Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
2005
7,0 286 tys. ocen
7,0 10 1 285961
6,3 35 krytyków
Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa

Początek wieje nudą...

użytkownik usunięty

W kinie zasnąłem na filmie... początek nudny, i bez rewelacji. Właściwie to wtedy spałem. Pod koniec akcja się rozwija, i wychodzi naprawdę świetny film. Genialny dubbing, szczególnie głos Lwa. Świetne efekty, muzyka i przyprawiająca o dreszcze scena bitwy. Film ogólnie może się nie podobać, ponieważ według mnie początek jest dla widowni emocjonalnej, a druga zdecydowanie dla ludzi lubiących wojnę, broń, sceny bitwy i ogólnie trochę przemocy. Zwróciłem uwagę, że mimo zmiany nastroju w drugiej części filmu, pozostaje nadal bardzo mocna strona uczuciowa, i to właśnie dla ludzi lubiących popłakać w kinie jest ten film. Polecam obejrzeć dwa razy, ponieważ z każdym kolejnym razem film staje się coraz bardziej znośny. U mnie uzyskuje 8 i mimo to ląduje w ulubionych.

ocenił(a) film na 10

Ludzie co wy macie z ta przemoca?! Przeciez jezeli tam jest przemoc to tylko po to by pokazac malym widzom dobro i zło;] A poczatki filmow zawsze sa nudne ;] A film wspanialy bo tworzyli go zawodowcy:) Zajefajny

użytkownik usunięty
knatalia01

No właśnie początek jak dla mnie zbyt nudny i uczuciowy, a później trochę "nawalanki" i akcja się rozkręca, nie tracąc uczuciowości... Mi się tam podobała "nawalanka" :)

ocenił(a) film na 10

Mi sie wszystko w tym filmie podobało nie mam złego zdania na ten temat.

ocenił(a) film na 10

Mi to sie wszystko w tym filmie podoba w jednym i drugim nie mam złego zdania o nim;]

ocenił(a) film na 8

Osobiście uważam, iż to właśnie początkowe sceny są najpiękniejsze. Stara posiadłość, szafa, zapalona latarnia, tego typu elementy budzą we mnie największe emocje. Mają w sobie najwięcej sennego klimatu baśni.

ocenił(a) film na 10
Elof

to o czym teraz napisałeś zaczyna sie rozkrecac... poczatek to ta wojna;]

ocenił(a) film na 4

Mi się film nie podobał. Spodziewałem się czegoś dużo lepszego, bo książka była fajna. A tak dla mnie to wiało nudą. Jak byłem na tym w kinie to padłem ze śmiehu jak zauważyłem że większość ludzi śpi xD Wszyscy w rządzie w którym siedziałem mieli zamknięte oczy, za mną ludzie przysypiali xD Masakra totalna. Je generalnie nie śpie w kinie i tak też było i tym razem. ale na serio, według mnie ten film wiał nudą :P

ocenił(a) film na 10
robhans

Jam mam inne zdjanie na ten temat i raczej pozytywne;]