Może gdyby Edmunt nie szczaskał tego lodu w ,którym była czarownica. Chodzi mi oto ,że może czarownica pomogła by im wygrać tą bitwę pisze jak myślicie?
jak powiedział Aslan 'nie istotne jest co by było gdyby' czy jakoś tak.ale wiadomo o co be.
pomogła by im ale potem sama by zasiadła na tronie znając ją.
że tak powiem 'wynagrodzenie za pomoc'
I jak Aslan powiedział: "Tego się nigdy nie dowiemy co by mogło być; na pewno dowiemy się co będzie." :D
Podejrzewam że znów byłaby zima. I to raczej już nieodwracalna, bo na 100% zabiłaby wszystkich którzy nie są jej zwolennikami (i ,,szczególnie" naszą czwórkę + Kaspiana. Ale wygrałaby bitwę. Zło kusi.
Zgoszę się z poprzedniczkami. Zło jest złem, a ona była krnąbrną i bezlitosną babą, więc szanse na jaką kolwiek zmianę wewnętrzną byłyby zerowe. I bardzo dobrze, że nie rozwijali tego wątku
racja.
gdyby ją zmienili w dobrą wróżkę[jak Eustachego ale tutaj jest to świetna zmiana] to to by na dobre nie wyszło.
moje poprzedniczki-dodaje was do ulubionych ;)
Myślę, że czarownica omamiła by męską część obsady =) Wystarczyło spojrzeć na minę Kaspiana czy Piotra. Pod słodkimi słowami czarownicy niechybnie czaiło się zło (cytuję: "O Piotruś złotko... Proszę, tylko mała kropelka.") tak więc dobrze, że Edek ją załatwił ;)
Czarownica nie była człowiekiem- bardzo chiała nim być. Z tego co wiem pojawia się jako Zielona Pani w ,,Srebrnym krześle". Nie jest właściwie dosłownie napisane że to ona, ale ja tak myślę- ona zawsze ma pomysły na przejęcie władzy nad Narnią.
Ta scena była świetna, najlepsza z całego filmu! Tilda ma niesamowity talent aktorski, nie widzialem w zyciu osoby tak charyzmatycznej!
Nie wiem czemu ale odrazu skojarzyło mi sie to z Pasją Gibsona...
Mam pytanie czy ta scena była w książkowej Narnii? Czy jest to dodatek ;)?
Scena z wiedźmą i wilkołakiem była w książce, ale nie było przywołania Białej Czarownicy. Zarówno Nikabrik, jak i wiedźma z wilkołakiem zostali unicestwieni przez czwórkę bohaterów zanim udało im się zacząć swoje czary.
niemam pojęcia ale gesty tej aktorki były naprawdę piekne same wymachy dłońmi no cudne!
W Wędrowcu nie będzie Czarownicy. Ale jestem bardzo ciekawa jak nakręcą tą część, ponieważ w książce było dużo akcji. W każdym razie wyobraźnia "szalała" :)