nie polecam tego filmu osobom powyzej 16 roku zycia film typowo dla malych dzieci!!! oczywiscie to moje zdanie.pozdro
A ja się całkowicie nie zgadzam. Jestem jednym z przykładów 'powyzej 16 roku zycia'. Może to obejrzeć każdy. Jest tylko jeden warunek: musi umieć odnaleźć w sobie dziecko, obudzić tę część siebie która nie dorasta przez całe życie. Czasem jest zbyt zasypana codziennymi sprawami i film wydaje się tylko dla dzieci.
Ja też Jestem jednym z przykładów 'powyzej 16 roku zycia' i również umiem odnaleźć w sobie dziecko. Bardzo lubię oglądać filmu fantasty ponieważ pozwalają mi one na rodzaj powrotu do czasów dzieciństwa. Dlatego też z wielką nadzieją włączyłem ten film. Niestety jego poziom jest absolutnie skandaliczny. Przychylam sie do wypowiedzi "2/10". Oczywiście film jest głównie dla dzieci jednak nie może to usprawiedliwić fatalnej gry aktorskiej(nie wiem czy właściwie można w tym wypadku mowić o jakiejkolwiek grze i jakichkolwiek aktorach). Nie ma w tym filmie ani kszty atmosfery magii na którą bardzo liczyłem. Właściwie to w tym filme nie ma niczego co było by w jaki kolwiek pozytywne.
Kiedy pojawia się święty mikołaj i rozdaje prezenty jestem zupełnie zniesmaczony poziomem filmu. Poczułem sie wręcz obrażony jako widz. (W sumie po tym zdarzeniu oczekiwałem jeszcze zobaczyć Froda i Wojowniczych Żółwii Ninja ale i tu twórcy mnie zawiedli)
,,Kiedy pojawia się święty mikołaj i rozdaje prezenty jestem zupełnie zniesmaczony poziomem filmu. Poczułem sie wręcz obrażony jako widz. (W sumie po tym zdarzeniu oczekiwałem jeszcze zobaczyć Froda i Wojowniczych Żółwii Ninja ale i tu twórcy mnie zawiedli),,
Widze, że nie czytałeś książki bo w książce właśnie tak było. Więc to nie wymysł scenarzystów. Filmu nie bronie, bo go jeszcze nie oglądałam, za bardzo lubie książkę i wiem ze sie zawiode wiec po co mam sobie psuc swój narnijski świat;)
ŚWIĘTE SŁOWA CHRISTINKA........TEN FILM NIE BYŁ SŁABY.......TY PO PROSTU "ŹLE"GO OBEJŻAŁEŚ......POZDRO
koleś słoneczko jeszcze dobrze nie wyszło a tobie już przygrzało 2/10 a to dobre:)
Ja jednak niepolecił bym tego dziecią ponieważ w filmie mimo wszystko wystepuje okrucieństwo i brutalność.
Mój 5 letnia siostrzenica bała się tego filmu.
Moja 2,5-letnia siostra się tego jakoś nie boi i do tego zna już całkiem dobrze całą fabułę :)
Też jestem przykładem "16+" i powiem Ci, że takich widzów jest naprawdę sporo. Jak widać nie obejrzałeś filmu jak należy, jak ktoś tu już wspominał.
Harry Gregson Williams jest dla mnie geniuszem. Nikt tak pięknie nie oddał ciszy i dźwięków uśpionego zimowym snem lasu ^^
gadaż bzdury , trzeba poprostu rozumieć ten bajkowy klimat . Myśle że film pozwala znów zanórzyć sie starszym w bajkowy świat
Moim zdaniem każdy powinien zachowac w sobie coś z dziecka, nawet jak jest dorosły i dla takich ludzi jest ten film ( i cały cykl'Opowieści').
Dzięki takim filmom można oderwaćsię od szarej codzienności (szkoła, praca, etc...), a muzyka w wykonaniu Harry Gregson-Williams'a jest boska.
