Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128673
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

W telewizji

ocenił(a) film na 10

Ciekawe kiedy będziemy mieli premierę telewizyjną?:) chętnie bym obejrzał.

Tatar

Na pewno będzie w przyszłym roku myślę że na Canal+ bo tam zawsze są premiery.W tym roku był przecież Harry Potter Zakon Feliksa którego premiera była w 2007 roku.

ocenił(a) film na 10
thedagusia_13

LCiSS do polskich kin wszedł na początku 2006 roku, a w zeszłym roku dopiero był emitowany w tvp którymśtam. Czyli za rok lub dwa będzie u nas KK ;) Chociaż i tak mam na dvd, ale i tak bym pewnie obejrzała też w tv.

Julia_20

bankowo bedzie w przyszlym roku, ale na HBO nie C+

ocenił(a) film na 10
Happily_ever_after

Ciekawe czy tym razem TVN bedzie pierwszy(?). Przy pierwszej to byłem zdziwiony że na Jedynce.

ocenił(a) film na 8
thedagusia_13

Gwoli ścisłości, to premiera będzie na HBO, bo ten kanał ma podpisaną umowę z Disney'em. I zapewne będzie ona w przyszłym roku.

Groening

Napewno nie będzie na TVN, bo TVP był jedym ze sponsorów w Polsce, więc napewno będzie na TVP, przypuszczam, że może za rok na Boże Narodzenie..

Loocas7

Wątpię...film może wejść na ekran telewizorów dwa lata po premierze kinowej.

ocenił(a) film na 8
thedagusia_13

To chyba nigdy nie słyszałaś o takich kanałach jak Canal+ czy HBO. Tam premiery zazwyczaj są rok po premierze kinowej. Pierwsza część Narnii do światowych kin trafiła w grudniu '05, a polska tv premiera filmu w HBO była w październiku 2006. To samo z innym filmami. Np. "Film o pszczołach" miał premierę w listopadzie '07,a w C+ będzie w styczniu '09, czyli rok i dwa miesiące po premierze kinowej.

ocenił(a) film na 8
Groening

I wracając do tematu, tv premiera Narnii 2 na 100% będzie w przyszłym roku.

ocenił(a) film na 10
Groening

Fajnie by było. Tak dla przykładu, "Dwa dni w Paryżu" (najgłupszy, najdurniejszy film na jakim miałam nieszczęście być w kinie [bez obrazy], ale to tak na marginesie) wszedł do polskich kin w tym roku przed wakacjami bodajże, a wczoraj czy kiedy był już na Canal+. Nie oglądałam, rzecz jasna, ale w programie widziałam.
Dobrze by było, gdyby KK też szybko zawitał u nas w tv:)

Julia_20

Ale ,,Dwa dni w Paryżu" swoją światową premierę mieli w 2007 roku dlatego teraz będzie w telewizji.

ocenił(a) film na 8
thedagusia_13

Zgadza się. Masz co do tego rację, ale to nadal nie są dwa lata, tylko rok od światowej premiery.

Tatar

Niedawno czytałam gazete z progrmem i pisało ze poleci listopada 2009!!!

ocenił(a) film na 9
Tatar

wczoraj leciał w telewizji ,,n'' o godzinie 20:00