Piękny film o miłości braterskiej,walce,poświęceniu.
Czytałam wszystkie tomy z serii Opowieści z Narnii.Cudownie to wszystko urzeczywistnili ;). Jestem pełna podziwu.
Grający Piotrka chłopak jest słodki ;).Idealny Piotr.
Gorąco polecam,polecam i jeszcze raz polecam! ;*
Gdzie 10/10 tej słabiźnie, są setki lepszych filmów. Ta cześc zasługuje na 4/10, a i to naciągane. Nie polecam.
a moim zdaniem ocena 10/10 to sprawiedliwa ocena, poniżej 7 to już by było
chamstwo. film niczym nie odbiegał od książki. Ba! Prawie wszystko w filmie
było takie jak sobie wyobrażałam. Napisałam prawie bo nieliczne rzeczy
wyglądały troszkę inaczej. Ale cały film zachowany w duchu książki. O
efektach nie wspomnę - warto było iść na to do kina, co do następnej części
mogłabym polemizować bo rzeczywiście nie była taka dobra a spodziewałam się
może nawet czegoś lepszego.
Nie wiem, czy film jest wierny książce czy nie, ale jeśli tak, to znaczy że książka była kiepska. A według mnie ocena tego filmu nie powinna być wyższa niż 5. I od kiedy to wyrażanie własnej oceny jest chamstwem? Mi się film nie spodobal i mam pełne prawo do wyrażenia swojej oceny, tak samo jak ty możesz wychwalać ten film pod niebiosa. Tym bardziej że nie użyłem w swojej wypowiedzi bluzgów ani nikogo nie obrażałem. Na koniec dodam że dużo lepszymi filmami są Gwiezdne wojny, Władca pierścieni, Harry Potter albo Avatar.
Zdziwiłbyś się, ale przecież o gustach się nie dyskutuje.
To, że moja ocena jest wyższa niż Twoja i to że myślę iż film jest pięknym
odwzorowaniem książki to nie znaczy wcale, że 'wychwalam ten film pod
niebiosa'. Uważam tylko, że film zasługuje na wyższa ocenę niż 4 czy 5. I
zastanawiam się co bardziej sobie cenisz w filmie? efekty specjalne czy
fabułę?
Przepraszam jeśli poczułeś się dotknięty moją opinią.
,,zastanawiam się co bardziej sobie cenisz w filmie? efekty specjalne czy
fabułę? "
Oczywiście że fabułę. Uważam za wybitne dzieła między inymi: Forresta Gumpa, Ojca chrzestnego, W pogoni za szczęściem czy Siedem lat w Tybecie mimo iż prawie w ogóle nie ma tam efektów specjalnych. Masz rację, o gustach się nie dyskutuje. Ani Ty mnie nie przekonasz, ani ja Ciebie. A Twoja opinia mnie nie uraziła.
Pozdrawiam
Haha, Harry Potter lepszym filmem od 'Opowieści z Narnii'? Chyba kpisz. Ewentualnie przyjmuję wiadomość, że widziałeś jedynie 1, 2 i 3 część ;P
Widziałem wszystkie częsci HP i we wszystkim przebijają Opowieści z Narnii i piszę to na 100% poważnie. Niby w czym opowieści przebijają Harrego? Moim zdaniem Harry jest bardziej dojrzalszy, ma więcej wyrazistych postaci ima bardziej wciągającą fabułę.
Ostatnio zmodyfikowałem system oceniania. Doszedłem do wniosku, że filmy dla małych dzieci nalezy oceniac trochę inaczej niż filmy dla dorosłych. Dlatego też podwyższam ocenę do 7/10, ponieważ jest to film typowo dziecięcy i jako taki wypada nienajgorzej zwłaszcza na tle żenującej papki, jaką są współczesne produkcje Disneya. Jednak nawet jeśli weźmiemy to pod uwagę, to jednak są o wiele lepsze filmy dla młodszych widzów, np. Shrek lub Harry Potter.
Pozdrawiam
a ja uważam że to nie jest film dla dzieci. To wspaniała baśniowa opowieść, może jestem dziecinna ale uwielbiam Narnię. Można się oderwać od szarej rzeczywistości. W drugiej części Narnia jest mroczniejsza nie ma w niej już takiej magii. takie jest moje zdanie
pozdrawiam