Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128670
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

Wg was najlepsze sceny.
U mnie to tak:
-oczywiście z Czarownicą.boskie efekty i rola Tildy.
-wysłanie Edmunda do Miraza. Skandar wyglądał jakby miał zamiar go zaraz wybrechtać^^

paczek93

taaak...scena z Czarownicą była dobra.
I ogólnie sceny bitewne :)
Podobała mi się również sekwencja na początku filmu kiedy rodzeństwo przeniosło się do Narnii. Jak te cegłówki zaczęły się sypać to poczułam jak mnie ciarki przeszły :)

Aaa...rozśmieszył mnie jeszcze tekst Piostra: "Puść go" no i puścili karła do wody hehe :)

agusiek303

mało wpisałam bo przypadkowo klikłam ENTER ; P
dodam teraz więcej:
ten moment na peronie przypomina mi scenę z Zakonu Feniksa kiedy nad Harry'm i Dudley'em niebo się zachmurzyło.
-moment na plaży.
-w skarbcu.nagle tacy wielcy królowie.
-pierwsze spotkanie z Zuchonem.
-bitwy z zwłaszcza 'misja kreciki' xD

paczek93

hehe fajnie jeszcze wyglądały skoki Edka przy scenie z Czarownicą.
Szczerze to musiałabym film obejrzeć jeszcze raz, żeby ładnie wszystko się ułożyło. Książkę czytałam dawno więc poszłam właściwie na świeżo do kina. Ale zdumiewające dla mnie był fakt, że w trakcie filmu (mniej więcej pod koniec, przy bitwie) prawie cała sala wyszła :/

agusiek303

Wyszła? :( O, to przykre. U mnie siedzieli jak wmurowani. Okolicznością sprzyjającą był fakt ,że na polu był niesamowity upał a sala była klimatyzowana. Myślę jednak że to nie był główny powód.

Arbonne

Naprawdę nie dość że przez cały film latali w tą i z powrotem, to pod koniec były pustki na sali :/ Aż dziwne bo widownia składała się raczej z dzieci. Chyba, że rodzicie zdecydowali, że sceny bitwy są dla nich nieodpowiednie

Arbonne

Aaaa...i zapomniałabym powiedzieć, że jesteś już u mnie również w ulubionych :)

paczek93

-ucieczka Kaspiana z zamku (bardzo widowiskowa, no i ta powiewająca peleryna)
-pierwsza scena z Ryczypiskiem (reszta też)
-zakneblowanie kota (zaskakujące :)
-przejście z powrotem na peron (to drzewo....ta piosenka.......)
-walki/bitwy/potyczki
-podtrzymywanie bramy przez minotaura (?), jego poświęcenie
- sam koniec, ta szara codzienność peronu
-wszystkie wyżej wymienione

Arbonne

no ale najlepsze w ucieczce było to jak walną głową w gałąź xD
zakneblowanie kota tez bylo takie śmieszne aczkolwiek było widac te 100 % komputera.
jak minotaur trzymał brame to ryczałam.widac było że nie może a potem Ci uwięzieni żołnierze i ich krzyk :
-Zginiemy za Aslana i za Narnię!
-Uciekajcie !

Arbonne

To zakneblowanie kota było kapitalne!
Zrobione z dowcipem, żeby zaraz potem...ciach :D
A jaką zwierzak miał przy tym minę

ocenił(a) film na 10
paczek93

Własnie wróciłem z kina i film dostaje odemnie 10/10.Jedynka była gorsza.Co do najlepszych scen to podobał mi sie atak na zamek po prostu świetnie im wyszedł lecz przy końcówkce gdy ten minotaur ginie o mało sie nie poryczałem.A druga scena to walka piotra z "tym królem" bo zapomniałem imienia z tego wszystkiego.Pozatym inne sceny były równiez znakomicie dobrane.

PS.Co do wątków miłosnych to nie wzruszyło mnie jakos to.Żałuje tylko ze piotra nie bedzie w kolejnych częsciach bo naprawde świetnie walczył.

gohan_xxx

walczył świetnie ale w tej części zrobili z niego niewiadomo co.był wkurzający i zarozumiały.

paczek93

Zacytuje moją ciotkę: ,,Takie uroki dojrzewania"

Arbonne

haha ! pozdrów ją xD
ale serio był wyjątkowo inny niz w 1 części i książce.
jakby rywalizował z Kaspianem o tron.

