Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128661
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

Czy jest ktoś kto mógłby być lepszym odtwórcą roli Kaspiana niż Ben Barnes ? Mnie gość całkiem pasuje, ale chcę poznać też wasze zdanie :)

ocenił(a) film na 8
Inis_2

Wiesz, trudno oceniać czy ktoś pasuje do roli czy nie, zanim się zobaczyło film.

użytkownik usunięty
Inis_2

W zasadzie kazdy inny byłby lepszy. Filmowy Kaspian jest ZA STARY. W ksiązce był zaledwie chłopcem, dzieckiem które w pojedynku zastępował Piotr. Przypuszczam że PT producenci już się ostrzą na Wędrowca do Świtu (dla niezorientowanych Narnia nr 3) a tam Kaspian jest już starszy, no i nie chcieli zmieniać aktora.

ocenił(a) film na 10

Na razie nie oceniam go, bo nie zobaczyłem jeszcze tego filmu. Prawda, że filmowy kaspian jest starszy od książkowego, ale nie zapominajmy że tak samo jest z resztą obsady.
Z drugiej strony, nie mam twórcom filmu tego za złe.

użytkownik usunięty
Tatar

Ja też nie mam za złe ;-) ostatecznie ocenię dopiero jak zobaczę choć na razie mam watpliwosci. W moim przekonaniu samo założenie ksiazki opierało się własnie na tym że Kaspian był młody i potrzebował "nadprzyrodzonej" pomocy. Kiedy patrze na Bena to widze młodego mężczyzne, a nie przerażone dziecko które chroni się w borsuczej jamie.

Moze się jednak mylę i Ben okarze sie strzałem w 10.Na razie nie pozostaje nic innego jak cierpliwie poczekac do premiery.

I na koniec ciekawostka- Warwick Davis - który gra Nikabrika, w ekranizacji BBC z 1989 roku grał Ryczypiska. ;-)

Awans, można by rzec :)

Wydaje mi się że wybrali Bena patrząc przez pryzmat Wędrowca, nie chcieli żeby kapitanem i przewodnikiem wielkiej morskiej wyprawy był chłopiec. Ponoć Kaspian ma w filmie być "zagubiony" i dopiero wraz z rozwojem akcji odkrywać siebie i swoje miejsce. Zobaczymy jak to wyjdzie, póki co jestem pełna niewytłumaczalnego optymizmu więc nie wiem czy będę obiektywna. Okaże się za 30(+15) dni :)

użytkownik usunięty
Amadis

Od walecznej myszy do złego karła ;-)))))

A tu kilka linków to Kaspiana z 1989 ;-)
Kaspian jako chłopiec:
http://pl.youtube.com/watch?v=zMTdBykkszw&feature=related

i na pokładzie Wędrowca do Świtu:
http://pl.youtube.com/watch?v=j0q7PpaFUrA&feature=related

W tej roli Sam West ;-)

:DDD Bombowe :DDD Zwłaszcza to drugie. Staram się nie domyślać, kim są ci złoci panowie w kubraczkach i ta dziwna pluszowa ... wiewiórka?
/nie oglądałam filmików w całości/
Z pewnością jest to bardziej CHŁOPIEC niż teraz, ale jakoś dziwnie mnie to tylko utwierdziło w przekonaniu, że teraz jest dobrze ... ;)

ocenił(a) film na 9
Kotylion

Może i książę Kaspian w nowych "Opowieściach z Narnii" jest troszkę za stary, ale porównując księcia teraz a tego z serialu nagranego na podstawie 2 lub 3 części parenaście lat temu, to zdecydowanie wole teraźniejszego Kaspiana :P

użytkownik usunięty
Kotylion

pluszowe zwierzątka i dziwne kubraczki to był cały smaczek tego filmu. Choć gwoździem był, jest i bedzie wąż morski ;-)))

http://pl.youtube.com/watch?v=3EgOChotPgk&feature=related

Oglądałam te odcinki ze łzami w oczach - efeky są wzruszające - to jak słuchanie płyt winylowych, podróż w przeszłość :'-. I pomimo niedoskonałosci wizualnych całość zachowuje ducha oryginału - na co też liczę w nowej ekranizacji Kaspiana ;-)

Inis_2

Narazie nie napisze czy mi pasuje, nie jestem na nie! Oczywiście^^ najpierw obejże film^^. Ale wydaje mi się, że bedzie ok. POZDRAWIAM:)

ocenił(a) film na 9
lyra18

Ja chyba nikogo innego nie widziałabym w tej roli. A czemu? Bo już tyle naoglądałam sie filmików i zdjęć z Benem, że to właśnie on już zostanie w mojej pamięci na długo jako książę Kaspian. Może kiedyś, gdy nagrają remake "Opowieści z Narnii", ten kolejny książę Kaspian również zapadnie mi w pamięć, lecz jak narazie wolę Bena ^^