Nie wiem czy był ten temat... ale wie ktos moze, która scena była kręcona w Polsce?
Na pewno ta, w której Łucja po raz pierwszy widzi Aslana (nad przepaścią). Spieniona woda w dole to zapewne nasz polski Kamieńczyk. :)Poza tym był o tym gdzieś jakiś wywiad...
oO' fajnie wiedzieć.
no..jak amerykanie zobacza piękną polska przyrodę to kto wie-jak sie rząd zmien i to moze bedziemy drugą Ameryka albooo..Narnią! xd
Filmu nie oglądałem, ale wiem, że u nas kręcili:
*scenę 43 - Peter prowadzi grupę przez skały, uparcie twierdząc, iż się nie zgubił (Błędne Skały)
*scenę 54 - pierwsze spotkanie z Księciem Kaspianem i walka na miecze (okolice Pasterki, nieopodal Szczelińca)
*oraz scenę, w której Lucy po raz pierwzy widzi Aslana.
Fajnie widzieć coś polskiego w zagranicznych filmach :)) Choć jednak dla mnie wszystko ułożyło się w doskonałą całość i nie zauważyłam zbytniej różnicy między polską przyrodą, a słowacką czy jeszcze inną.
wow... naprawdę nie wiedziałam, szkoda, że się dowiedziałam dopiero 'po'. szczególnie, że scena poznania z Kaspankiem i walka na miecze to jedne z ważniejszych scen.
Walka na miecze była niezła. Oczywiście to poznanie się również :P Z drugiej strony nie jesteś samotna. Ja również dopiero co się dowiedziałam o tych scenach.
aaa. jakbym wiedziała, tobym się w tym lasku pojawiła i nie dała im pracować xD najpierw był się rzuciła w ramiona chłopcom ;)
a potem robiła za jakieś drzewko czy coś.
macie jakieś materiały, wywiady?
Sama nie wiedziałam gdy oglądałam film ^^ alee uudało mi się rozpoznac polski krajobraz w scenie gdy Piotr i reszta zgubili sie :). Wiadomoo jak juz sie zgubili to oczywiscie ze w Polsce xD
Tylko krótkie sceny w plenerach. Jak zwykle inne kraje regionu nas wyprzedzają w atrakcyjności dla filmowców!
Tu nawet nie chodzi o piękno przyrody, ani o obiekty, ale o fakt, że inne kraje mają rozwiniętą bazę filmowa a my nie
I właśnie to mam na myśli. I musimy się z tym pogodzić! Przy naszym zapleczu filmowym będziemy musieli kosztować się tylko okruchami ze stołu!..
no cóż.
jednakże Polska została doceniona w kasowym filmie [ Narnia I] i w drugim [Narnia II] i to trzeba Polsce przyznać ;)
a że mało to trudno.grunt że coś ;D
Ja nawet nie wiedziałam że kilka scen była kręcona w Polsce ale jak tylko zobaczyłam te skały i lasy aż powiedziałam do koleżanki ''patrz jakie piękne krajobrazy z Polski'' ^^ Jednak krajobrazu polski nie da się z niczym pomylić :)