PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=285624}

Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 128 tys. ocen
6,8 10 1 128380
5,4 27 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

Na www.watch-movies.net możecie już zobaczyć ten film w całości, niestety wersja fatalna bo kinówka i w dodatku po rosyjsku, ale ja chciałem zobaczyć tylko początek, ponieważ nie chce sobie psuć przyjemności oglądania w kinie :D Zaczyna się bardzo interesująco.

SPOILER SPOILER SPOILER

Widzimy zaćmienie księżyca, po czym przenosimy się od razu do zamku Miraza. Słychać krzyki, ale przez okno wpadamy do komnaty, w której królowa rodzi dziecko. Okazuje się, że to syn. Zaraz po porodzie lord Glozelle donosi Mirazowi, że ma syna. Po tej scenie widzimy doktora Korneliusa przemykającego się przez korytarz i wchodzącego do sypialni Kaspiana. Budzi go i mówi mu, że królowa urodziła syna. Ponieważ oboje słyszą, że ktoś nadchodzi, chowają się za jakimiś drzwiami. Tu wyłączyłem, resztę chcę zobaczyć w kinie :)

Aslan93

Teraz jest także wersja angielska, ale nadal nie oglądam dłużej niż do momentu obudzenia Kaspiana przez Korneliusa.

Aslan93

Teraz jest już TS z tego co się orientuję, i o nie wcale taki fatalny, ale jednak, takie filmy warto oglądać w kinie(Ja i kolega Aslan już coś o tym wiemy :D Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Edward_Nozycoreki

Jak już tak zachwalacie sam początek, to i ja również go obejrzę xD

Marta_K_

Ja obejrzałam całą tą pierwszą część ( nie mogłam się powstrzymać;) i musżę powiedzieć iż jestem trochę rozczarowana przejściem dzieciaków do Narnii oraz zachowaniem Piotra, który wydaje Mi się, że nie dokońca akceptuje to że w normalnym świecie nie jest królem. Za to dumna jestem z Edmunda, który wyraźnie dorósł ( nie tylko z wyglądu ale również emocjonalnie). To tylko moje spostrzeżenia z pierwszych 18 minut bo więcej nie oglądałam. Poczekam do premiery w kinie:)

ocenił(a) film na 9
Mala_Mi_28

A ja uważam Kaspiana za takiego cwaniaczka. No i tym się również rozczarowałam. Rozumiałam 5 przez 10 z dialogów, ale muzyka jest naprawdę świetna.