Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 129 tys. ocen
6,8 10 1 128679
5,8 22 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

kto jest gorszy??

ocenił(a) film na 4

Kto jest gorszy Piotr czy kaspian?? ja glosuje za piotrem chociaz trudno bylo mi podjac decyzje bo sa straszni i paskudni z minami jak dalny

PS. pewnie zaraz zostane obskoczona przez rozfscieczone i szalone fanki ale trudno, przezyje...po prostu nie moge na niego patrzec...

pozdrawiam:)

aniaaa

Gorszy pod względem wyglądu, charakteru, gry aktorskiej, stopnia władzy, książkowego pierwowzoru? ;)

Głupie pytanie, na pewno chodzi o wygląd. No cóż, jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki :)
Z wikipedii: ,,...Wiele objawów przedmiotowych zespołu Downa jest niecharakterystycznych i spotyka się je także u osób z prawidłowym kariotypem. Zalicza się do nich: pojedynczą bruzdę dłoniową (zamiast podwójnej bruzdy na jednej lub obu dłoniach), migdałowaty kształt oczu spowodowany fałdem nad powieką, krótsze kończyny, osłabione napięcie mięśniowe oraz wystający język.."

Żadnego z tych objawów u tych panów nie zauważyłam, dlatego mogę całkiem spokojnie i bez rozwścieczenia zauważyć iż w tym wypadku chyba się mylisz. Poza tym, to nieładnie mówić o osobach z zespołem Downa że są ,,brzydkie i paskudne"- nic nie poradzą przecież na to, że są chore.

aniaaa

Zdecydowanie podobał Mi się książę Caspian. Zresztą, świetnie zagrał go Ben Barnes ;))). Ale najbardziej moją ulubioną postacią jest Edmund :D.

ocenił(a) film na 4
paula308

chodzilo mi nie tyle o wyglad (ale to tez) ale bardziej o gre aktorska ktora byla strasznie dretwa i zalosna.

ocenił(a) film na 4
aniaaa

no dobra przesadzilam z tym dalnem on jest duzo gorszy nie powinnam obrazac dalnow. Maciek z klanu gra od niego sto razy lepiej i nie jest taki sztywny.

aniaaa

podaj chociaż dwa argumenty mówiące za tym,że ich gra aktorska była kiepska.
wg mnie byli genialni a ten temat nie powinien istnieć chyba że pod nazwą 'głupi temat dla osób które mają faworyta' ;///

ocenił(a) film na 4
paczek93

ooo widze ze fanka zaczyna mnie juz zjadac:P nie mowie ze film byl kiepski bo byl w porzadku, ale po prostu jak reszta aktorow byla calkiem fajna, to piotr i kaspian strasznie mi sie nie podobali i byli strasznie nienaturalni. Teksty ktore mowili byly po prostu wyklepywane z pamieci i tyle. Nie podobali mi sie.

PS. czy uwazasz ze na tym forum moga wypowiadac sie osoby ktorym podobalo sie w narnii wszystko i maja tylko achować i ochować?? zawsze myslalam ze celem forum jest cos innego ale niewazne...

pozdrawiam

aniaaa

Ja przepadam za Kaspianem i Piotrem.Obaj okazali się dobrymi wojownikami i dowódcami

thedagusia_13

moja droga imienniczko Aniuu ;)) ,
nie.forum nie jest po to aby tylko,jak to mówisz 'achowac i ochować' ale żeby wyrażąc swoje zdanie,jednakże... uczestnicy forum są po to by na forum rozmawiać i po części pilnowac porządku jakim jest m.in bornienie swoich racji przy czym chodzi mi tu o to byś podała argumenty wedle jakich mówisz tak a nie inaczej o Narnii.to chyba nic złego ;))

pozdrawiam Ania vel.Pączek ;))

thedagusia_13

A ja się zgadzam z założycielką tematu. Chodzi mi tu oczywiście o postacie FILMOWE. Książka była zupełnie inna, tak jak wspomniała koleżanak wyżej okazali się dobrymi wojownikami i dowódcami ale musieli się okazać. Tak było napisane w książce. Uważam, że aktorzy, którzy ich grają są beznadziejni. Wogóle film popsuła ciągła walka, nowe wontki które zupełnie nie pasowały...
Czy ktoś jeszcze pamięta, że Kaspian miał w książce 13 lat??

