Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128670
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

Mam linki do okładek DVD obu wydań:

Wydanie 1-dyskowe

http://img530.imageshack.us/my.php?image=okadka1qv2.jpg

Wydanie 2-dyskowe

http://img208.imageshack.us/my.php?image=okadka2fb8.jpg

ocenił(a) film na 9
Eowyn

z 2-dyskowego lepsza

Elliot

I ceny:

1-dyskowe - 56 zł

2-dyskowe - 71,5 zł

Okładki i ceny mam ze sklepu internetowego www.merlin.pl

ocenił(a) film na 8
Eowyn

Tu jest taniej:

1-dyskowe: http://www.filmoutlet.pl/index.php?m=2&k4=1&p=B0273D&t=Opowiesci%20z%20Narnii:%2 0Ksiaze%20Kaspian

2-dyskowe: http://www.filmoutlet.pl/index.php?m=2&k4=1&p=B0274D&t=Opowiesci%20z%20Narnii:%2 0Ksiaze%20Kaspian%20(2%20DVD)

ocenił(a) film na 9
Krzysiu011089

Też się zgodzę, że dwudyskowe ładniejsze :). I nawet tanie... Myślałam, że drożej bedzie. Ale to dobrze :)

troll_3

A już można kupić? Z tego co mi wiadomo premiera "OzN:KK" na DVD w Polsce jest dopiero za tydzień...Dlatego też odliczam już dni...

ocenił(a) film na 8
Anua

U mnie na stronie szczegóły obu wydań. Zapraszam!

ocenił(a) film na 10
Krzysiu011089

Ja sobie 2-dyskowe kupuję, nie ma innej opcji ;)

ocenił(a) film na 9
Elie_i_Keira_13

No ba :) Trzeba zainwestować. Ja nawet o jednopłytowym nie myślałam ;)

ocenił(a) film na 10
troll_3

ja też, bo się nastawiam na dodatki ;] No i w końcu usłyszę dubbing ;]

ocenił(a) film na 9
Julia_20

A w kinie bylaś na filie z napisami? Ja tam byłam na dubbingu ;D Bardzo fajny, tylko niektóre miejsca mi się nie podobały :)

ocenił(a) film na 10
troll_3

tak, na napisach byłam (tylko raz niestety), więc jestem ciekawa dubbingu ;]

ocenił(a) film na 9
Julia_20

no to się raczej nie zawiedziesz, bo dobry był ;] Ja oglądałam KK trzy razy (z dubbingiem) xD

troll_3

Ja tylko jak narazie z dubbingiem oglądałam,ale szczerze mówiąc to wolałabym z napisami,bo wtedy mogłabym słyszeć "oryginalny" głos aktorów;)
A za 3 dni "OzN:KK" już na DVD...

ocenił(a) film na 8
Anua

Wreszcie koniec czekania, dziś premiera DVD jedno i dwupłytowej edycji "Księcia Kaspiana". Już kilka dni temu zamówiłem przez internet, możliwe, że już w poniedziałek przyjdzie przesyłka. Nie mogę się doczekać, ale tyle już wytrzymałem, wytrzymam te ostatnie dni.

ocenił(a) film na 9
Krzysiu011089

No jeśli chodzi o czekanie w takich kwestiach to nie należę do cierpliwych ;] Już od wczoraj jest, mam lepszy humor od razu :D

ocenił(a) film na 8
troll_3

Też nie mam cierpliwości w czekaniu, ale cóż poradzić?

ocenił(a) film na 10
Krzysiu011089

Ja też niestety nie mam! Miałam mieć film już wczoraj, ale nie było w empiku:/

ocenił(a) film na 8
Julia_20

Ja do najbliższego mojego miasta Empiku nawet nie zaglądałem, zawsze mają premierowe wydania DVD ze sporym opuźnieniem, czasem nawet tygodniowym. Wolałem zamówić przez internet, mam nadzieję, że przyślą w poniedziałek. Ale kto to wie?

Krzysiu011089

Na www.empik.com można dostać dwupłytówkę za 64 zł z groszami...
W sklepach jeszcze chyba dopiero dowożą:D

ocenił(a) film na 8
Anua

Największą wadą zakupów przez internet jest to, że trzeba czekać kilka dni na przesyłkę.

ocenił(a) film na 10
Krzysiu011089

Tak, wiem coś o tym... Dlatego wolę wziąć los w swoje ręce:)
Kiedyś przez neta zamówiłam HPiZF, myślałam, ze już nie dojdzie do mnie. Ale po ok. 2 tygodniach (dla mnie wieczność) przyszło. W Mikołajki;)

ocenił(a) film na 8
Julia_20

Dwa tygodnie?! Skandal!! Widzę, że do tej pory miałem szczęście, bo nigdy nie musiałem tak długo czekać na przesyłkę(choć nigdy za wiele nie zamawiałem, więc może wszystko przede mną?). Dwóch tygodni czekania chyba bym nie zniósł, bo jestem naprawdę niecierpliwy.

ocenił(a) film na 9
Krzysiu011089

O kurde! Nie mogę się doczekać aż sobie to kupię :D Jak tylko będę miała trochę czasu i kasy to zaraz lecę po 2-dyskowe!

