PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=285624}

Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 128 tys. ocen
6,8 10 1 128485
5,7 32 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

Ocena filmu

ocenił(a) film na 7

"Miecz, łuk i nadzieja"
Po pierwszej bardzo dobrej częsci byłem ciekaw czy nakręcą równie dobry trzymający w napięciu następny film? Obawy te mam zawsze gdyż, powstało wiele "2 częsci" które były cieniem cienia pierwszego filmu.
Jednkaże 2 częśc opowieści z Narnii: Książe Kasprian jest równie jesli nie ładniejszym filmem. Poraz drugi napisze, że oprawa muzyczna jest genialna. Film moze zaskakiwac zwrotami akcji, całkiem dobrą gra aktorską czy graficzną. Umiejętnie zrobione zostały również sceny walki, z dużą doząrelizmu i momentami zaskoczeń. Wiadome jest to, że musiało się to skończyc dobrze... W swoim gatunku siedzi na tronie obok Władcy Pierścieni...

Jedyne co moge powiedziec to, że to całowanie na koniec jest dla oklepane lecz to moja skromna uwaga techniczna. Całosc kończy sie w dosc smutnych okolicznościach jednak miejmy nadzieje że to tylko zachęta :)

Nie mam słów krytyki co do tego filmu. Bardzo dobrze zadbana ze wszytskich aspektów. Niskie oceny mogą wynikac jedynie z nielubienia tego gatunku filmowego... moim zdaniem JEDYNIE dlatego.
Więc jak nie lubisz... nie oglądaj

Moja ocena 9.0/10 - 9,3/10
Pozdrawiam