Czy jest ktoś kto mógłby być lepszym odtwórcą roli Kaspiana niż Ben Barnes ? Mnie gość całkiem pasuje, ale chcę poznać też wasze zdanie :)
Wiesz, trudno oceniać czy ktoś pasuje do roli czy nie, zanim się zobaczyło film.
W zasadzie kazdy inny byłby lepszy. Filmowy Kaspian jest ZA STARY. W ksiązce był zaledwie chłopcem, dzieckiem które w pojedynku zastępował Piotr. Przypuszczam że PT producenci już się ostrzą na Wędrowca do Świtu (dla niezorientowanych Narnia nr 3) a tam Kaspian jest już starszy, no i nie chcieli zmieniać aktora.
Na razie nie oceniam go, bo nie zobaczyłem jeszcze tego filmu. Prawda, że filmowy kaspian jest starszy od książkowego, ale nie zapominajmy że tak samo jest z resztą obsady.
Z drugiej strony, nie mam twórcom filmu tego za złe.
Ja też nie mam za złe ;-) ostatecznie ocenię dopiero jak zobaczę choć na razie mam watpliwosci. W moim przekonaniu samo założenie ksiazki opierało się własnie na tym że Kaspian był młody i potrzebował "nadprzyrodzonej" pomocy. Kiedy patrze na Bena to widze młodego mężczyzne, a nie przerażone dziecko które chroni się w borsuczej jamie.
Moze się jednak mylę i Ben okarze sie strzałem w 10.Na razie nie pozostaje nic innego jak cierpliwie poczekac do premiery.
I na koniec ciekawostka- Warwick Davis - który gra Nikabrika, w ekranizacji BBC z 1989 roku grał Ryczypiska. ;-)
Awans, można by rzec :)
Wydaje mi się że wybrali Bena patrząc przez pryzmat Wędrowca, nie chcieli żeby kapitanem i przewodnikiem wielkiej morskiej wyprawy był chłopiec. Ponoć Kaspian ma w filmie być "zagubiony" i dopiero wraz z rozwojem akcji odkrywać siebie i swoje miejsce. Zobaczymy jak to wyjdzie, póki co jestem pełna niewytłumaczalnego optymizmu więc nie wiem czy będę obiektywna. Okaże się za 30(+15) dni :)
Od walecznej myszy do złego karła ;-)))))
A tu kilka linków to Kaspiana z 1989 ;-)
Kaspian jako chłopiec:
http://pl.youtube.com/watch?v=zMTdBykkszw&feature=related
i na pokładzie Wędrowca do Świtu:
http://pl.youtube.com/watch?v=j0q7PpaFUrA&feature=related
W tej roli Sam West ;-)
:DDD Bombowe :DDD Zwłaszcza to drugie. Staram się nie domyślać, kim są ci złoci panowie w kubraczkach i ta dziwna pluszowa ... wiewiórka?
/nie oglądałam filmików w całości/
Z pewnością jest to bardziej CHŁOPIEC niż teraz, ale jakoś dziwnie mnie to tylko utwierdziło w przekonaniu, że teraz jest dobrze ... ;)
Może i książę Kaspian w nowych "Opowieściach z Narnii" jest troszkę za stary, ale porównując księcia teraz a tego z serialu nagranego na podstawie 2 lub 3 części parenaście lat temu, to zdecydowanie wole teraźniejszego Kaspiana :P
pluszowe zwierzątka i dziwne kubraczki to był cały smaczek tego filmu. Choć gwoździem był, jest i bedzie wąż morski ;-)))
http://pl.youtube.com/watch?v=3EgOChotPgk&feature=related
Oglądałam te odcinki ze łzami w oczach - efeky są wzruszające - to jak słuchanie płyt winylowych, podróż w przeszłość :'-. I pomimo niedoskonałosci wizualnych całość zachowuje ducha oryginału - na co też liczę w nowej ekranizacji Kaspiana ;-)
Narazie nie napisze czy mi pasuje, nie jestem na nie! Oczywiście^^ najpierw obejże film^^. Ale wydaje mi się, że bedzie ok. POZDRAWIAM:)
Ja chyba nikogo innego nie widziałabym w tej roli. A czemu? Bo już tyle naoglądałam sie filmików i zdjęć z Benem, że to właśnie on już zostanie w mojej pamięci na długo jako książę Kaspian. Może kiedyś, gdy nagrają remake "Opowieści z Narnii", ten kolejny książę Kaspian również zapadnie mi w pamięć, lecz jak narazie wolę Bena ^^