-więc Książe Edmundzie...
-Królu.
-Słucham ?
-Król Edmund.Piotr jest Wielkim Królem a ja zwykłym.
-??
-Wiem strasznie to pogmatwane.

xD

paczek93

hehehehhe
Edek ma w ogóle takie ciekawe teksty :D

paczek93

Ha, i ten uśmiech. A nie uważacie może, że ta recenzja jest co najmniej dziwna (I przymitywna)??

Arbonne

zaraz przeczytam ;))
Edek jest najlepszy ;))
a Skandar zagrał go perfekcyjnie.
zastanawiam się nad blogiem o nim ;D
ale samej mi sie nie chce prowadzic ale to taki dodatek dla fanów.

paczek93

OMG ! kto to wogóle tutaj umieśćił.
no ok jest duże podobieństwo do Władcy ale bez przesady.Gdyby ten cały facet nie napisał o tym to nikt aż takiej uwagi by na to nie zwrócił.
albo o tej zmianie.
ja przepraszam ale Łucja ma dłuższe włosy a Skandar prawie przerósł Williama ;P

paczek93

Mówisz, że nad blogiem się zastanawiasz? Jeśli potrzebujesz kogoś od grafiki to służę pomocą :) Sama prowadziłam kiedyś bloga o Watson, ale z powodu nawału nauki zawiesiłam go (skasowałabym, ale ze względu na stare dobre czasy nie mam serca) sorki w ogóle że nie na temat :p

Arbonne

"W pierwszej części przygód brzydkiego rodzeństwa..." - co to w ogóle ma być? :/
"Zuzannie urosły znacząco piersi" - jakis zbok to pisał czy co? :/
Wątek FLIRTU (nawet nie romansu) nie mógł być rozwinięty, poneważ w książce tego nie było i potem przy kolejnych częściach byłby kłopot.
Do H.Pottera wo ogóle bym Narni nie porównywała. Wiecie na ogół te rezenzje są nasycone zgryźliwością i zawiścią. Ta też się do tego grona zalicza

agusiek303

i jeszcze ten dodatek że nawet mysz zabija bez mrugnięcia okiem.
o ja przepraszam ale na tą recenzje jest potrzebny nowy temat.
agusiu 822115 ;) xd

paczek93

Dziewczyny, trzymam kciuki, ze napiszecie dla filmu naprawdę godną recenzję :D Bo rzeczywiście to co jest teraz, aż słów szkoda...
A najlepsze sceny:
- wszystkie z Ryczypiskiem (kocham go platonicznie)
- oczywiście Edmund (tj. Skander) ma najlepsze teksty :D i przystojnieje kolega, będzie na kogo później popatrzeć;)
- walka w zamku - nie mogłam się popłakać, bo by moi bracia na mnie krzywo patrzyli, ale naprawdę mi się smutno zrobiło

I taka mała uwaga - jak dla mnie trochę za mało Aslana. Brakowało mi go w ciągu filmu (i ciepłego głosu Machalicy).

Veronique_88

tak..Skandar przystojnieje i to jest bardzo zauważalne ;) a Edek ma te swoje teksty obłędne i przyznam że jego dubbing wcale taki zły nie jest. ;)
Aslana było ZA MALO wogóle go nie pokazali jak Łucja go widziała [jak np w HP i ZF kiedy chodziło o testrale]

Veronique_88

Może rzeczywiście pomyślmy o tej recenzji? Przecież tak nie może być.

ocenił(a) film na 10
Arbonne

Co do recenzji to jest naprawde kaszana.Osoba pewnie pisała tą recke byle było i wogóle sie tym nie przejeła.A tak serio to film ma w sobie cos niesamowitego.Po prostu efektowny i jak i chwytający za serce zarazem(scena zamkowa).Powodzenie w pisaniu nowej recki :D Oby była jak najszybciej.

Arbonne

a może może :D W kupie siła XD

ocenił(a) film na 7
paczek93

Gdy Kaspian ma zabić Miraza i tego nie robi... ;)

ocenił(a) film na 10
Anastazja_2

Zuzanna posługująca się swoim łukiem, jak Legolas.

ocenił(a) film na 7
Tatar

Ona? jak Legolas? dobre ;)