Zgadzam się z założycielem tematu. Ten film to dno i nieporozumienie. Zero klimatu, fabuła i aktorstwo żałosne,film ogłupiający dzieci. Ledwo dotrwałem do końca i od razu skasowałem ponieważ młodszy brat lubi ogladać bajki po kilka razy a jest za mały żeby obiektywnie ocenić film :D. Tym którym ten film się podobał polecam oglądnięcie "Princess Mononoke", wtedy może przekonacie się co to znaczy dobry baśnio-film...
nie no!!! Nie przesadzajcie!!! Mi sie to bardzo podobało i dziwie sie że komuś może sie niepodobać... :P
ja również uważam że film nie dla osób powyżej 16 roku życia... ten film to taki "Władca Pierścieni" dla młodszych...moje zdanie
bo nie jest docelowo przeznaczony dla osób powyżej 16 lat,(raczej poniżej). Jako film dla dzieci daje 10/10
Jak zwykle tego typu prowokacje się udają. Koleś ma może sam 16 lat, może nie i chce podkreślić, że nie jest już dzieciekm, a jak zwykle znajdą się osoby, które bedą miały coś do napisania. Koleś w ,,ulubionych' ma Hoologans i Rycerza z Szanghaj'u to kto to, może być jak nie nastolatek. ;p ;] POzdrawiaM.
KONIEC POSTU
Myślę, że niektórym trudno zrozumieć przesłanie tego filmu. Nie należy w nim brać wszystkiego dosłownie. Szanuję zdanie każdego z was, ale według mnie film jest naprawdę bardzo wartościowy i pozwala odnaleźć w sobie coś z dziecka. Być może ktoś kto ma "16+" też to odkrył, tylko uważa że to obciach ... Powiem tylko, że trochę żal mi takich ludzi ...
Pozdrawiam wszystkich fanów Opowieści ;]
Jasne że się zgadzam. Film nie dla 16+ Ja tam mieszczę się w tych, co nie lubią (17 lat :P) Film dla dzieci, podżegający ich do walki ze złem itp, bla bla bla. Ma wszystko z filmu dla maluchów, i tylko dla nich, wątek ze zdradą (trzeba było podkreślić, że tak nie wolno, jak to dla dziecka) nie będę dalej pisał bo nie ma sensu. Film ładnie wygląda, happy end, jest też wątek budzący strach wśród maluchów (z biednym lewkiem) Jak ktoś ma coś z dziecka, to na pewno nie to wszystko co teraz żem opisał. Jednym słowem, gówno nie film, 12+ naprawdę, dobrze wiem kiedy ten film, sory, dobranocka by mi się spodobała. Bla bla bla itp, nie chce mi się daelej pisać, nara niggasy, nie oglądajcie tego shitu.
Akurat. Ja tam mam 18 na karku i uwielbiam ten film i w ogóle "Opowieści z Narnii". Myśle, że to zależy od mentalności. Zresztą film i tak jest mniej dziecinny niż książka. Jak Ci się nie podoba to nie oglądaj. Simple.
hehe a kto powyżej 20 dał narni 2/10? ;)
książki są do dupy film ratuje historię! :)
Powiem tyle Tilda Swinton, ten film obejrzałem ze względu na nią! Ludzie żeby brali ją do każdego filmu gdzie jest okrutny charakter. To wszystkie filmy były boskie! :)
A tak na marginesie... Świetnie zrealizowana historia, dobra gra dzieci (żeby w Polsce takie talenty były ;)) Piękna porywająca muzyka i miażdżące efekty, za które firma Jacksona(Weta) była odpowiedzialna... coś jeszcze? 10/10
"żeby w polsce takie talenty były " ....hmm... chyba masz o Polsce przesadnie złe zdanie .... może raczej chodzi o możliwości takich talenów u nas , coż ...pozdrawiam
wielka racja wyplywa z tej wypowiedzi a mianowicie stypi nie masz racji ten film jest najwyzej do 15 roku zycia
Film nie jest najgorszy, a muzyka jest cudowna. To raczej ksiazka jest slaba, i zasypiam po kilku rozdzialach. Nigdy nic ciekawego sie nie dzieje.
Jeśli ktoś nie lubi tego typu filmów, to przecież nikt ich nie zmusza, żeby je oglądali . Dala mnie C.S.Lewis, jego twórczość i filmy nakręcone na podastawie jego książek zawsze będą pełne magii i cudownej atmosfery . Nie będę już komentować tych, którzy piszą jakie to wszystko beznadziejne , dla dzieci itd. Dobra, możecie nazwać mnie dzieckiem, ale ja nie przestanę kochać Opowieści ...
Dla mnie film genialny.. Mam 20 lat i nigdy bym nie powiedziała, ze mogą go oglądać tylko dzieci.. I strasznie mnie denerwuje, że ktoś zaniża ocenę filmu właśnie przez takie coś.. Wielcy "dorośli" bez wyobraźni..