PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=481607}

Opowieści z Narnii: Srebrne krzesło

The Chronicles of Narnia: The Silver Chair
2027
21 tys.
chce zobaczyć
Opowieści z Narnii: Srebrne krzesło
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Srebrne krzesło

Ja słyszałam, że mają być kolejne części Opowieści z Narnii i bardzo się z tego cieszę ponieważ przeczytałam wszystkie 7 tomów książki C.S. Lewisa i wiem, że w szóstej części będzie powiedziane jak powstała Narnia, a w siódmej będzie opisany jej koniec.
Poza tym obejrzałam ekranizacje trzech pierwszych tomów książki.

Dana900

Na razie nie ma żadnej oficjalnej informacji o tym aby mieliby nakręcić Srebrne Krzesło więc nie wiem gdzie słyszałaś taką informacje

buterfly

Nie będzie "Srebrnego krzesła". Niestety.

Tatar

Takiej informacji też nie słyszałem skąd masz takie źródło ?

buterfly

Właśnie ja też nigdzie nie znalazłam takiej informacji(dzięki Bogu:)) nie należy od razu być tak pesymistycznie nastawionym do filmu który nawet nie wszedł w fazę produkcji, chociaż ja głęboko wierzę, że niedługo do tego dojdzie. Według mnie kasę jaką zarobił do tej pory Wędrowiec jest naprawdę przyzwoita i wielu ludzi chociażby na narniaweb.com uważa to za sukces i ja się do nich przyłączam. Trochę więcej optymizmu się przyda, wierzcie mi.

aneciora11

Ja też wierzę że mimo wszystko Srebrne Krzesło powstanie bo bardzo bym tego chciał

buterfly

Zdanie fanów nie obchodzi producentów, którzy wykładają pieniądze na film. Obchodzą ich dochody uzyskane z dystrybucji filmu.

Tatar

Prince Caspian kosztował $225 mln, w USA zarobił ok 140, poza ok 280 i skończył z sumą 420 mln zielonych.

3. część kosztowała 155, póki co ma w USA ok 90, po weekendzie przekroczy setkę (a spodziewano się, że skończy na 70-75; sądzę, że dojedzie nawet do 115), a w sumie 297 (taki wynik był wczoraj)

A na otwarcie czekają faktycznie min Chiny czy Japonia, gdzie może się nieźle obłowić. Poza tym wyciśnie jeszcze trochę w USA i kilku innych krajach. Jak dla mnie 350 raczej gwarantowane, zobaczymy jak blisko 400 się znajdzie. Jeśli jakimś cudem dojedzie do czterech setek, to wg mnie 4. część powstanie na pewno, zobaczymy za jaki budżet. Nawet, jeśli nie dojedzie, to sądzę, że zaryzykują przynajmniej jeszcze jedną część, ale już faktycznie za mniejszą sumę.

Galadh

Ja też od jakiegoś czasu z pewnym niepokojem śledzę notowania box office i próbuję wzbudzić w sobie nieco optymizmu. Szalenie mi zależy na tym, żeby Srebrne krzesło powstało (i żeby powstały także pozostałe części), ale nie wiem jak na to wszystko spojrzą producenci. Bo jeżeli miałby to być zrobiony na "odwal się" film z minimalnym możliwym budżetem, to nie wiem, czy nie lepiej poprzestać na tym co jest.

ghania

Wręcz przeciwnie, mniejszy budżet może oznaczać większą kreatywność itd. Są reżyserzy, którzy mogliby sobie z tym poradzić za mniejszą kasę. Natomiast tak czy inaczej "Silver Chair" raczej nie wymaga aż tak dużej sumy jak 3. pierwsze.

A co do kolejnych, to nie wiem. Niby wszystko dotyczy tego samego uniwersum, ale trzeba przyznać, że "Koń i jego chłopiec" to już mocne odejście, mimo tego, że pojawia się tam główna czwórka... Może nie zdobyć zainteresowania.

Galadh

Zdaję sobie sprawę z tego, że mniejszy budżet nie oznacza jednoznacznie gorszego filmu. Może się jednak niestety zdarzyć, że ta wymuszona przez warunki finansowe "większa kreatywność" spowoduje zmiany w fabule, które sprawią, że to już nie będzie Narnia. Już przecież "Podróż Wędrowca..." dość daleko odchodzi od książki...