ehh... jestem strasznie ciekawa kto zagra kaspiana, bo to jedna z moich ulubionych postaci serii.... Kogo byście "obsadzili"?
Spencer Treat Clark byłby niezły (no i przecież grał już książątko;), ale niestety chyba jest już "za stary". Strasznie fajny jest też ten dzieciak z teledysku "Love Generation" Boba Sinclara...ale pewnie wezmą jakiegoś debiutanta...oby tylko nie miał loczków jak amorek, jak ten z serialu;P Też jestem bardzo ciekawa kogo wybiorą, bo to - wbrew pozorom! - nie jest łatwa postac do zagrania.
mi by pasował ten chłopak, co grał Klausa w 'Serii niefortunnych zdarzeń'
podobnie sobie własnie Kaspiana wyobrażałam
heh nie sądzisz że ten chłopak z teledysku Love Generation jest za mały ?? Przecież Kaspian ma tyle lat co Piotr
Hehe, tak, ale zauważ, że kręcić zaczynają dopiero jesienią, a clip powstał jakiś rok temu (jeżeli nie więcej) - dzieciaki szybko rosną, a on ma w sobie coś, co można określić jako "old soul". Zresztą o czym tu gadać i tak go nie wezmą.
Natomiast błagam, tylko nie ten z "Serii Niefortunnych zdarzeń"! Kaspian powinien być złotowłosy, szczupły i mieć królewskie rysy, a tamten z takim zaspanym wzrokiem się nie nadaje.
Zawsze wyobrażałam sobie Kaspiana z trochę ostrymi rysami i raczej szczupłego i drobnego, dlatego np. uroda "piotrowa" mi tu nie bardzo pasuje. Poza tym muszą wziąć kogoś "na granicy" dziecka i młodzieńca, żeby nakręcić najpierw sceny w zamku Miraza.
Liam Aiken. No, to już któraś rola, w której jest przez filmwebowców obsadzany! Wszechstronny chłopak ;) Lubię go.
Szczerze mówiąc też bym chciała Liama. Bardzo mi się spodobał w roli Klausa. Kocie o jakij jeszcze roli mówisz?? Bo sama go w jednej obsadzałam... ;)
Ja sondze rze role Kacpiana otszyma Franczesko Toti. Uwarzam tak dlatego, isz on jest najleprzy a te inne dzieci z narni to sa bżytkie i wyglondaja jak pyzy mojej bapci. To pszynajmniej Franczesko jest pszystojniejszy.
no to problem rozwiązany: nie ma się co martwić o to, że odtwórcy głównych ról wyrosną: jakoś skontaktujemy się z adamsonem i damy mu cynk o pyzach babci Franczeska. kto wie, możebędą lepsze od moseley'a, keynes'a. popplewell i henley?
Franczesko: zapytaj babcię, czy potrafi ulepić pyzy na kształt/podobieństwo "kacpiana" bo jak tak to mamy problem z głowy :P
To chyba jest prowokacja (mówię o Franczesko) przecież nikt nie robi takich błędów! to niemożliwe!
Mój kolega z klasy robi takie same xD No ale wracając do tematu to Kasipian jak dla mnie powinien Być szczupłym wysokim blondynem :D
a na moje szczupłym wysokim brunetem bądź szatynem (nigdy nie wiem, czym się to różni... :P)
To będzie psikus. xD Ciii... na razie rzekomo lokacje do filmu wyszukują. Jak dojdzie do castingu na Kaspiana, zaczniemy się bać. :)
Ja tam już się boję. Choć osobiście byłabym jednak za Klausem, ten Franczesko jakoś mi nie odpowiada... Tym bardziej że ledwo się w nim rozczytałam... No cóż... Poczekamy i zobaczymy, czy Kaspian będzie drugim Wiśniewskim czy też nie...
