Uważam, ze Opowieści z Narnii to wspaniała książka. Film jest też super, ale jednak różni się nieco od książki...(co oczywiście nie zmienia faktu, że jest wspaniały)!
Nasuwają mi się pewne pytania:
1. Czy lubisz czytac książki?
a)Tak
b)Nie
2. Czy wierzysz w istoty fantstyczne?
a)Tak
b)Niewiem
c)Nie
3. Gdybyś spotkał/a na swojej drodze jakieś fanstastyczne stworzenie to:
a)Uciekł/a byś z dzikimi wrzaskami
b)Podjął/a byś rozmowę
c)Sam/a nie wiesz
Mi się nasunęło tylko jedno pytanie: które sceny kręcone były w Polsce? ^^
Co do ankiety: AAA!
W Polse to podobno było kręcone (jak mi przyjaciółka powiedziała) scena, kiedy spotkali Kaspiana. Ale czy to prawda, to niewiem :)
Moje odpowiedzi do ankiety to: AAC :)
Lubię czytać książki i wierzę w istoty fantastyczne a gdybym je spotkała to napewno bym nie uciekała tylko próbowała rozmawiać!
1. a)
2. a)
3. -> to zależy jakie, bo jeśli wyglądałoby niebezpiecznie to a), a jeśli byłoby przyjazne to b) (nie chciałabym zostać pożarta przez jakiegoś goblina, czy wiedźmę)
Czy ja mam 13lat?
Nie wybacz, ale mam 15...
Ale to chyba nie oznacza, ze nie mogę wierzyc w różne stworki? ;)
ty przecież wiesz...matołko...
1.)a-jeśli nie dotyczą miłości(chyba,że mojej do...)!
2.)TAK!!!!!!!!!!!!!A ty??
3.)zależy jakie??wolałabym spotkać jakiegoś rycerza...do facetów w zbroi mam słabość...
???
Raczej film już Ci całkowicie przedstawia jak to wygląda... Bo wyobraźic to sobie możesz z książką ;)
moze i masz rację ale dla mnie fil bradziej przekazuje moje wyobrażenia jak to naprawde może wszystko wygladać.
ale często film niszczy wyobrażenie twoje o książce. Pisze w książce "fioletowy" jedne wyobraża sobie śliwkowy, inny kolor nieba w czasie zachodu słońca*. Ale film ten jest świetny! Nie wyobrażam już sobie innego Kaspiana :P
*Jeśli natraficie się an taki przykład w jakiejś książce o tytule "Strażniczka Książek" (której jeszcze nie ma w księgarniach :P i dłuuuuugo nie będzie) to napiszcie.... :) ale raczej mało prawdopodobne byście na to trafili w przyszłości....
Pan Tumnus był fajną postacią...podobało mi sie to że uratował Łucję mimo że Biała Czarownia mogła by się o tym dowiedzieć.
No i ja bym nie chciała akurat spotkać centaurów i olbrzymów bo oni nie są raczej przyjaźni dla ludzi:)