PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=285624}

Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 128 tys. ocen
6,8 10 1 128380
5,4 27 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

a MOŻE

ocenił(a) film na 8

Może gdyby Edmunt nie szczaskał tego lodu w ,którym była czarownica. Chodzi mi oto ,że może czarownica pomogła by im wygrać tą bitwę pisze jak myślicie?

Indy_6

jak powiedział Aslan 'nie istotne jest co by było gdyby' czy jakoś tak.ale wiadomo o co be.
pomogła by im ale potem sama by zasiadła na tronie znając ją.
że tak powiem 'wynagrodzenie za pomoc'

ocenił(a) film na 8
paczek93

I jak Aslan powiedział: "Tego się nigdy nie dowiemy co by mogło być; na pewno dowiemy się co będzie." :D

Indy_6

Podejrzewam że znów byłaby zima. I to raczej już nieodwracalna, bo na 100% zabiłaby wszystkich którzy nie są jej zwolennikami (i ,,szczególnie" naszą czwórkę + Kaspiana. Ale wygrałaby bitwę. Zło kusi.

Indy_6

Zgoszę się z poprzedniczkami. Zło jest złem, a ona była krnąbrną i bezlitosną babą, więc szanse na jaką kolwiek zmianę wewnętrzną byłyby zerowe. I bardzo dobrze, że nie rozwijali tego wątku

agusiek303

racja.
gdyby ją zmienili w dobrą wróżkę[jak Eustachego ale tutaj jest to świetna zmiana] to to by na dobre nie wyszło.
moje poprzedniczki-dodaje was do ulubionych ;)

paczek93

Myślę, że jesteśmy zaszczycone (przynajmniej ja ) ;)

paczek93

a dziękuję miło mi bardzo i już się odwdzięczyłam dodając również i Ciebie do ulub.

ocenił(a) film na 10
Indy_6

Myślę, że czarownica omamiła by męską część obsady =) Wystarczyło spojrzeć na minę Kaspiana czy Piotra. Pod słodkimi słowami czarownicy niechybnie czaiło się zło (cytuję: "O Piotruś złotko... Proszę, tylko mała kropelka.") tak więc dobrze, że Edek ją załatwił ;)

ocenił(a) film na 8
Indy_6

aLE ludzie się zmieniają to kto wie czy czarownica nie..

Indy_6

Czarownica nie była człowiekiem- bardzo chiała nim być. Z tego co wiem pojawia się jako Zielona Pani w ,,Srebrnym krześle". Nie jest właściwie dosłownie napisane że to ona, ale ja tak myślę- ona zawsze ma pomysły na przejęcie władzy nad Narnią.

ocenił(a) film na 9
Indy_6

Ta scena była świetna, najlepsza z całego filmu! Tilda ma niesamowity talent aktorski, nie widzialem w zyciu osoby tak charyzmatycznej!
Nie wiem czemu ale odrazu skojarzyło mi sie to z Pasją Gibsona...
Mam pytanie czy ta scena była w książkowej Narnii? Czy jest to dodatek ;)?

ocenił(a) film na 9
incom

Scena z wiedźmą i wilkołakiem była w książce, ale nie było przywołania Białej Czarownicy. Zarówno Nikabrik, jak i wiedźma z wilkołakiem zostali unicestwieni przez czwórkę bohaterów zanim udało im się zacząć swoje czary.

ocenił(a) film na 8
Indy_6

niemam pojęcia ale gesty tej aktorki były naprawdę piekne same wymachy dłońmi no cudne!

ocenił(a) film na 8
Indy_6

a czarownica pojawia się w części 3 ??????????

ocenił(a) film na 9
Indy_6

nie, nie przypominam sobie, żeby w trzeciej części była o niej mowa :)

Indy_6

W Wędrowcu nie będzie Czarownicy. Ale jestem bardzo ciekawa jak nakręcą tą część, ponieważ w książce było dużo akcji. W każdym razie wyobraźnia "szalała" :)

ocenił(a) film na 8
Indy_6

tak tylko ,że tam są inni realizatorzy i reżyser

ocenił(a) film na 8
Indy_6

ALE JA STAWIAM ,ŻE FILM BĘDZIE KLAPĄ BO W KOŃCU TEN KTO INNY TO NIE TEN SAM