JEST TO WEDŁUG MNIE NAJLPESZY FILM ROKU OCZYWIŚCIE WIADOMO ,ŻE BĘDZIE JESZCZE MUMIA 3 ,STRASZY FILM 5 ,MROCZNY RYCERZ. JEDNAK TO CO UJRZAŁEM DZISIAJ W NOCY PRZEROSŁO MOJE OCZEKIWANIA FILM MA TAKI KLIMAT I GŁĘBIE ,ŻE NAWET W NIEKTÓRYCH MOMENTACH MOŻE DOPROWADZIĆ DO ŁEZ. OSTATNIA WOJNA JEST TAK REWELACYJNIE POKAZANA ,ŻE AŻ BRAK SŁÓ POLECAM WSZYSTKIM OD LAT 13
nie naprawdę. Film nie ma nic wspólnego z "StArą Szafą" pod kątem braku przemocy. Tu naprawdę jest krwawo i jak by tego było mało bitwy przypominają Władcę Pierścieni nie tylko pod względem balistycznego pokazania akcji ale i przebijania i ciachania mieczem.
13 lat minimum chociaż ja do filmu dodał bym więcej krwi i oznaczył go PG +15
Film jest full wypas owszem!!!! Dużo lepszy niż pierwsza część, ale z tymi krwawymi scenami to przesada. Ja tam nie widziałam ani kropli krwi choć bili i zabijali się co chwilę :D Ogólnie film rewelacja!!!!
hehe xdd takiej oceny niestety nie ma aczkolwiek ja się tutaj szerze wypowiem za kilka godzin bo niedługo ide do kina ;d
ja na to pójde jeszcze co najmniej 5 raz jest dużo lepszy niż nowy beznajdziejny indiana jones ,który zepsuł całą trylogię
Wara od Indiego! To jest forum poświęcone innemu filmowi! Dodajmy bardzo dobremu filmowi!
O nie! Znowu będzie sprzeczka, czy film "Opowieści z Narnii" jest beznadzieją, czy nie? Spójrzcie na ocenę. Jest zadawalająca, czyli film ma w sobie to "coś".
jest poprotu piękna na CZĘŚĆ TRZECIA BEDZIE NAPEWNOI DO DUPY BO NIEMA JUŻ ADAMSA I HARREGO GREGSONA WILLIAMSA
Więc wróciłam z kina i muszę powiedzieć że jestem może nie oczarowana ale zadowolona z filmu.
Przedstawię swoje plusy i minusy:
# minusy:
-pierwszy i najważniejszy to ten że film w dużym stopniu odbiega od książki.to minus wg mnie bo skoro jest scenariusz pisany na podstawie książki to niech tak zostanie.
-bójka na peronie.żenada.po co to dodali ? tak samo jak ten chłopak co do Zuzy startował.bezsensowne.
-dużo momentów batalistycznych.- ok może i książka jest o powrocie Kaspiana ale nie ma tam AŻ takiego powrotu.
-małe ujęcie na Korneliusa-jest to jedna z najważniejszych postaci drugoplanowych a mimo to została w ten sposób odstawiona na bok z napisem 'postać epizodyczna'
-Piotr.tak.wkurzałam się w pewnych momentach bo producenci zrobili z niego rozkapryszonego,chcącego dorosnąć chłopaczka.zamiast zachowywać się jak władca to zachowywał się jak gnojek.chodzi mi o momenty kłótni z Kaspianem.
# plusy:
-przede wszystkim wspaniała gra aktorska.genialnie.strasznie mi się podobało całe zaangażowanie.wielkie brawa dla Tildy [White Witch] bo jej 3 minuty były wspaniałe.
-soundtracki.motyw przewodni 'Opowieści z Narnii' podoba mi się już od pierwszej części-jeśli nei wiecie który to to podpowiem że jest zazwyczaj grany w scenach bitew.Np.jak Kaspian wrzasną 'Za Aslana' i właśnie wtedy to puścili.No i piosenka z pocałunku i rozstania.Czekałam w kinie aż w napisach podadzą tytuł ale sie nie doczekałam.
-romans pomiędzy Zuzanną a Kaspianem.był bardzo sympatyczny aczkolwiek lekko żenujący.jednak nie było go w książce i to daje tutaj tego plusa.
-scena w której żołnierze zostają zamknięci w zamku Miraza. aż sie rozryczałam.serio co mi się rzadko zdarza.jednak ten moment był wzruszający 'zginiemy za Aslana' , 'uciekajcie !'.
-akcja 'mali agenci połączeni z aniołkami charliego'.nie mogłam powstrzymać śmiechu w scenie w której Władcy Narnii lecieli na zamek i wszystko robili tak 'po cichu'.
-scena z Aslanem.końcowa.a zwłaszcza moment z Ryszypiskiem.myślałam że pokażą to gorzej ale jednak nie sprawili mi zawodu.(;
-Edmund.w pierwszej części go uwielbiałam a teraz moje uwielbienie się dopełniło.to nie jest już ten Edek zdrajca,Edek dzieciak.teraz to prawdziwy Edmund.no i poważniejszy.brawa dla Skandara !
ogólnie jestem bardzo zadowolona z filmu :).
jest godny obejrzenia.
i pomimo że jestem fanką tej serii nie mam AŻ tak wielkiego żalu do producentów i reżysera że film odbiega od książki.
jak coś sobie przypomne to dopiszę (;