Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
2005
7,0 286 tys. ocen
7,0 10 1 285961
6,3 35 krytyków
Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa

konkursik

ocenił(a) film na 10

zrubmy tak jak marek007 w harrym potterze
ja zadam pierwsze pytanie (dotyczace wszystkich czesci ksiazki opowiesci z narnii), a jak ten kto odpowie zadaje nastepne pytanie:D

no to pytanko, jakies latwe na poczatek:
jak mila na imie faun ktorego spotkala Łucja, gdy znalazła sie po raz pierwszy raz w Narnii:D:P

ocenił(a) film na 10
alex_37

Faun Tumnus, oczywiście. Powraca równiez w ostatniej części ("Ostatnia Bitwa"), kiedy to do "prawdziwej" już narnii wracaja kluczowi bohaterowie, tacy, jak Ryczypisk:)

A teraz ja:

może tez łatwe: jaka to postać: wystepuje w drugiej czesci, w momencie, gdy bohaterowie odnajduja nianke Kaspiana. Zuzanna (moja imienniczka;)) powiedziala wtedy do Łucki: "Wiesz, Łucko, gdyby nie było tu Aslana chyba nie czułabym się przy nim bezpiecznie". Podpowiedź: taki "bożek" był w mitologii, jego imie zaczyna sie na B, towarzyszyla mu zgraja dziwnych postaci...
czekam:)

ocenił(a) film na 8
Lilly_10

Bachus :)

Pytanie (znów łatwe):
Jakim sposobem Edmund, Łucja i Eustachy dostali się do Narnii w "Podróży Wędrowca do świtu"?

ocenił(a) film na 10
Elaine_2

:0 poprzez obraz, który wisial w domu eustachego. jego matka wynuiosla go tam, bo jej sie nie podobal:)
nastepne: co robi piotr w ostatniej bitwie, na polecenie aslana. cos musi zamknac...ale co/ :) bardzo proste:):):)

Lilly_10

Oczywiście miał zamknąć drzwi do Narnii:P A pytanie proste; w jaki sposób Eustachy zamienił się w smoka i w której części książki to miało miejsce

ocenił(a) film na 10
Krecika

Ale fajnie:) to bylo tak, że:Edmund zobaczyl smoka, ktory zaraz umarl i poxniej wszedl do jaskini i zasnal:) to bylo w 3 czesci (podroz wedrowca do switu). wstedy sie zmienil. nie tyko w wygladzie, ale i w postepowaniu:):):)
A może coś o lewisie? : jak nazywali go przyjaciele? nie mówili do niego Clive...
do narnii: kogo spotykaja lucja, edmund i eustachy na koniec wedrowca do switu? plynal łodka i tam ktos na nch czeka....:)

użytkownik usunięty
Lilly_10

Aslan-baranek:P

Gdzie Jadis nauczyła się Żałosnego Słowa?