Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
2005
7,0 286 tys. ocen
7,0 10 1 285642
6,3 35 krytyków
Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa

Muzyka

ocenił(a) film na 10

Musze przyznać jedno, muzyka z Narnii zapiera dech w piersiach, jest genialna ! Moge jej słuchać cały czas i zawsze robi na mnie wrażenie. Dzięki tej muzyce film jest również lepszy. Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 6
gusiakrk

Zgadzam się! Muzyka jest wspaniała. Taka... taka... śliczna, że nie da się tego opisać słowami :)

ocenił(a) film na 9
_Sophie_

Muszę się zgodzić ;D
Muzyka jest po prostu boska!!! ;)
Aż porywa z miejsca!!!!!!!!
Cudo ;) szczyt geniuszu ;)

ocenił(a) film na 9
gusiakrk

No, też muszę to przyznać. Bardzo, ale to bardzo podoba mi się muzyka:D Dzięki niej czuć taki klimat tych wydarzeń i miejsca :P

gusiakrk

Haha... U mnie właśnie było tak: najpierw siostra ściągnęła ścieżki, mówiąc mi, że film był super. I jak się wsłuchałam... to słucham do dziś :) A film oglądałam jakieś trzy miesiące po premierze, a i tak ta "osłuchana" muzyka momentami wywoływała dreszcze ;)
Martwi mnie tylko jedna rzecz: w materiałach dodatkowych było coś o muzyce... I że Adamson się często nie zgadzał w tej kwestii z kompozytorem :/ Byleby nie wywalili Harry'ego G-W z komponowania muzyki!

gusiakrk

muzyka jest po prostu niesamowita! gdy jej slucham mam ciary na calym ciele. arcydzielo :)

ocenił(a) film na 10
Alicja444

Moglibyście podać mi tytuły utworów wykorzystanych w filmie? Z góry dziękuję. ;)

użytkownik usunięty
izz00

Chciałbym poprosić o pomoc w ustaleniu tytułów 2 utworów z filmów.

Pierwszy to ogólnie motyw przewodni z wszystkich filmów. Leci np. w tym zwiastunie:
http://www.youtube.com/watch?v=IwaFwqR0mJo
najlepiej go słychać na początku. każdy na pewno to kojarzy, ale jaki jest tytuł i wykonawca?

drugi utwór zaś głównie kojarzę z polskich zwiastunów, ale występuje też chyba w filmie
Niestety znalazłem go tylko w takim filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=xUaVcn9_KYY&feature=fvw
ale dobrze słychać o jaką muzykę mi chodzi...

z góry dzięki za pomoc.

ocenił(a) film na 7

uwielbiam tą muzykę!!!:)

Muzyke zaloze sie maja od zespolow Two Steps from Hell badz X-Ray Dog, bardziej mnie sie zdaje ze Hell, znam te utwory niechce mi sie ich przesluchiwac zeby tytul Ci podac. Ale jak lubisz Epicka muzyke to szukanie tych utworow bedzie miodziem w twoich uszach praktycznie kazdy utwor jest zajefajne, szczegolnie te z Chorem :)
Pozdrawiam ;]

ocenił(a) film na 9

1. Harry Gregson-Williams - To Aslans Camp
Harry Gregson Williams - The Battle

Drugiego nie udało mi się ustalić, ale prawdopodobnie jest to motyw muzyczny z "Podróży Wędrowca do Świtu".

gusiakrk

Magiczna,fantastyczna,niezwykła. A film mogę oglądać nieskończoną ilość razy,nigdy mi się nie znudzi. ;)Piękny.

ocenił(a) film na 10
gusiakrk

Muzyka jest po prostu genialna! :) chyba nie można się nią znudzić :) Po prostu ją kocham :)