Po wyjściu z kina poczułam taki mały niedosyt. Fajnie że pokazali Narnię z takiej innej strony i głównych bohaterów np. Piotra, Edmunda (z tej lepszej) i Kaspiana. Dzięki temu film nie stał się taki mdły. Najbardziej w tym całym filmie jedynie nie podobała mi się końcowa piosenka. Mogliby dać jakąś ładną melodię, a piosenka popsuła całe zakończenie filmu...
To dziwne, bo mnie bardzo się podobała ...:) Była dopasowana do filmu, jej tekst w pełni oddawał atmosferę Narnii i uczucia bohaterów ... Piosenka jest piękna ...
This is Home oraz The Call to naprawdę dobrane piosenki.
są naprawde fantastycznie zrobione a dodatkowo Regina Spektor odwaliła kawał dobrej roboty ;))
ogólem sukces ;d
Hm, mi jakoś ta piosenka właśnie wpadła w ucho. Na początku wydała mi się rzeczywiście niedopasowana, ale po kilku taktach nie mogłam już o niej zapomnieć......
A wiecie co to za piosenka w 0:56 sekundzie? http://pl.youtube.com/watch?v=VqzYukVDqy4
mnie też... mogę was poprosić ze jak by ktoś znał tytuł tej końcowej piosenki to aby do mnie napisał na ten adres www.agunia2711@wp.pl będę bardzo wdzięczna z góry dzięki
Ja też bym chciała znać ten tytuł. Piosenka mi się niesamowicie podobała, uważam, że była doskonale dopasowana do tego pożegnania i tego, co w tej chwili czuli bohaterowie.
Piosenka na końcu to "The Call" Regina Spektor. W czasie napisów końcowych leciała jeszcze jedna, również niesamowita - "This is home" Switchfoot
Podczas tej piosenki prawie się poryczałam ;] Jest taka smutna i refleksyjna... Genialna po prostu ^^
Ponieważ mam film na kompie to wypiszę jak lecą te piosenki. Najpierw jest "The Call" - Regina Spektor to jeszcze w czasie jak się dzieci żegnają z Narnijczykami. Później jest "The Dance 'Round The Memory Tree" - Oren Lavie to już jak sie zaczynają napisy. A następnie "This Is Home" - Switchfoot i na końcu "Lucy" - Hanne Hukkelberg. Piosenki są niesamowite szczególnie 1 i 3 :D uważam, że świetnie oddają klimat filmu i Narnii. I podobają mi się o wiele bardziej niż te z pierwszej części :D
Ach, już wiem. Regina. Wspaniała. Gdyby nie grupka studentów obok, to bym na pewno wypłakała milion chusteczek. Jakie to było piękneee... No need to say goodbye.
piosenka jest boska podobnie jak cała muzyka w tym filmie. Chyba nawet w WP takiej pięknej muzyki nie było, jaka jest w OzN. A ta końcowa piosenka, to jedna z moich ulubionych^^ xd Jest naprawdę śliczna^^ Ciągle słucham soundtracku z obu części filmu ;p
w LOTRze jest jedynie wg mnie motyw przewodni i piosenka Pippina ale dawno nie oglądąłam więc może podam coś jeszcze xd
Nie, moim zdaniem "The Call" było piękne i dobrze dopasowane. Reżyser Andrew powiedział, że ta piosenka została specjalnie stworzona przez Reginę dla nich... Czyli można by powiedzieć, że to jest Narnijska piosenka ;)
"A Dance 'round The Memory Tree" również było piękne.
Tak, "The Call" i "This is Home" całkowicie oddają klimat NARNII - są świetne. I nie mogę przestać ich słuchać :).
Może jestem jakas nienormalna i glupia ale mi się piosenka podobała:) sliczna była aż się poryczałam;(
Też tak mysle...;] A jakie macie jeszcze piosenki z OzN? Bo ja mam i znam tylko 2 " The Call" i "Evacuating London"
"A Dance 'round The Memory Tree", "This is home" <- to jest reszta takich "słownych" piosenek. Inne to muzyka, które znajdziesz tutaj: http://merlin.pl/The-Chronicles-Of-Narnia-Prince-Caspian-OST_EMI-Music-Poland/br owse/product/4,599204.html;jsessionid=BD1596E18AA4B69463A7D983C1AE58E0.LB4
;)
Ja mam muzyki filmowe do obydwu częsci, tzn ze mam wszystkie piosenki ;p. Ostatnio sciągnęłam sobie płyte z piosenkami inspirowanymi Narnią, tez warto posłuchac ^^.