Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
2005
7,0 286 tys. ocen
7,0 10 1 285961
6,3 35 krytyków
Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa

Totalna klapa

ocenił(a) film na 1

Film dla dzieci do 10 roku życia. Osoby, które przekroczyły ta granicę powinny go sobie odpuścić, ewentualnie przejrzec na podglądzie. Tragiczne aktostwo, tragicznie dobranej obsady (chyba ze to film, tylko dla Anglikow ;), jedną z głównych ról gra Tilda Swinton - co juz pogrążą totalnie ten film, słaba muzyka, kiczowate zdjęcia, kiczowata grafika komputerowa i efekty (na co oni wydali tyle pieniędzy?!), fabuła...(ostrzegałem, że to film dla dzieci ;)

Krótko : PEŁNA NIE-REKOMENDACJA

ocenił(a) film na 10
Neshir

Raju, to co napisales to nawet nie jest opinia:P
Nie bedekomentowac calosci tylko odniose sie do jednego do MUZYKI ktora jest najgenialniejsza muza w filmie od wielu lat! Na pewno otrzyma za to Harry Gregson Williams Oscara. Wiec nie pisz prosze SLABA MUZYKA :P

ocenił(a) film na 10
Neshir

zgadzam sie z Jedi Adamem:P:P:P:P zreszta sam pomysł :D wiadomo jeszcze nie ma tak dobrej grafiki by w 100% wygladalo jakby byla to prawdziwa postac :) w Narni jest to przyblizone do Ideału :):)pewnie wiekszosc bardzo mlodych widzow pomysli skad oni wytrzasneli tak wielkiego lwa :) no chyba ze miales na mysli grafike w komputerze ze slaba kopia wyszla to moge zrozumiec :P:P co do muzyki to mam soundracki :) pliki ze zwiastunow i mi i jak wiekszosci bardzo sie spodobalo mozesz zobaczyc ze na temat muzyki jest ponad 50 odpowiedzi na tym forum :):) wybaczcie ale bede bronic Narnii dopuki jej nie zobacze i nie stwierdze inaczej :P:P:P Kurde JediAdam nie odpowiedziales mi wczensiej na pytanie :P:P:P czy w Hat'aku robisz :D jak tak to dzieki serdecznie za napisy do Triangla :P:P i za inne :P:P

ocenił(a) film na 10
Neshir

zgadzam sie z Jedi Adamem:P:P:P:P zreszta sam pomysł :D wiadomo jeszcze nie ma tak dobrej grafiki by w 100% wygladalo jakby byla to prawdziwa postac :) w Narni jest to przyblizone do Ideału :):)pewnie wiekszosc bardzo mlodych widzow pomysli skad oni wytrzasneli tak wielkiego lwa :) no chyba ze miales na mysli grafike w komputerze ze slaba kopia wyszla to moge zrozumiec :P:P co do muzyki to mam soundracki :) pliki ze zwiastunow i mi i jak wiekszosci bardzo sie spodobalo mozesz zobaczyc ze na temat muzyki jest ponad 50 odpowiedzi na tym forum :):) wybaczcie ale bede bronic Narnii dopuki jej nie zobacze i nie stwierdze inaczej :P:P:P Kurde JediAdam nie odpowiedziales mi wczensiej na pytanie :P:P:P czy w Hat'aku robisz :D jak tak to dzieki serdecznie za napisy do Triangla :P:P i za inne :P:P

ocenił(a) film na 10
Neshir

ocenił(a) film na 1
ALUNO

Muzyka na płycie jest świetna, ale w filmie wypada bardzo blado - tzn. nie jest w stanie poddzwignąć tego tragicznego obrazu. W filmie ona tonie w morzu beznadziei...
Co do samego scoru Gregsona-Williamsa to jest bardzo dobry ale jako autonomiczne dzieło, z zupełnym oderwaniu od tego filmu !!