Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128793
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

Myśle, ze będzie równie fascynująca jak pierwsza część. Juz się nie mogę doczekać. Wszystko okaze się w swoim czasie! Mam nadzieję, ze pozytywnie będą wrażenia po wyjsci z kina^^

ocenił(a) film na 9
Marien

To taka przenośnia czy coś w tym rodzaju (nie jestem dobra z j.polskiego, więc jakby co to z góry przepraszam :P)

ocenił(a) film na 8
Marta_K_

no moze z tym razem przesadzilas...:P

Marien

Ej ludzie, stop, stop stop xD Wy tu nie swatajcie Caspiana z Zazanną :D Bo tak się składa ze każdy kto przeczytał książki dobrze wie, ze Zuzanna i Łucja były dla Caspiana jak siostry, czy jakaś rodzina. Nigdy na zadną nie patrzył jak na potencjalną żonę ;] A zakochał się w córce Ramandu i jak ktoś przede mną wspomniał była ona córką gwiazdy (tej takiej z niba ;)). Więc nikt tu nikomu nie złamał serca :D

Christinka

Yyym... Jest już parę wypowiedzi, zarówno Anny jak i Bena, iż coś tam między ich postaciami... będzie :/
Nie nazwałabym tego łamaniem serc, acz wątek miłosny niezaprzeczalnie będzie.

ocenił(a) film na 9
Amadis

To to i ja wiem, zresztą sama pisałam, że Kaspian w 3 części będzie z jakąś córką kogoś tam xD Może ktoś zrozumie :P

Marta_K_

Jaaa... Ale wymyślili ;] pewnie dla starszych widzów, którzy zostaną wysłani z młodszym rodzeństwem do kina ;] Mam nadzieję tylko ze nie będzie pocałunku żadnego... Chyba ze w policzek, bo tego bym nie zniosła :/

ocenił(a) film na 9
Christinka

Jeśli chodzi Ci o pocałunek Kaspiana i Zuzanny to będzie raczej...eee... nie w policzek xD Ale nie wiem, bo na zwiastunie dobrze nie widziałam. A jeśli idzie o część III to po pierwsze trzeba wiedzieć, kto będzie tą córką kogoś tam xD A wtedy sie zobaczy :P

ocenił(a) film na 6
Marta_K_

z tego co wynika ze zwiastunu (zrobiłam fotkę z tego momentu)
http://www.fothost.pl/upload/08/20/7ab6396e_ZuzannaKaspian.jpg tutaj to widać tylko rozdzielczość kiepska

to pocałunek jet prosto w usta

Marien

Chris, ja myślę, że nie uważałaś w tym temacie lekcji ;)

ocenił(a) film na 9
Kotylion

No ja mówiłam, że to nie będzie tylko niewinny buziaczek w policzek tylko coś więcej. I to właśnie mi sie nie podoba :/

Marta_K_

O nieeee... Beznadzieja... Miałam nadzieję że jak coś to to będzie tylko takie "jakby została to coś mogłoby być"... A tu taki numer... Nie jestem zachwycona...

Masz rację Kotku :D Nie bardzo uważałam :P

ocenił(a) film na 9
Christinka

No i właśnie o to chodzi. W III części Zuzanna już się nie pojawi, a Kaspian od tak sobie zakocha sie w drugiej. Jak dla mnie to bezsensu.

ocenił(a) film na 8
Marta_K_

szkoda..:(

Jessie_3

Hmmm... No "ot tak" to nie bedzie, raczej to będzie "ot książki" :P

Christinka

Poza tym przez ten jeden głupi pocałunek rozwali się cała fabuła Narnii. Wątpię, żeby Zuza po TAKIM CZYMŚ przestała wierzyć w Aslana i całą tą krainę, żeby się tak łatwo... poddała?...

ocenił(a) film na 9
Amadis

Moim zdaniem w ogóle spaprali tą część z Kaspianem i Zuzanną. Ja już nie wyobraźam sobie jak to odkręcą w III części, bo przecież Zuzanny chyba na statek nie dadzą? :P

Marta_K_

Ojejku, jeden cmok, a potem po prostu o niej zapomnimy i już, co za problem. Ja wiem, Tatar np. nie zapomni ;) Ale nam się może uda :D

ocenił(a) film na 6
Kotylion

Wydaje mi się że tutaj tworzy się zupełnie nowy cykl "Opowieści z Narnii" :P

Marien

a może Zuzanna będzie w 3 części, przecież jest nowy reżyser to nigdy nic nie wiadomo

aneciora11

No ale przecież musi być tak jak w książce, innej opcji nie ma...

