Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
2005
7,0 286 tys. ocen
7,0 10 1 285961
6,3 35 krytyków
Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa

Dwa Pytania

ocenił(a) film na 10

pierwsze: czy zauwazyliscie jakiekolwiek bledy w zwiastunie??:D bo ja nie :D nawet jak Aslan zaslania slonce :P:P wszystko jest bardzo realne :P
i drugie pytanie: jak nazywa sie ten "czterołapy orzeł" bo ja nie pamietam juz z książki :) chodzi mi o imie i gatunek :P pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
ALUNO

tak, rzeczywiście wszystko wydaje się być w zwiastunie jak najbardziej realne i poprawne. jednak juz widzę w trailerze te zmiany, wstawki i naciągnięcia. rzeczy, których po prostu w ksiązce nie było. zawsze mnie to razi, choć czasami pomaga samemu filmowi.

ocenił(a) film na 9
ALUNO

Je nie czytałem książki a le napewno jest to gryf. jedyne błędy jakie zauwarzyłem to zła charakteryzacja.

ocenił(a) film na 10
Stefan_Mirecki

ale Gryf ma ciało lwa + skrzydla :P i lew nie ma takiego dzioba :P:Pi koloru :P więc jak?:D no chyba ze to był nieudany Clon gryfa to zrozumiem :P:P:P ale gdy Clive to pisał nie ludzie nie wiedzieli ze nawet jest cos takiego jak clonowanie :P:P wiec czekam dalej na odpowiedz :D

ocenił(a) film na 10
Stefan_Mirecki

ale Gryf ma ciało lwa + skrzydla :P i lew nie ma takiego dzioba :P:Pi koloru :P więc jak?:D no chyba ze to był nieudany Clon gryfa to zrozumiem :P:P:P ale gdy Clive to pisał nie ludzie nie wiedzieli ze nawet jest cos takiego jak clonowanie :P:P wiec czekam dalej na odpowiedz :D

ocenił(a) film na 7
ALUNO

Tej postaci nie było w książce. Dokładnie pamiętam. Po prostu występowały tam bezimienne "orły" , a to wg mnie jest orzeł. Ogólnie bitwa w książce trwała 2 strony , a tutaj pewnie ze 20 minut

ocenił(a) film na 7
lihol

Gryf ma ciało lwa, ale orła ma skrzydła... i głowę :D