Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128673
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

Wierzycie?

ocenił(a) film na 8

Uważam, ze Opowieści z Narnii to wspaniała książka. Film jest też super, ale jednak różni się nieco od książki...(co oczywiście nie zmienia faktu, że jest wspaniały)!
Nasuwają mi się pewne pytania:

1. Czy lubisz czytac książki?
a)Tak
b)Nie

2. Czy wierzysz w istoty fantstyczne?
a)Tak
b)Niewiem
c)Nie

3. Gdybyś spotkał/a na swojej drodze jakieś fanstastyczne stworzenie to:
a)Uciekł/a byś z dzikimi wrzaskami
b)Podjął/a byś rozmowę
c)Sam/a nie wiesz

ocenił(a) film na 9
Sayona

Mi się nasunęło tylko jedno pytanie: które sceny kręcone były w Polsce? ^^
Co do ankiety: AAA!

ocenił(a) film na 8
untitled

W Polse to podobno było kręcone (jak mi przyjaciółka powiedziała) scena, kiedy spotkali Kaspiana. Ale czy to prawda, to niewiem :)
Moje odpowiedzi do ankiety to: AAC :)

Sayona

Lubię czytać książki i wierzę w istoty fantastyczne a gdybym je spotkała to napewno bym nie uciekała tylko próbowała rozmawiać!

thedagusia_13

a w moim przypadku jest to AAB.
tyle powim ;DD

paczek93

AAB :) < oczywiście za krótki, za krótki, za krótki :P:P:P>

Sayona

1. a)
2. a)
3. -> to zależy jakie, bo jeśli wyglądałoby niebezpiecznie to a), a jeśli byłoby przyjazne to b) (nie chciałabym zostać pożarta przez jakiegoś goblina, czy wiedźmę)

Reveuse

czy masz <13 lat?
a) tak
b) tak
c) tak

ocenił(a) film na 8
Ryunosuke

Czy ja mam 13lat?
Nie wybacz, ale mam 15...
Ale to chyba nie oznacza, ze nie mogę wierzyc w różne stworki? ;)

ocenił(a) film na 10
Sayona

ty przecież wiesz...matołko...
1.)a-jeśli nie dotyczą miłości(chyba,że mojej do...)!
2.)TAK!!!!!!!!!!!!!A ty??
3.)zależy jakie??wolałabym spotkać jakiegoś rycerza...do facetów w zbroi mam słabość...

Sayona

Wolę film bo przynajmniej można sobie wyobraźić jak to wygląda!!

ocenił(a) film na 8
thedagusia_13

???
Raczej film już Ci całkowicie przedstawia jak to wygląda... Bo wyobraźic to sobie możesz z książką ;)

Sayona

moze i masz rację ale dla mnie fil bradziej przekazuje moje wyobrażenia jak to naprawde może wszystko wygladać.

użytkownik usunięty
thedagusia_13

ale często film niszczy wyobrażenie twoje o książce. Pisze w książce "fioletowy" jedne wyobraża sobie śliwkowy, inny kolor nieba w czasie zachodu słońca*. Ale film ten jest świetny! Nie wyobrażam już sobie innego Kaspiana :P

*Jeśli natraficie się an taki przykład w jakiejś książce o tytule "Strażniczka Książek" (której jeszcze nie ma w księgarniach :P i dłuuuuugo nie będzie) to napiszcie.... :) ale raczej mało prawdopodobne byście na to trafili w przyszłości....

Sayona

Książka i film są super. A co do pytań:
1. a
2. a
3. c

ocenił(a) film na 10
Klio12

AAB :D Chciałabym spotkać pana Tumnusa :D

Elie_i_Keira_13

Pan Tumnus był fajną postacią...podobało mi sie to że uratował Łucję mimo że Biała Czarownia mogła by się o tym dowiedzieć.

thedagusia_13

1. A
2. A
3. B xD

Chciałabym spotkać centaury, olbrzymy, karły i Tumnusa ;D

Bernadetta

No i ja bym nie chciała akurat spotkać centaurów i olbrzymów bo oni nie są raczej przyjaźni dla ludzi:)

ocenił(a) film na 10
Sayona

Cóż... schematycznie
1.a
2.a
3. zależy oczywiście od stworzenia :) z mówiącą wiewiórką możnaby się wdać w dyskurs :) ale nie wiadomo, czy efektem próby zagadania nie byłaby przygoda Łucji z niedźwiedziem.