Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128793
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

Spoiler / FlameBait /Etc

użytkownik usunięty

Na początek - nie wiem czy ten film można nazwać familijny - trup ściele się gęsto i raczej nikt nie zatrzymuje się na chwilę refleksji nad tym, że właśnie pozbawił kogoś życia. Poza tym _znowu_ ratowanie świata, znowu wielka rozstrzygająca bitwa - jakoś ciężko było mi przetrawić to samo danie podane po raz drugi, tylko że zimne.
A wracając do głównego tematu tego posta - Aslan znowu promuje wartości chrześcijańskie, tylko tym razem nieco inaczej niż w pierwszym filmie. Mianowicie wystawia wszystkich pokładających w niego nadzieje na próbę i dopiero kiedy uznał, że wystarczająco dużo ludzi ( i nie tylko) poniosło śmierć w bezsensownej rzezi, spacyfikował antagonistów dosłownie dwoma ryknięciami.
Ale to tylko moje zrzędzenie i jestem ciekaw waszego zdania :)

ocenił(a) film na 9

No fakt. Nad tym pojęciem "film familijny" można się zastanowić. Końcówka już była bardziej przyjemniejsza, a jeśli chodzi o bitwy to jakby każdy tak się zastanawiał, że zabił przed chwilą kogoś, to co to byłaby za bitwa. Jak ma się dany rozkaz, to się go wykonuje.

użytkownik usunięty

no bo o to chodzi...raz na 1300 lat chyba można uratować świat, nie? pociesz się - w "Podróży Wędrowca do świtu" nie ma nic o ratowaniu świata..skromniej....tylko 7 baronów :P