aniaaa

Nikt nie jest gorszy obaj są najlepsi . Każdy z nich w filmie prezentował świetne umiejetnosci.:D:DD:

thedagusia_13

thedagusia powiem tak : nie rozumiem twoich wypowiedzi bo wygląda jakbys chciała faworyzować ale nie wiesz kogo.
a aporpo poprzednika porzednika ;d
racja.atków walki była za dużo no i z tym że Ben jest za stary musze sie zgodzić.od poczatku mi nie pasował ale sa gusta i guściki ;D

paczek93

nie faworyzuje tylko uważam żaden z nich nie gorszy każdy z nich jest świetny!

aniaaa

jakby dali Kaspiana który ma 13 lat jak to jest w ksiażce to ten film by był beznajdziejny a w filmie wiek Kaspian był w porządku a tak ten aktor wyglada dość młodo!!

ocenił(a) film na 10
thedagusia_13

Ludzieee co wam ten wiek przeszkadza:

Łucja- 9
Edmund- 11
Zuza- 13
Piotrek- 14
Kaspian- 13

A teraz przypomnijcie sobie ludzi ze swojej szkoły własnie z tych klas... i jak? fajnie?

aniaaa

I mi nie przeszkadza wiek tylko wyrazam swoje zdania jakie tak naprawde powinne być!!

ocenił(a) film na 10
thedagusia_13

Ja nie mówie o tobiee ^^

Loona_

Moim zdaniem wiek postaci z narnii powinien być zachowany. Co było magiczne i nie powtarzalne w Narnii?? To, że mogły do niej wejść tylko dzieci. To nie był świat dorosłych, tylko ciekawszy i mądrzejszy świat, w którym odpowiedzialność spoczywała na właśnie tych 11-sto, 13-sto letnich osobach. To mi się bardzo podobało w książce.

W filmie wiek postaci został podniesiony moim zdaniem tylko dla celów komercyjnych. Czy 13-sto letni Kaspian podbił by serca nastolatek, a nie wiele starszy piotr zyskał by wiele fanek?? Zapewne nie. Uważam jednak, że takie dodatkowe wątki jak miłość pomiędzy Zuzanną a Kaspianem i jednocześnie jego konflikt z Piotrem odebrały Narnii magii.

Mogę sobie w tym momęcie wobrazić dzieci z którymi stykam się na codzień. I co?? Większośc z nich ma taką wobraźnię,że żaden idol nastolatek im nie dorówna.

magicann

zgodze sie z przedmówcą w odniesieniu do wieku aczkolwiek drugi akapit już kompletnie mnie zglebił.aczkolwiek pomine to ;p

ocenił(a) film na 10
magicann

Myślisz że starsze dzieci nie mają wyobraźni? Mam 15 (nie uwazam sie za starszą jak co niektórzy...) i wclae nie uwazam ze moja wyobraźnia jest gorsza od o pare lat młodszych dzieci...

Loona_

Nie nie myślę, że nie mają wobraźni ale odpowiadając na twoje pytanie ,,A teraz przypomnijcie sobie ludzi ze swojej szkoły własnie z tych klas... i jak? fajnie? '' stwierdziłam, że tak fajnie i że wiele z nich bardziej nadawało by się do zagrania w Narnii.

ocenił(a) film na 10
magicann

Taaa wiek: 13 lat czyli 1 gimnazjum... te dzieci myslą że są juz dorosłe i zachowują sie jak debile... nie sądze że drzemie w nich ogrom wyobraźni...

ocenił(a) film na 10
aniaaa

znowu prowokacja?? Dobra...ja kocham Piotra ale Kaspian też jest fajny... aktorzy też ujdą w tłoku...

ocenił(a) film na 8
sikwomen

W filmie nie wolę żadnej z tych dwóch postaci.
Co do wyglądu to obydwoje są fajni:D
A z książki... To chyba też żaden bo w książce są raczej opisani tak ogółem, nie widać poszczególnych zachowań, ani cech charakteru... Może niektóre tak jak odwaga, ale u starych narnijczyków ta cecha była raczej powszednia, choć zdarzały się wyjątki(zdrajaca Nikambrik)

