Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128670
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

Przyznam się bez bicia, ze książek nie czytałam. Pierwsza część filmu mnie oczarowała, ale pod względem technicznym sporo jej brakowało. Druga cześć także pozostawiała do życzenia, ale zdecydowanie bardziej odpowiadał mi jej klimat. Książe był dość realną postacią, a że Piotra jakoś nie lubię, to cieszyłam się, że ma konkurenta.
Tak więc… moje pytanie jest może trochę głupie, zwłaszcza dla kogoś, kto jest zagorzałym fanem Narni. Czy każdy tom kończy się odejściem młodych?

ocenił(a) film na 10
Ashen

Hmm trzecia tak, czwarta tak, piąta nie bo tam nie ma kto wracać ^^ wszystko dzieje sie odrazu w Narnii, 6 trudno powiedzieeć bo tam ten cały wątek białej czarownicyyy... ale raczej teeż dzieci wracają na końcu ^^ noo i 7 to wyjątek bo 7 to ostatnia nie? mozna sie domyślic ;p

Loona_

z tym że tylko 3 pierwsze kończa się odejściem rodzeństwa ^^

ocenił(a) film na 5
Ashen

A czy do końca , w każdym tomie rodzeństwo będzie w tym samym składzie? Słyszałam, że w trzeciej ma odejść dwójka bohaterów, czy to na stałe?

fressia

SPOILER !

w 3 częsci Piotr i Zuza nie występują bo są za starzy.Łucja i Edmund przyprowadza swojego kuzyna Eustachego który w 4 częsci wexmie kumpele.W 5 części będzie historia Narnii z tego co pamiętam występuje tam na pewno Zuzanna [moge sie mylić] w 6 to jest okres jeszcze przed narodzeniem rodzeństwa a w 7 chyba wrócą ale nie jestem pewna.czytałam książki z rok temu ale własnie jestem na 4 tomie ;D

paczek93

ale tak-w całości rodzeństwo jest tylko w dwóch pierwszych tomach.
a szkoda... bo fajnie by było gdyby cała seria o nich była ;)

ocenił(a) film na 9
paczek93

Ale w późniejszych tomach również czasami są wzmianki o Piotrze czy Zuzannie. A w "Ostatniej bitwie" będą wszyscy :) Tylko chyba starsi, podobnie jak na samym końcu w filmie "Opowieści z Narnii: Lew, Czarownica i Stara Szafa".

Marta_K_

nie wiem nie pamiętam.ale zaraz sie na wikipedii przeczyta ^

ocenił(a) film na 5
paczek93

To fajnie że na końcu uczestniczą w wydarzeniach:) Bardzo lubię postać Piotra i jakoś mi ta książka nie wygląda bez niego, jak i reszty bohaterów...
Szkoda, że wszystkie tomy nie opowiadają historii rodzeństwa.
Zabrałam, się za czytanie , przeczytałam tom 1 i zaczęłam tom 2 ale jakoś nie chcę mi się czytać dalszych tomów wiedząc że nie będzie tam moich ulubieńców ;P

paczek93

SPOILER (chyba)

W ,,Koniu..." Występuje tyko Zuzanna (Kalormen) Edmund (Kalormen i Archelandia) i Łucja (Archelandia. Piotra brak (ściąga podatki od olbrzymów :) Ach, jest jestcze Pan Tumnus!

ocenił(a) film na 10
Arbonne

W koniu to Zuzanna odmawia ręki Rabadaszowi, księciu Kalormenu. Ten postanawia wziąć ją siłą. Uczynić z niej swoją królową...
I like plot like that...

Tatar

Tatar, myślisz że kiedyś ci to minie? (Pytam z niczym nieuzasadnionej ciekawości) ;)

ocenił(a) film na 10
Arbonne

Przepraszam, ale kiedy widzę o niej chcoćby słówko, nie mogę się powstrzymać, aby dorzucić swoje (choćby) trzy grosze. :)
A kiedy minie? Prawdę mówiąc nie wiem. W każdym razie, to trwa już jakiś czas...

Tatar

Nie przepraszaj- przecież się nie czepiam. To miłe :)

Arbonne

pomocnyglosik:
aby lepiej zrozumieć historię i całą Narnie powinnaś przeczytać wszystkie 7 tomów ;) może Błotosmętek Cię zaczaruje ? ;DD

ocenił(a) film na 5
paczek93

Błotosmętek? ;>
Czytam wytrwale xD
.........................

ocenił(a) film na 5
paczek93

juz wiem:P Ah ta Wikipedia.. :P:P
Oczywiście będę czytała dalej chociaż przykro i inaczej się czyta gdy już miałam zakodowane w głowie, że całe rodzeństwo będzie do końca głównymi bohaterami...