Aiken powiadasz ... no to kolejna rola do jego kolekcji "proponowane przez filmwebowiczów (raczej -czki ;)". Ale masz rację, jak na razie z tych wielu propozycji ta jest chyba najlepsza.
Uwaga, na stronie narniaweb wyczytałam, ze zaczyna się casting na Kaspiana. Boże w Niebiesie. Bójmy się.
Ja się boję już od dawna.
Hehe "Boże w Niebiesie", dobre. Po tym powinno być "Módlmy się" zamiast "bójmy";)
Wiecie co? Może nie powiniśmy się tak bardzo bać? Adamson pokazał że potrafi wybrać obsadę filmu, wybierając świetną czwórkę aktorów (pierwszoplanowych)!! Nie martwcie się o Kaspiana! Raczej nas nie zawiedzie... ;)
No faktycznie. ;) Jak dla mnie, wszystko jedno kto to będzie, byle to by był blondyn. :P W książce Kaspian jest blondynem, niech w filmie też tak zostanie.
Nie chce mi sie przeszukiwać Ksiecia, ale w Krześle natrafiłam na taki fragment, kiedy to Kaspian przeniósł się do Krainy Aslana (przedtem spotkal się z Julią i Eustachym)
"Kropla wpadła do strumienia nad martwym ciałem króla. W jednej chwili żałosna muzyka urwała się. Zmarły król zaczął się zmieniać. Jego siwa broda poszarzała, a potem zrobiła się ZŁOTA, a potem zaczęła sie kurczyć, aż znikła zupełnie..."
Jeżeli brodę miał złotą, to włosy chyba też? ;)
I jeszcze coś wygląd syna Kaspiana, Riliana:
"Na ich widok zza stołu podniósł się przystojny młodzieniec o jasnych włosach"
A potem Lewis pisze:
"Byli i starsi, którzy pamiętali nawet, jak wyglądał jego ojciec, król Kaspian, kidy był młodzieńcem i od razu dostrzegli podobieństwo."
Moim zdaniem, tyczyło się to właśnie twarzy i włosów. :) A poza tym, wielokrotnie napisane jest, ze Narnijczycy byli w większości jasnowłosi. Myslę, że tyczyło się to także i Kaspiana. :)
Mam wreszcie właściwy typ: Eddie Cooper. Mało znany, ale utalentowany i z właściwą urodą.
No nie wiem .. :// Nie znam faceta, tylko tyle ile było na zdjęciu na FW i mówią szczerze .. hm. No nie bardzo trochę. Nie wiem, to nie ten. Ale w sumie z kazdego w filmie da się zrobić bóstwo, więc czemu nie ... :]
Podobno już wybrali. Ben Barnes, nigdy o nim nie słyszałam. Ma 25 lat (!), ale za to boskie oczy xd Ma coś z Keanu Reeves'a xd
Koszmar z tym wyborem. "Chłopak" nie jest tragiczny, ale na 17 lat nie wygląda, a już na pewno nie na 13! Poza tym raczej pasuje mi na jakiś czarny charakter (zwł własnie te oczy:), a Kaspian powinien byc "nieskazitelny", młody! i naiwny, zwłaszcza w tej części. Oby chociaż aktorsko się sprawdził...ale jak na razie to i tak jakaś bzdura:/
To dlaczego na www.narniaweb.com napisano, ze Adamson ogłosił to dwa tygodnie temu na konferencji prasowej?
Jeju, powiedziałam w przenośni<powinnaś zrozumieć. Nie wiem dokładnie, nie zapisuje tego w kalendarzu.
OJ dobrze, dobrze :P Ja się tylko droczę, a poza tym musisz mi wybaczyć, ale jestem strasznie nieufna jeżeli chodzi o filmweb. Mnóstwo osób coś mówi, a tak naprawdę wysysa te informacje z palca :)
Niby czemu? z resztą trudno mówić o profanacji w momencie, kiedy Kaspian właściwie jest nieznany. nawet sama Narnia nie jest Władcą Pierścieni ...