Anastazja_2

tak tak ;)) to jest świetna sceny tylko że Orlando robił to deczko szybciej-z tego co pamiętam.
ale i tak wg mnie jest good xd

paczek93

NOOOm scena z wysłaniem edmunda do miraza była Świetna (; podobała mi śie jeszcze kiedy edmund dawał im znaki latarką no i gdy kaspian wtargnął do sypialni miraza ;)

ocenił(a) film na 10
Tatar

ja też ją do Legolasa porównałam^^ xd ale jednak Legolas to klasa sama w sobie i nawet Zuzanna go nie pobije ;p a najlepsze sceny to oczywiście wszystkie z Ryczypiskiem xd z Edmundem (potwierdzam...jego teksty są rozwalające^^ ;p) i wszystkie walki i sprzeczki Piotra i Kaspiana...chyba się nie polubili... ;p Flirt Zuzanny i Kaspiana też był fajny :) przydało sie takie coś w tym filmie ;) no a efekty i muzyka są oczywiście świetne jak powszechnie wiadomo więc się nie rozpisuję ;)

ocenił(a) film na 5
paczek93

-wysłanie Edmunda do Miraza
Po prostu genialne xD
-walka Piotra z Mirazem
-gdy całe rodzeństwo staje w ruinach zamku i zdaje sobie sprawę gdzie są:>
A reszta też świetna ale te mi jakoś najbardziej utkwiły w pamięci.

ocenił(a) film na 10
fressia

Ruiny, Spotkanie z Kaspianem, pojedynek, bitwa, scena z czarownicą, Lucy spotyka Aslana, a wcześniej śni o tym.

fressia

Moje Plusy :)
-Więcej wątków walczącej Zuzanny
-Walka drzew
- Ten wodny stwór
- Biała Czarownica (chciałbym żeby wyszła z tego lodu) :D

Minus to to że w 3 części nie będzie Piotra i Zuzy :(
No ale takie są zasady książki

Matt_19_

- Scena z lecącymi strzałami. (zapiera dech)

ocenił(a) film na 6
Arbonne

Ta zapiera ale chyba kiszki zeby predko na klopa skoczyc...

ocenił(a) film na 10
Matt_19_

Walcząca Zuzanna... kiedy zobaczyłem ją w zbroi, jeszcze niecierpliwiej niż wcześniej czekałem na film.
Queen of Narnia. Queen of Archers. Queen of Beauty.

Tatar

:D

ocenił(a) film na 9
paczek93

-Scena z Czarownicą, ta kusząca dłoń Tildy (gdybym ja tam był to odrazu bym jej oddał tą krople krwi ;))
-Scena najazdu na zamek Telmarów
-Ostatnia Bitwa

incom

ten deszcz strzał przypominał mi podobny deszcz w 300.
a co do scen to jeszcze ta gdzie stoją na ruinach we czwórke w jednej prostej linii i obraz jest ukazany z góry...wyglądają tak..władczo oO'

ocenił(a) film na 10
paczek93

Pączkuuu chodź na gg prędko i ty Aga też.

ocenił(a) film na 10
paczek93

- ucieczka Kaspana z zamku (bardzo efektowne, jak to już zauważył ktoś przede mną. i ta peleryna ^^);
- walka Piotra z Kaspianem w lesie, kiedy oboje zdają sobie sprawę, że to siebie nawzajem szukali xdd;
- Edmund z delegacją u Miraza. Btł po prostu genialny! x];
- scena, w której Łucja stoi sama z nożem w dłoni, a przed nią gigantyczna armia. rozwaliło mnie to xdd
- sam koniec, kiedy rodzeństwo wraca do siebie
i ogólnie wszystkie sceny z Kaspianem, który zdecydowanie najbardziej przypadł mi do gustu ^^ nie pytajcie, dlaczego ;pp

W ogóle film absolutnie genialny. Pierwsza część się nie umywa. Świetna rola Bena Barnesa i całej czwórki grającej rodzeństwo Pevensie. Aslan w polskim dubbingu ma cudowny głos ;]

użytkownik usunięty
midori_

- Bójka na dworcu x)
- Spotkanie Kaspiana z Ryczypiskiem ;D
- Atak na zamek Miraza
- Scena z Czarownicą
- Edmund jako poseł w obozie Miraza
- Walka Piotra z Mirazem
- Powrót rodzeństwa do domu

ocenił(a) film na 10

Ja lubię tę scenę, w której rodzeństwo ratuje Zuchona:) Gadają, gadają i karzeł walczy z Edmundem;)
Lubię też kłótnię Piotra z Kaspianem po bitwie xD

paczek93

- Początek filmu, czyli bójka na peronie, a potem ta radość na plaży xD
- Scena z Czarownicą. (brrrr...)
- Sceny bitwy.
- Scena na końcu filmu, gdy Pevensie wracają na stację metra.

Mala_Mi_30

Mnie jakoś zapadła w pamięci scena z bitwy na zamku, kiedy brama się zamyka, a minotaur umiera...