PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=285624}

Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 128 tys. ocen
6,8 10 1 128380
5,4 27 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

Najpierw powini nakręcić Siostrzeniec czarodzieja.

Proponowana przez autora C. S. Lewisa. kolejność czytania tomów:

1. Siostrzeniec czarodzieja
2. Lew, czarownica i stara szafa
3. Koń i jego chłopiec
4. Książę Kaspian
5. Podróż Wędrowca do Świtu
6. Srebrne krzesło
7. Ostatnia bitwa

ocenił(a) film na 10
fifionek_1991

Z "Siostrzeńcem" to się nie zgodzę. Ale mógłbym się zgodzić na "Konia i..".

ocenił(a) film na 8
fifionek_1991

A ja się zgadzam w każdym calu. Też kiedyś ustalałam sobie kolejność czytania i wyszło mi dokładnie to samo. Żałuję, że nie czytałam chronologicznie...

ocenił(a) film na 8
fifionek_1991

A ja się zgadzam w każdym calu. Też kiedyś ustalałam sobie kolejność czytania i wyszło mi dokładnie to samo. Filmy też powinni kręcić chronologicznie.

Filodendron

I kręcą chronologicznie... Ale według chronologii wydawania książek, a nie chronologii w Narnii :)

ocenił(a) film na 8
Amadis

Właśnie powinni kręcić wg tego drugiego:) Pozdro

ocenił(a) film na 10
fifionek_1991

zgadzam sie - bo przeciez w Siostrzencu Czarodzieja wystepuje Jadis z Lwa, Czarownica i Stara Szafa - Aktorka sie zestarzeje.

ocenił(a) film na 10
Igor003

Jeśli wezmą Tildę Swinton, to na pewno odmłodzą ja cyfrowo. Pomyślcie jak posunie się technika, jak to będą kręcić.

Tatar

Ludzie, ale macie problem. Kto powiedział, że w ogóle cała seria dojdzie do skutku - w końcu np. scenarzyści trochę se jeszcze postrajkują - a nawet jeśli, to że wszyscy aktorzy nie wymrą za ten czas? Albo my wymrzemy? ;> Zwyczanie nie ma chyba zbytnio nad czym myśleć, chyba, że traktujecie to jako stymulację umysłu. Wtedy proszę.

Kotylion

Właśnie. Bardzo prawdopodobne, że wytną z filmowania książki KJC i SC (co byłoby według mnie wielką stratą, ale cóż... nie do mnie wybór należy).