Aslan93

A oglądałeś i czytałeś np. "Tożsamość Bourne'a"? W filmie na początku drugiej części ginie jego towarzyszka, podczas gdy w książce ma się zawsze całkiem nieźle i jest głównym motorem działań. W tejże samej serii książkowej głównym przeciwnikiem jest wciąż jeden przestępca - Carlos - poczas gdy w filmie są ich całe rzesze, a przede wszystkim rząd. Itd., itd. Wszystko sie może zdarzyć, a w ostatniej części Zuzanna będzie uczyła strzelać z łuku Kaspianowe wnuki .. ;))

Kotylion

O Boże... Co za makabryczna wizja! ^^

ocenił(a) film na 5
Amadis

taki pocałunek nie koniecznie musi być jednoznaczny.
Poza tym gdzieś czytałem że film na się zakończyć na trzeciej części, więc to nie będzie tak wielka ingerencja w fabułę.

ocenił(a) film na 9
Lord_Farquaad

Właśnie. Ostatnią ekranizowaną częścią ma być "Podróż Wędrowca do świtu", więc Zuzanna w ostatniej części wnuków raczej nie będzie miała xD Ale moim zdaniem powinni się jakoś bardziej trzymać pierwowzoru. Już się boję pomyśleć, jak zmienią część III...

ocenił(a) film na 6
Marta_K_

Nawet dobrze... Z resztą co to był by za film gdyby reżyser czegoś od siebie nie dodał... Trzeba było to jakoś ulepszyć...

ocenił(a) film na 8
Marien

mam nadzieje ze to pozostanie trylogią...

ocenił(a) film na 6
Jessie_3

Jeżeli będzie tak jak to co nie którzy przeczuwali z tym romansem to muszą zrobić tylko trylogię bo inaczej jak wspomniała Marta to spartaczyli by całą sprawę...

użytkownik usunięty
Marien

zwrócicie uwagę, że to Zuza całuje Kaspiana a nie że całują się razem..taka drobna uwaga :P

Tej sceny z łukiem jak pomagam Kaspianowi w ogóle w filmie nie ma, ale ładny wabik widza do kina:)))
Zresztą nie szkodzi, że to wycieli takich scen z ich udziałem jest chyba aż za dużo jak na prawie 2,5 godziny filmu.
A pocałunek jest na końcu filmu i to w usta, ale dziwny jest ten cały motyw ze związkiem Kaspian i Zuzanna, co oni zrobią w trzeciej części jak Zuzanny już nie ma...

lizette

monilip - całują się razem, jej inicjatywa, ale razem...widziałam:)

użytkownik usunięty
lizette

rozumiem...ja nie :/ tylko tą migawkę ale widać że Zuza zaczęła :D jeszcze 18 godzin i sama zobaczę.... ach...ja chce DO KINA!!!

ocenił(a) film na 3
lyra18

może będzie fascynująca ale ja już w zwiastunach zauważyłam że druga podobnie z resztą jak pierwsza część nie trzyma się faktów z książki nie będę wymieniać bo jeśli ktoś przeczyta książkie i obejrzy film znajdzie wiele różnic np główną jest wiek Kaspiana w książce był chłopcem młodszym od Piotra a w filmie jest już prawie dorosły po drugie Kaspian nie miał konia gdyż ten uciekł do zamku kiedy Kaspian uderzył się w głowę i spadł na ziemie obok jaskini karłów i jeszcze pare innych niezgodności pozdro

ocenił(a) film na 6
hona

No ja książkę czytałam i podam no jak by to ująć uwagi do twojej wypowiedzi
Otóż:

Po pierwsze: W książce nie było mowy czy Kaspian jest młodszy od Piotra czy starszy tylko że jest mniej więcej w wieku Piotra
Po drugie: Jeśli chodzi o konia to dość banalne przecież on POWINIEN (nie powiem że musiał) Mieć konia jako książę z resztą jeżeli nie było wspomniane to nie znaczy że nie miał
Po trzecie: To by było trochę za nudne (sorry dla fanów książki) gdyby wszystko trzymało się aż tak kupy jak na przykład hmm dajmy na to Lassie, która była dość wiernie oddana książce (NIE MÓWIĘ ŻE BYŁA NUDNA!!!)
Po czwarte: Wydaje mi się że dość trudno było by zekranizować wszystko w tym filmie co zgadzało by się z książką.
Po piąte: Co to by był za reżyser (jak już wspomniałam wcześniej), który by nic od siebie nie dodał?

