Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128679
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

Po wyjściu z kina poczułam taki mały niedosyt. Fajnie że pokazali Narnię z takiej innej strony i głównych bohaterów np. Piotra, Edmunda (z tej lepszej) i Kaspiana. Dzięki temu film nie stał się taki mdły. Najbardziej w tym całym filmie jedynie nie podobała mi się końcowa piosenka. Mogliby dać jakąś ładną melodię, a piosenka popsuła całe zakończenie filmu...

paula308

To dziwne, bo mnie bardzo się podobała ...:) Była dopasowana do filmu, jej tekst w pełni oddawał atmosferę Narnii i uczucia bohaterów ... Piosenka jest piękna ...

Inis_2

Idę dopiero dzisiaj na film... Macie na myśli "This is home"? Jak dla mnie bomba :)

paula308

ta piosenka jest super i bardzo wzruszjąca kiedy oni opuszczają Narnię!!

thedagusia_13

This is Home oraz The Call to naprawdę dobrane piosenki.
są naprawde fantastycznie zrobione a dodatkowo Regina Spektor odwaliła kawał dobrej roboty ;))
ogólem sukces ;d

paula308

Hm, mi jakoś ta piosenka właśnie wpadła w ucho. Na początku wydała mi się rzeczywiście niedopasowana, ale po kilku taktach nie mogłam już o niej zapomnieć......

użytkownik usunięty
Arbonne

A wiecie co to za piosenka w 0:56 sekundzie? http://pl.youtube.com/watch?v=VqzYukVDqy4

użytkownik usunięty

A i jeszcze w 1:25? Jak by co dajcie znac :))

ocenił(a) film na 9

This is Home jest najlepsza :D:D:D:D

zdaje mi się, że to nie jest żadna piosenka..

paula308

` mnie to sie podobało ; ]]]
pisenka bardzo dopasowana ; ))

Dasiiek

mnie też... mogę was poprosić ze jak by ktoś znał tytuł tej końcowej piosenki to aby do mnie napisał na ten adres www.agunia2711@wp.pl będę bardzo wdzięczna z góry dzięki

ocenił(a) film na 10
agunia2711

Ja też bym chciała znać ten tytuł. Piosenka mi się niesamowicie podobała, uważam, że była doskonale dopasowana do tego pożegnania i tego, co w tej chwili czuli bohaterowie.

AGSJ

Piosenka na końcu to "The Call" Regina Spektor. W czasie napisów końcowych leciała jeszcze jedna, również niesamowita - "This is home" Switchfoot

ocenił(a) film na 10
paula308

Podczas tej piosenki prawie się poryczałam ;] Jest taka smutna i refleksyjna... Genialna po prostu ^^

paula308

Hmmm... Widzę że większości się podoba ;))). No cóż, każdy może mieć swoje zdanie...

ocenił(a) film na 9
paula308

Ponieważ mam film na kompie to wypiszę jak lecą te piosenki. Najpierw jest "The Call" - Regina Spektor to jeszcze w czasie jak się dzieci żegnają z Narnijczykami. Później jest "The Dance 'Round The Memory Tree" - Oren Lavie to już jak sie zaczynają napisy. A następnie "This Is Home" - Switchfoot i na końcu "Lucy" - Hanne Hukkelberg. Piosenki są niesamowite szczególnie 1 i 3 :D uważam, że świetnie oddają klimat filmu i Narnii. I podobają mi się o wiele bardziej niż te z pierwszej części :D

Karola

Ach, już wiem. Regina. Wspaniała. Gdyby nie grupka studentów obok, to bym na pewno wypłakała milion chusteczek. Jakie to było piękneee... No need to say goodbye.

paula308

I ja sie zakochalam, od premiery slucham jej nieustannie ;))

ocenił(a) film na 10
paula308

piosenka jest boska podobnie jak cała muzyka w tym filmie. Chyba nawet w WP takiej pięknej muzyki nie było, jaka jest w OzN. A ta końcowa piosenka, to jedna z moich ulubionych^^ xd Jest naprawdę śliczna^^ Ciągle słucham soundtracku z obu części filmu ;p

luth_eledhwen

w LOTRze jest jedynie wg mnie motyw przewodni i piosenka Pippina ale dawno nie oglądąłam więc może podam coś jeszcze xd

ocenił(a) film na 7
paczek93

The call jest piękne, również się w niej zakochałam i słucham bez ustanku.

paula308

Nie, moim zdaniem "The Call" było piękne i dobrze dopasowane. Reżyser Andrew powiedział, że ta piosenka została specjalnie stworzona przez Reginę dla nich... Czyli można by powiedzieć, że to jest Narnijska piosenka ;)

"A Dance 'round The Memory Tree" również było piękne.

ocenił(a) film na 10
paula308

Tak, "The Call" i "This is Home" całkowicie oddają klimat NARNII - są świetne. I nie mogę przestać ich słuchać :).

ocenił(a) film na 10
Susan_Eva

Mi sie wszystkie, dosłownie wszystkie piosenki z Narnii podobają ^^

ocenił(a) film na 10
paula308

Może jestem jakas nienormalna i glupia ale mi się piosenka podobała:) sliczna była aż się poryczałam;(

knatalia01

No coś Ty! Gdybyś była nienormalną, to ja też nią powinnam być ;D
Te piosenki są cudne.

ocenił(a) film na 10
_M_M_

Też tak mysle...;] A jakie macie jeszcze piosenki z OzN? Bo ja mam i znam tylko 2 " The Call" i "Evacuating London"

knatalia01

"A Dance 'round The Memory Tree", "This is home" <- to jest reszta takich "słownych" piosenek. Inne to muzyka, które znajdziesz tutaj: http://merlin.pl/The-Chronicles-Of-Narnia-Prince-Caspian-OST_EMI-Music-Poland/br owse/product/4,599204.html;jsessionid=BD1596E18AA4B69463A7D983C1AE58E0.LB4

;)

ocenił(a) film na 10
knatalia01

Ja mam muzyki filmowe do obydwu częsci, tzn ze mam wszystkie piosenki ;p. Ostatnio sciągnęłam sobie płyte z piosenkami inspirowanymi Narnią, tez warto posłuchac ^^.

ocenił(a) film na 10
Loona_

Dzieki dziewczyny za informacje;]

< za krótki>