PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=112761}

Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
2005
7,0 286 tys. ocen
7,0 10 1 285642
6,3 35 krytyków
Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa

dubbing

ocenił(a) film na 8

Jak można było taki film i klasykę dubbingiem spier... masakra
serial był świetny i miał niepowtarzalną muzykę . ale muszę przyznać ,że Harry Gregson-Williams też tu się dobrze spisał .

ocenił(a) film na 7
spiderslg

Jak nie podobał Ci się dubbing, to czemu nie obejrzałeś z napisami? Czyżbyś nie miał dostępu do takiej wersji?

użytkownik usunięty
spiderslg

Trzeba się zastanowić po co jest dubbing?
W kinach puszczają filmy z lektorem?
Odpowiedź:
dla dzieci.

Pozdrawiam

spiderslg

Obstawiam nawet że Harry Gregson- Williams spisał się lepiej w roli kompozytora. :)

użytkownik usunięty
spiderslg

Wystarczy obejrzeć po angielsku, po kłopocie :-)

ocenił(a) film na 7
spiderslg

Też tak uważam. Nie mam dostępu do flimu z lektorem lub napisami (to do Shiloh). a puszczana wiecznie w tv wersja z dubbingiem urąga mojemu słuchowi.

spiderslg

Zawsze możesz obejrzeć wersję z napisami...

ocenił(a) film na 7
Kinoman123456789

Oczywiście, że tak, ale albo trzeba być piratem, albo trza kupić odpowiednia wersję dvd

Kinoman123456789

W telewizji niestety puszczają z dubbingiem. Wczoraj na Polsat Film była "Podróż Wędrowca do Świtu" w wiadomej wersji oczywiście. I tak jest zawsze. Skoro istnieje wersja z lektorem i napisami, a te filmy puszczane bywają kilka razy w roku ( jak dorwał to Polsat, to już wiem, że za dwa i za dwanaście dni, znowu wyświetlą - z dubbingiem oczywiście), to telewizja spokojnie mogłaby puszczać raz taką wersję, raz taką. HBO, czy Canal+ właśnie tak robi z Hobbitem. Któregoś dnia skacząc po kanałach wpadłem na wersję dubbingowaną, by potem wpaść na wersję z lektorem. Można? Najwyraźniej można.