666paninashalot666

W książce są opisani tak ogółem?? No z tym się zupełnie nie mogę zgodzić... W książce każda postać jest wyraźnie zarysowana, w miarę czytania poznajemy bochaterów coraz bardziej. Cechy charakteru, których nie widać? no to nie jesteś zbyt uważnym czytelnikiem...

magicann

Lubię obu, ale chyba bardziej Piotra...Chociaż czasami mam odpały i Kaspian podoba mi się bardziej, później znowu Piotr, później Kaspian...ech :) Dla mnie żaden nie jest gorszy :)

aniaaa

jeejuu..masz jakis problem z tym?? Sama mowisz "ze cie rozjada rozfscieczone (błąd ort.!!) i szalone fanki", wiec po co ci ten temat?? W koncu nie zyczysz sobie, zeby "złe fanki" sie w ogole odzywaly prawda?

ocenił(a) film na 8
Mary_30

Gorszy pod jakiem wzgledem?? Ja uwazam ze obydwaj maja w sobie pozytywne i negatywne cechy :) I obydwoje sa mega przystojni :) Kaspian mnie mile zaskoczyl :P

ocenił(a) film na 8
martakamyk13

To znaczy, chodzi mi o to, że... Nie wiem jak to ująć. Oni są niby dokładnie opisani ale tak oryginalnie... Dobra, cofam to, bo i tak się nikt nie skapnie o co mi chodzi:D
Tak, Kaspian jest serio niezły, ale ma okropny akcent:/

Mary_30

O nie błąd ortograficzny! straszne! Myślę, że koleżanka wyrażając swoje zdanie była gotowa na to że będzie dużo osób, które będą pisały ,,o nie jak możesz, oni są super'' itd. itp.

magicann

Ja akurat nie przepadam za postaciami Piotra i Kaspiana (moim zdecydowanym faworytem w tej kategorii jest Edmund - przynajmniej nie był taki idealny i bez skazy). Jeśli jednak mam wybierać "tego najgorszego", to wybiorę Piotra. Kaspian nie był aż taki arogancki i nie pojawiał się tyle razy na ekranie (aczkolwiek trzeba przyznać, że kwieciste mówki to on miał). Pozdrawiam.

Pride

no wreszcie ktos rozsadny. Gdyby kazdy sie wypowiadal w taki sposob, nie chodzi mi konieczne o to czy zgadza sie z tematem czy nie bylo by prosciej. Starsznie denerwuja mnie wypowiedzi typu ,, to czysta prowokacja'' itp. bo swiadcza o tym ze niektorzy mimo ze twierdza ze nie dadza sie zprowokowac wlasnie to robia, co jest wrecz smieszne

pozdrawiam.

aniaaa

Dla mnie nikt poprostu nie jest gorszy obaj są ok tylko każdy ma inny charakter ...może Piotr jest za bardzo natarczywy i impulsywny a Kaspian mało rozsądny...

thedagusia_13

powiem tak : ten temat nie ma sensu.fanki Willa będą broniły Piotra a fanki Bena Kaspiana.a osoby dwustronne będa ryczeć że to za trudne.
to po prostu kwestia gustu.
za Kaspianem nie przepadam ale Piotr w tej części bardziej mi sie spodobał niż w 1 bo był chamski xD [tak tak jestem inna xdd]

paczek93

Równie dobrze można powiedzieć, że np. temat ,,ten film był super'' jest bez sensu bo niektórzy bedą pisać, że tak a inni że nie. Albo temat ,, Które dziecko jest najfajniejsze'' też jest bez sensu bo każdy będzie wybierał inne.

Wszystkie wypowiedzi to kwesteie gustu. Więc stwierdzenie że temat nie ma sensu ba kożdy twierdzi inaczej jest dla mnie dziwne.

ocenił(a) film na 9
magicann

Nikt z nich nie jest gorszy, gdyż oboje są zarozumali. ale zagrali w filmie nawet dobrze. :)