co myślicie o recenzji na temat filmu?
według mnie jest pisana ...no osoba która ją pisała musi wyjątkowo nienawidzić Narnii żeby pisać takie rzeczy.
Recenzja jest dziwna, pisana mieszanym stylem, jakby pisały ją dwieosoby. Informacje na temt piersi Zuzanny są nie na miejscu (jeśli wogóle mają jakieś miejsce), bardzo subiektywna, i napisana z czystej złośliwości. A to ktoś przeczyta, zniechęci się i straci dobry film.
Według mnie to ta recenzja jest o całkiem innym filmie, o jakimś badziewiu chyba. Naprawdę ten facet pisze jakoś tak, że nie chce się go oglądac a film jest naprawdę warty obejrzenia... I pomimo, ze kocham film Władcę Pierścieni, to czuję, że Narnia jest trochę lepsza...
a czytaliście recenzję z "Co jest z grane" z GW?
http://serwisy.gazeta.pl/film/1,22535,5257263,Opowiesci_z_Narnii__Ksiaze_Kaspian ____.html
kolejna "super inteligentna" wypowiedź Pawła T, Felisa... ,którychyba nie zawsze ogląda filmy, te które potem recenzuje (patrz: jego recenzja "Silent Hill")
najlepsza jest odpowiedź na esensja.pl : "Dla Pawła T. Felisa to „wielkie rozczarowanie”, bo on by wolał film zrobiony według formuły „Kaspian przez trzy godziny samotnie błąka się po lesie, rozmyślając o Bogu, zbawieniu i swoim stłumionym homoseksualizmie” " hahah
Ogólnie większość opinii jest pozytywna dla nowej "Narnii" i dobrze, bo film rzeczywiście robi spore wrażenie.Sporo akcji, ale i sporo do analizowania się znajdzie również. Ja bardzo polecam-8\10
Pozdrawiam
ta recenzja jest okropna!! nie uważam się za jakiegoś znawcę, ale bez przesady...ta wzmianka o piersiach Zuzki nie wiem co miała znaczyć, a w ogóle co to za nazwa : ,,brzydkie rodzeństwo,, ;/;/ autor ma oczywiście pod pewnymi względami rację, ale ogólnie jego recenzja nie podoba mi się;/ jeśli ktoś jest ciekawy mojego zdania zapraszam na blog;] tam jest moja recka.
pozdr.
Też uważam recenzję za nie udaną. Rozumiem, że film mógł się komuś nie spodobać, aczkolwiek autor recenzji próbował być, aż za bardzo zabawnie złośliwy przez co wyszły mu takie 'kwiatki' (chyba tylko w zamierzeniu ironiczne) typu te piersi Zuzanny.
Dla mnie film miał też kilka drobnych minusów, aczkolwiek uważam, że ta część jest dużo.dużo.dużo lepsza od poprzedniej, ba nawet jestem w stanie stwierdzić, że ekranizacja dorównała książce, co się naprawdę rzadko zdarza.
Trudno też byłoby rozwinąć owy szkic romansu między Kaspianem, a Zuźką, skoro w książce takiego romansu brakuje, reżyser rozwijając tenże romans wbrew ogólnym założeniom książki, miałby problemy z nakręceniem kolejnych części.
Jestem jednak w stanie zgodzić się, że końcowa bitwa była nieco zbliżona do Dwóch Wierz, aczkolwiek nie było to, aż tak rażące jak w odczuciu autora recenzji.
Mnie tam się film bardzo podobał :) Ogólnie aktor grający Piotra fajnie też wypadł (pomijając fakt, że ta rywalizacja między nim, a Kaspianem była męcząca nieco).
Proponuję jednak - zamiast rozwodzić się nad tą recenzją - napisać własną, która uwzględni to, o czym zapomniał Łukasz Muszyński.
Pozdrawiam,
Seville
Recenzja była po prostu złośliwa. Widać, że pisał ją ktoś kto zupełnie nie rozumie Narnii ! Mam nadzieję, że nikt nie będzie się tą głupią recenzją sugerować i pójdzie zobaczyć "Księcia Kaspiana", bo naprawdę warto !
Najbardziej zaskoczył mnie podpis - tego nie pisał gimnazjalista, któremu kazano napisać pracę domową, to coś tam sklecił byle jak, tylko człowiek z tego serwisu. Czy redakcja zmusiła go do obejrzenia tego filmu i stąd tekst "na odwal się"? Zazwyczaj w recenzjach na Filmwebie zwrócona jest uwaga na coś, o czym sama bym nie pomyślała, pokazuje czyjś INTERESUJĄCY punkt widzenia, ta jest bardzo rozczarowująca.
ja tam mu akurat wierze nikt nie bedzie wymienial samych zalet w recezji cos takiego to najwyzej w piesni pochwalnej jak dla mnie to ta recezja jest nawet prawidlowa trzeba by jeszcze dodac ze ten realizm jesli chodzi o bron jest zerowy
Ta recenzja jest po prostu napisana okiem krytyka. A krytyk też człowiek xD Po prostu są wymienione w niej błędy, gdyż takie jest zadanie wyżej wymienionej osoby. Myślę, że jest poprawna. Przecież nie wszystcy muszą kochać Narnie xD
ale trzeba znac granice.
_________________________________________________________________-
krótko xd
Tiaa, recenzja jest poprostu warta wywalenia... aaa co do tego głupiego komunikatu typu "za któtki" wystarczy po napisaniu swojej wypowiedzi trzymac spacje przeeez jakies 5 sek. i gotowe xD