ocenił(a) film na 9
Elliot

a wiecie może czy w wydaniu 2- dyskowym jest dużo informacji o aktorach

użytkownik usunięty
Olkaaxd

Ziomki, a po co kupować i wydawać niepotrzebnie forsę?

ja sciągnąłem ten film z torrenta i wersja jest cud miód :)

Tak samo zresztą postąpiłem min. z Wall.em

ocenił(a) film na 8

Ale z torrenta nie ściągniesz filmu z zestawem dodatków (materiały o kulisach produkcji, wywiady z aktorami i twórcami, sceny usunięte, itp.). Ale jeżeli komuś chodzi o sam film i tylko film, to oczywiście może ściągnąć z internetu.

użytkownik usunięty
Krzysiu011089

ale możesz dodatki obejrzeć również w necie lub sciągnąc w wersji dobrej :)

użytkownik usunięty
Olkaaxd

do Olki : w wyd. 2 DVD na 100 % będą kulisy i aktorzy nie widziałem, żeby w jakimkolwiek filmie w wyd. 2DVD nie było tych elementów :)

ocenił(a) film na 8

Niby można poszukać w internecie tych dodatków, ale trzeba się naszukać, a i tak wszystkiego się nie znajdzie, poza tym jakość obrazu często pozostawia sporo do życzenia, no i jest kwestia tłumaczenia - trzeba szukać polskich napisów, chyba że ktoś dobrze zna angielski.

Na DVD to wszystko jest na miejscu, nie trzeba szukać, wszystko jest poukładane i przejrzyste.

ocenił(a) film na 10
Krzysiu011089

właśnie:) wolę mieć swoje wydanie dvd:) i wciąż na to czekam!...

ocenił(a) film na 8
Julia_20

Ja też. Dziś jeszcze nie przysłali, ale może jutro. Oby.

ocenił(a) film na 10
Krzysiu011089

To czekanie jest najgorsze chyba! :P Ja będę miała może w ten piątek dopiero...

ocenił(a) film na 8
Julia_20

Trzeba być dobrej myśli, choć też nienawidzę czekać. Kto wie, czy i ja nie będę musiał czekać do piątku.

ocenił(a) film na 10
Krzysiu011089

Gdy już będę miała, pierwsze co zrobię to włączę dodatki! Film później, nawet raz mogę z dubbingiem obejrzeć.

ocenił(a) film na 8
Julia_20

Tak, też zajmę się od razu dodatkami, a zacznę chyba od scen usuniętych albo wywiadów z aktorami. Ciekawe, jakie one będą i czy dużo.

ocenił(a) film na 9
Krzysiu011089

Mam nadzieję, że tak :)
ja też zacznę od dodatków, bo film widziałam trzy razy i już dość dobrze go pamiętam, więc może trochę poczekać ;)

troll_3

Jeśli chodzi o dodatki,to już mozna zobaczyć je w necie od jakiegoś czasu,to jest link do wpadek z filmu http://www.youtube.com/watch?v=W1Lm0vGhSfY
a to jest link do scen usuniętych http://www.youtube.com/watch?v=7jtE9I8aTgo

ocenił(a) film na 10
Anua

Już raz to oglądałam ;] no te pomyłki na planie fajne ;]

ocenił(a) film na 8
Julia_20

Pierwszy raz widzę te sceny usunięte i wpadki, nie wiedziałem, że już są dostępne w internecie. No ale rzeczywiście fajne.

ocenił(a) film na 9
Krzysiu011089

Genialne sa te wpadki xD
Uśmiałam się ;]

ocenił(a) film na 8
troll_3

Tu już 20 listopada, a ja nadal nie mam tego filmu, prawie tydzień po premierze DVD. Mam WIEEEEEEEEEELKĄ nadzieję, że jutro w końcu listonosz przyniesie, bo inaczej następnym razem go uduszę.

ocenił(a) film na 10
Krzysiu011089

Ja już mam płytę!:):):) muszę dodatki obejrzeć:)

ocenił(a) film na 8
Julia_20

O kurczę, wyjdzie na to, że ostatni w polsce otrzymam wydanie "Opowieści...". Ale jutro na pewno przyślą, chociaż kto to wie...

Ale skoro już masz, to życzę miłego oglądania (mam nadzieję, że wkrótce mnie też to czeka).

ocenił(a) film na 10
Krzysiu011089

dzięki, i życzę żebyś jak najszybciej też w końcu dostał ten film xD

ocenił(a) film na 8
Julia_20

Również dzięki, jestem dobrej myśli.

ocenił(a) film na 8
Krzysiu011089

No nareszcie, przysłali mi! Wydanie jest piękne, pudełko z płytami w tekturowym opakowaniu, menu obu płyt w języku polskim, coś wspaniałego. Jak tylko będę mieć trochę czasu, to obejrzę dodatki, a film zostawiam na deser.

ocenił(a) film na 9
Krzysiu011089

Gratuluję szczęśliwym zdobywcom xD
Ja na razie nie mam :(

ocenił(a) film na 10
troll_3

No to też ci życzę abyś szybko dostała:)

Julia_20

Ja też jeszcze nie mam:(Ale może do Świąt uda mi się zdobyć:P

ocenił(a) film na 8
Anua

Także życzę, aby wszysce, którzy jeszcze nie mają filmu, jak najszybciej go zdobyli.