To wszystko jest dość oczywiste... Reżyser musiał coś dodać i coś zmienić bo inaczej ten film chyba by nie wypalił bo za dużo kasy na co nie które rzeczy

PS: Pierwsza była dość wiernie oddana Książce po za pominięciem chyba dwóch wątków...

ocenił(a) film na 5
Marien

"Pierwsza była dość wiernie oddana Książce po za pominięciem chyba dwóch wątków" i dodaniu kilku, ale poza tym adaptacja była bardzo wierna.
Co do "Księcia..." to sam reżyser mówił że zamierza losy rodzeństwa i Kaspiana spleść ze sobą wcześniej niż było to w książce.

A co do konia to mógł (Kaspian) sprawić sobie drugiego
Pozdrawiam

lyra18

Po poogladaniu pierwszej części "Opowieści z Narnii" byłam wniebowzięta. Zaraz po obejrzeniu kupiłam książki wszystkie części i przeczytałam w mgnieniu oka. Dlatego uważam, ze film powinien być bardzo interesujący. :)

ocenił(a) film na 10
marys_11

Tutaj zauważyłem błąd, bo ponoć mają być cztery części. Powiem szczerze: oglądałem film i ten pocałunek mi nie przeszkodził. Film jest lepszy od pierwszej części. Niestety Zuzanny raczej nie będzie przy Kaspianie w trójce, bo w filmie Aslan mówił, że Piotr i Zuzanna do Narnii więcej nie powrócą. Zobaczymy co w trójce wymyślą. Może Kaspian nie ożeni się z córką Ramandu,a Rilian weźmie się z nikąd, albo Rilian będzie bratem Kaspiana i on przejmie tron po Kaspianie, albo Rilianem będzie syn Miraza i on przejmie tron po Kaspianie. W każdym razie na razie nie zaprzątam sobie tym głowy tylko rozkoszuje się dwójką, bo jest naprawdę cool. Andrew pokazał, na co go stać.

ocenił(a) film na 6
wardzalki

mam rozumieć że już obejrzałeś dwójkę?? Jak ci zazdroszczę....

ocenił(a) film na 10
Marien

Jeśli chcesz to mogę ci przesłać na email link z pełnym filmem tylko po angielsku.

ocenił(a) film na 6
wardzalki

jasne! Mój meil to marien_14@o2.pl

ocenił(a) film na 10
Marien

Gotowe! Życzę miłego oglądania!
<za krótki!> <za krótki>

wardzalki

Zapraszam na forum http://forum.northandsouth.info/ gdzie w dziale Fantastyka można podzielić się opiniami o filmie, a w dziale aktorzy - o Benie Barnesie.

ocenił(a) film na 10
norcia5

Apropos Zuzanny, mogę się zastanawiać czy ten film w pełni mi się spodoba... grhmmm...
:(

ocenił(a) film na 10
norcia5

Nie jestem do końca pewien, czy ten film mnie zadowoli w 100%. Co poniektórzy wiedzą już dlaczego!

Tatar

Dasz radę ;)) Wmów sobie a) że to Ty jesteś Kapianem, b) że nigdy więcej się nie spotkają -> Zuzanna jest wolna :]

ocenił(a) film na 10
Kotylion

SZkoda tylko, że na zawsze pozostanie snem mój udział w takiej produkcji!.. Takie Brytyjeczki przekonałyby się, że nie ma piękniejszego widoku od Tatara...

ocenił(a) film na 6
Tatar

zapomnisz... chociaż ja bym się też wnerwiła jak by ktoś pocałował mojego chłopaka ;]

użytkownik usunięty
wardzalki

moim zdaniem (ale filmu nie widziałam!!) to tylko taki romansik....Zuzy nie będzie w "Podróży..." Kaspian nie ożeni się z córką Ramandu? Nie o za duże odstępstwo..a tak w ogóle to III część nie kręci Andrew :P

PS. 4 dni i zobaczę Kaspiana!!!!!!! JUHU!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
lyra18

Film pewnie będzie fajny.Każdy film ma coś w sobie, oglądasz masz gdzieś pójść i ci się niechce bo cie wciągneło.Ja idę do kina w piątek na to.Ale co innegoo obejrzeć w tv a co innego w kinie

ocenił(a) film na 10
Michalooos

Na pewno... na pewno...
Mam nadzieje, że nie warknę za głośno... wiecie kiedy...

ocenił(a) film na 9
Tatar

Nim to TV puszczą, minął dwa, trzy lata, podobnie jak część pierwsza. Więc zdecydowanie polecam obejrzeć film albo w kinie, albo go ściągnąć.