Naprawdę świetny film, kompletnie inny od pierwszej części. Szczerze powiedziawszy nie spodziewałem sie w takim filmie AŻ tak poważnego podejścia do sprawy dojrzewania, konsekwencjach dojrzałych decyzji czy niepewności co do ich słuszności. Cieszy mnie fakt że ekipa filmowców poszła dalej i nie zamierzali tworzyć na siłę kalki LWA, CZAROWNICY I STAREJ SZAFY. Zdecydowanie jedna z najlepszych kontynuacji w historii kina. Mam tylko skromną nadzieję że widownia się na tym pozna na tyle aby dać szanse twórcom na pociągnięcie tej produkcji aż do finałowego 7 tomu.
zgadzam się w całej rozciągłości ;] jeden z lepszych sequeli, jakie widziałam. niecierpliwie czekam na dalsze części ^^
tak...niby sequel a jednak tak różny zachowując ogólny charakter...muzyka.... :D niezłe :D
monlip niezły xD
aczkolwiek to prawda.oni to robia wyjątkowo wolno a efektów jest tylko troche więcej niż przy Harry'm Potter'ze który powstaje 1,5 roku przy czym gra aktorska to zajedwie 6 miesięcy ? tak około.
dzięki :P
wolę czekać kilka lat nawet na "Wędrowca" ale byle byłby dobrze zrobiony...
Zdecydowanie jestem za opcja aby dłużej poczekać ale jednak uzyskać w miarę zadowalający efekt, z POTTEREM spieszyli sie taśmowo i suma summarum nie skończyło to sie dla niego tak do końca dobrze.
A mi się tak nie podobał ja 1 częśc :/
W 1 części było duużo o akcji i nawet więcej efektów specjalnych niż w 2, w której było duużo gadaniny itp., dopiero pod koniec mała bitwa i znów gadanina ;) ... Ocena 6,5/10
po Twojej wypowiedzi sądze że lubisz filmy akcji-ale nawet tam dużo gadają o tym jak to wszystko ma byc i zazwyczaj w takich filmach jest spisek albo coś w tym stylu i trzeba go odkryć=dużo paplaniny.
jednakże osoby czytające książke wiedzą że w tym przypadku chodziło o Uratowanie Narnii a to idzie w parze z gadaniem o tym. ;D
bo w książce (o ile mnie pamięć nie myli) Zuza i Łucja w ogóle nie wiele przybywały z Kaspianem, :P
ale wyszło im to, doskonale wpasowali w fabułę....
najsmieszniejsze, ze w ksiazce, o ile sie nie myle, Kaspian mial 12 jakos lat, a Zuzanna byla kilka lat starsza... :P ja bylam zazenowana ta scena... pod publiczke, czysta komercja. jakby nam bylo malo filmow z watkami milosnymi... ale coz... film ogolnie siwetny, ryczalam prawie caly czas, nawet pol godziny po wyjsciu z kina, hehe:)
był w wieku Piotr, a tak....ale zachowywał się jak 12letni smarkacz więc ja też myślałam, że ma 12lat :D
Piotr w "Księciu kaspianie" miał 14 lat, Kaspian 12 lat, Zuzanna 13, Edmund 11, a Łucja 9. Osobisćie jeszcze filmu nie widzialam, ale niedlugo na niego pójde. Sadząc po zwiastunie bedzie fajny. Ja tez chcialabym obejżec sobie wszystkie części ale wedlug moich obliczen to ostatni tom wydadzą w 2023 roku (zakładając że będą kręcic kazdy film 3 lata. To ja majając teraz 13 lat wtedy bedę miała 28 lat! Czyli będe mogła na to zabrac swoje dzieci ( o ile bede jakies mieć)
A skąd znasz tak dokładny wiek poszczególnych bohaterów? Czytała "Opowieści" kilka razy i jakoś tego nie zakonotowałam. Wiem tylko, że Kaspian był "Mniej więcej" w wieku Piotra
właśnie ! a Zuzanna była młodsza od Piotra czyli w sumie wyszło na dobre.
\Z tymi datami przesadzasz.Jak wiadomo technika idzie do przodu i 3 częśc ma wyjść już w maju 2009 więc maxymalnie jeśli dojdzie do Ostatniej Bitwy to do ok.2020. chodź to i tak nie zmieni faktu że będe mieć wtedy 27 lat.
wiedzialam, ze cos z tym wiekiem pomylilam, heh. w kazdym razie, w ksiazce Kaspian do Zuzy nic nie mial i na odwrot (chyba ze o czyms nie wiemy). napisze petycje do andrew, zeby wykasowal ta scene, bo mi sie jakos tak dziwnie zrobilo... czekalam z nadzieja ze przynajmniej ten film odrozni sie od reszty i takich pospolitych (w filmowy, sensie) watkow nie bedzie... mam nadzieje ze w ekranizacji "Podrozy..." nie sfataja Lucji z Eustachym... :D (przepraszam...)
to kuzyni, to by było kompletnie zboczone :D
mnie się to podoba - Zuza miała swój wielki udział a kto czytał "Ostatnią bitwę" wie co z niej wyrosło więc chociaż tu jej dajny coś przeżyć w Narni....to jest ostatni rok....nie to co Piterka :D (dobra, przepraszam za spolierowanie :P)
nooo xD aa zgłaszamy spoiler !!! joke^^
doczekamy doczekamy ;DD
mam zamair czekać na Narnię do konca świata xD
Niestety nie znam się na książce, ale chyba główni bohaterowie się nie starzeją, więc aktorów będą musieli zmienić... Ciekawe czy na lepsze.
hmm...ja właśnie też nie pamiętęam...czy w VII oni wrócilo do ciał dzieci? Nie bez sensu...profesorek na bank chyba nie wrócił więc czemu Pevensie by mieli...
niech no tylko skończą się te sprawdziany w szkole a z biblioteki wypożyczę wszystkie "Opowieści" jakie mają...z rok teho nie czytałam :D znaczy "Kaspiana" i "Podróż" tak ale reszty...ho ho..kiedy ot było :D
"obyśmyn doczekali się" conajmniej 3 ślubów "na koniec świata i do kraina aslana" amen. nie mam wiecej pytan, moze jedno - na czym jedziecie my dear beloved?
ojj dłuuuga historia.na opowieściach buahahaha xD
ja własnie czytam 4 ;D ale szkoła i kurcze trzeba na te 8 godzin przerywać ;((
Ja nie czytałam całej serii :P Pierwszej części nie za bardzo chciało mi się czytać, bo pomyślałam, że jak oglądałam, to po co? xD Ale teraz wiem, że trzeba zabrać się za tom I, bo jak widzieliśmy w Księciu Kaspianie jest wiele zmian.