PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=285624}

Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2008
6,8 128 tys. ocen
6,8 10 1 128380
5,4 27 krytyków
Opowieści z Narnii: Książę Kaspian
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Książę Kaspian

polecam

ocenił(a) film na 8

jak dla mnie duzo lepsza część od poprzedniej oby dalej w tym kierunku

użytkownik usunięty
tttomekkk

Pdoboało mi się bardzo, chociaż mma zastzreżenie - zdecydowanie za dużo przemocy sprawia, że film nie nadaje się dla dzieci poniżej 8 roku życia, a ksiązka własnie dla takich czytelników jest idealna. jak zwykle musieli troszkę "poulepszać" i dodać kilka scen, motywów, etc. Mimo to jednak raczej nie zaszkodziło to całości, dodatkowe żarty były całkiem miłe i sympatyczne. Może wątek miłosny był niepotrzebny, zwłaszcza że przeciwstawiono boskiemu księciu chłopca ze szkoły, ale cóż - i tak mogło być gorzej, połowa adaptacji ksiązek po prostu je sknoca i sporwadza do poziomu Rowu Mariańskiego. Tym razem jest OK.

użytkownik usunięty

ja zaś jestem filmem zachwycona, szczególnie bitwami, a co do dzieci... no cóż... dla mnie lepiej , że tak tyle ostrych scen, bo jestem już dorosła, kocham NArnię i cieszę się ,że nie dostałam po prostu filmu dla dzieci a co gorsza bajki, dlarego taż część pozytywnie mnie zaskoczyła.

ocenił(a) film na 4
tttomekkk

U mnie odwrotnie - pierwsza część była OK, ta jest strasznie wymuszona i bez polotu, wymęczyłem się na niej...