Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128670
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

Koniec Zuzanny

ocenił(a) film na 7

Wygląda na to że to był przedostatni występ Zuzanny... Jeszce tylko "Koń i jego chłopiec" choć nie odegra tam wielkiej roli . A szkoda bo nawet ją polubiłam ;P. I wielka szkoda że przestała należeć do przyjaciół Narnii.

ocenił(a) film na 9
idril_7

Nie będzie filmu "The horse and his Boy" - kolejna część to "The Voyage of the Dawn Treader". Poza tym, chronologicznie "The horse and his Boy" jest wcześniej niż "Prince Caspian"
W kolejnej części Susan pojawi się tylko na początku - nie wróci już do Narni.

ocenił(a) film na 7
GilraenFaelivrin

Patrząc chronologicznie pierwszą częścią powinien być "Siostrzeniec Czarodzieja". ^^

ocenił(a) film na 9
idril_7

Powinien.
Opowieści z Narni były już raz sfilmowane przez BBC:
The Lion, the Witch, and the Wardrobe - 1988
Prince Caspian - 1989*
The Voyage of the Dawn Treader - 1989*
The Silver Chair - 1990

Te same części były lub będę filmowane teraz.
Czyli przed nami jescze tylko dwa nowe filmy o Narnii:-)

ocenił(a) film na 7
idril_7

Szkoda ;/

za krótki <br/> <znaczki756327526>

ocenił(a) film na 10
idril_7

Mogliby nakręcić "Siostrzeńca czarodzieja" i "ostatnią bitwę". pojawia się tylko problem wieku aktorów. Jak to William ujął w jednym z wywiadów:"Być może będę miał 32 lata, kiedy będą kręcić "Ostatnią bitwę".

Tatar

Myślę, że wiek nie jest zbyt wielkim problemem. Patrząc na to od strony książki - Will w ostatniej części będzie z jakieś 10 lat starszy od Piotra, za to Ben był w "Księciu..." starszy o 14 (!) lat i jakoś (nawet chyba dobrze, hehe) to wyszło. Przy odpowiedniej charakteryzacji i łaskawości czasu Will może wyglądać na młodszego o kilka lat. Poza tym, jakoś na razie niektórzy aktorzy nie wyglądali na dokładnie tyle, ile bohaterowie powinni mieć w książce, więc wątpię, aby producenci nagle zaczęli się tym przejmować. Mam nadzieję, że jeśli powstanie "Ostatnia bitwa" to ze wszystkimi "oryginałami".