie działo.

ocenił(a) film na 10
thedagusia_13

Noo zgadzam sie, sama sie zastanawiałam jak oni zrobią ten film, bo fabuły jest mały w ksiązce.

Loona_

Mam prośbę. Jak przeczytałam ten dział to doszłam do wniosku, że chyba urę jak nie dowiem się co dokładnie będzie w kolejnych częściach, a filmu ponoć nie będą już kręcić bo ponoć za mało zarabiają i im się to nie opłaca. Mógłby ktoś napisać tutaj wszystkie części (nazwy) po kolei książek? Byłabym naprawdę wdzięczna. A co do filmu to fajny, ale jedynka chyba lepsza ;P

ocenił(a) film na 10
Luncia

Lew, czarownica i stara szafa
Książę Kaspian
Podróż "Wędrowca do świtu"
Srebrne Krzesło
Koń i jego chłopiec

ocenił(a) film na 10
Loona_

Siostrzeniec Czarodzieja
Ostatnia Bitwa

Enter mi sie nacisnął przezz przypadek...

Loona_

Dziękuję ci bardzo :)
Może jeszcze dzisiaj pójdę do biblioteki wypożyczyć ;)

ocenił(a) film na 10
Luncia

Leź leć ;D warto ^^ i miłej lektury rzycze!

ocenił(a) film na 10
Luncia

życzę*...

Luncia

Najlepiej czytać od Siostrzeńca Czarodzieja wtedy poznasz jak powstała narnia no a potem to po kolei.

ocenił(a) film na 10
thedagusia_13

nie pokolei bo jeszcze kon i jego chłopiec po lwie czarownicy i starej szafie ^^. Ale jak dla mnie, dobrze sie czyta tak jak powstały.

ocenił(a) film na 7
Loona_

Ech...przeczytałem część drugą i od razu obniżłem ocenę filmu.